37 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nu är Mazdas nya SUV CX-50 här
Nu är Mazdas nya SUV CX-50 här Framtagen för den amerikanska marknaden

Precis som utlovat har Mazda nu visat upp den nya modellen CX-50. Det är en SUV som kommer att tillverkas i den nya fabriken i Alabama i USA. Det är också bara på den amerikanska marknaden som bilen kommer att säljas. Tekniskt sett bygger bilen på samma plattform som Mazda CX-30 och Mazda3 och till en början kommer den endast att erbjudas med drivning på alla fyra hjulen och en turbomatad bensinfyra på 2,5 liter. Längre fram kommer en elektrifierad version av modellen.

Senare kommer även CX-60 och CX-80 som är två större suvar baserade på en helt nyutvecklad och större plattform som kommer att möjliggöra laddhybridteknik.

Bil, Mazda, Mazda CX-50, SUV, officiell USA
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Nu är Mazdas nya SUV CX-50 här
Mazda har fyra nya suvar på gång Och elbilen MX-30 kommer gå att tanka med bensin Inte mindre än fyra nya suvar är under utveckling hos Mazda. Den europeiska marknaden kommer att få en modell som heter CX-60 och som har plats för fem stycken personer. Det kommer även att erbjudas en sjusitsig som istället heter CX-80. Dessa kommer att erbjudas både som mildhybrider och laddhybrider. För den amerikanska marknaden kommer bilarna att släppas i större och bredare versioner som då får namnen CX-70 och CX-90. XC70 och XC90 någon? CX-60 och CX-80 väntas lanseras först 2023. Mer information kring dem ska dock komma i början av nästa år. Mazda berättar även att elbilen MX-30 kommer att få en liten bensindriven Wankelmotor som räckviddsförlängare, något som det gått rykten om tidigare. Tumnagel
37.6°
0
39.8° 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 16 nov 2021, 16:45
Nu är Mazdas nya SUV CX-50 här Framtagen för den amerikanska marknaden
39.8°
0