8 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Mercedes presenterar marknadens första premiumpickis
Mercedes presenterar marknadens första premiumpickis Concept X-Class ser rätt kul ut

Precis som utlovat har Mercedes i dag visat upp sin nya pickup och det hela skedde på konstmuseet Artipelag i Stockholm. Concept X-Class som bilen kallas för är alltså ett koncept och inte en helt färdig produkt, men ändå något som förhandsvisar hur den färdiga bilen som lanseras nästa höst kan komma att se ut. Och Mercedes har verkligen lyckats blåsa bort allt vad Nissan Navara som den baseras på heter - den här är ju riktigt tuff!

Mercedes benämner bilen som marknadens första premiumpickup och den presenteras i två smaker - en mer ruggad och en för cityslickern. Den gula kallas för Concept X-Class powerful adventurer och det är den man tar ut i terrängen och härjar. Kör man den vita som heter Concept X-Class stylish explorer är man dock mer rädd om de 22 tum stora fälgarna och håller sig istället i stan.

Bilen är rambyggd och bakhjulsdriven som standard men fyrhjulsdrift finns självklart som tillval. Det kommer att finnas både fyror och sexor under huven och i toppen blir en diesel-V6:a med drivning på alla fyra hjul och möjligheten att dra upp till 3,5 ton och lasta 1,1 ton på flaket. Denna bil utrustas även med lågväxel och två elektroniskt styrda diff-spärrar.

Vad tycker ni?

Bil, Mercedes, Mercedes X-Class, pickup, officiell, pickis, Concept X-Class, koncept
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Mercedes presenterar marknadens första premiumpickis
47.6° 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 25 okt 2016, 20:45
Mercedes presenterar marknadens första premiumpickis Concept X-Class ser rätt kul ut
47.6°
0