m
Nu kan du få Audi Q8 som laddhybrid

Nu kan du få Audi Q8 som laddhybrid
Tar sig 4,5 mil på bara el

Bil / Audi

Nästa laddhybrid från Audi är Q8 60 TFSI e quattro. Här kombineras en bensin-V6:a med en elmotor och den sammanlagda effekten anges till 462 hästar. Elmotorn sitter inbyggd i den åttastegade automatlådan som ser till att driva alla fyra hjulen. Batteripacket som är på 17,8 kWh sitter under bagagerummet och på bara el ska man kunna ta sig upp till 4,5 mil. 0 till 100 km/h ska gå på 5,4 sekunder och toppfarten är elektroniskt begränsad till 240 km/h. Förbrukningen vid blandad körning anges till 2,8-3,1 l/100 km. Elförbrukningen ligger på 24,4-25,0 kWh/100 km vid blandad körning och CO2-utsläppet anges till 64-69 g/km. Maximal laddeffekt är 7,4 kW och använder man det tar det 2,5 timme att ladda fullt.

Versionen börjar säljas den här veckan och på prislappen står det 933.100 kronor.

Visa
Pressmeddelande

Audi Q8 nu som laddhybrid – 60 TFSI e quattro

Audi breddar modellprogrammet med ännu fler laddhybrider. Näst i tur är Audi Q8 med kraftfull V6 TFSI-motor som kombinerats med en effektiv elmotor och quattro fyrhjulsdrift. Med en räckvidd på upp till 45 km (WLTP) kan vardagspendlandet klaras på el samtidigt som SUV-coupén bjuder på både sportig karaktär och praktiska utrymmen. Q8 60 TFSI e quattro levererar en systemeffekt på hela 462 hk. Säljstarten sker denna vecka.

Säljstart för laddhybriden Audi Q8 60 TFSI e med V6-motor och quattro fyrhjulsdrift
Audi fortsätter elektrifieringsoffensiven med Q8 TFSI e quattro. SUV-coupén är den sjunde laddhybriden som Audi introducerar sedan sommaren 2019. Med eldrift i vardagen, smidig laddning och praktisk räckvidd under längre resor är laddhybriden ett välkommet alternativ för den som vill köra elektrifierat.

Kraftfull V6 TFSI-motor och effektiv elmotor

Som alla laddhybrider, hämtar Audi Q8 TFSI e quattro sin kraft från två världar. Förbränningsmotorn 3.0 TFSI utvecklar 340 hk, har ett vridmoment på 450 Nm och uppfyller de senaste utsläppskraven i Euro 6 AP. Elmotorn, en synkron permanentmagnetmotor, har en toppeffekt på 100 kW och sitter integrerad i den 8-stegade tiptronic-växellådan.

Ökat energiinnehåll och lägre vikt

Litiumjonbatteriet är placerat under bagageutrymmet och består av 104 påsceller av den senaste generationen, fördelade på 13 moduler. De enskilda cellerna, med flexibelt hölje, har en elektrisk kapacitet på 48 Ah. Batterisystemets totala energiinnehåll är 17,8 kWh, vilket är 0,5 kWh mer än det som Q7 TFSI e quattro först såldes med 2019. Även Q7 har nu ett batteri av den senaste generationen med högre kapacitet, och är också mer kompakt och ca 40 kg lättare.

Vätskekylningen, som har en egen lågtemperaturskrets, spelar en avgörande roll för batteriets energikapacitet och prestanda. Vid behov kan det anslutas till klimatsystemets kylkrets eller den andra lågtemperaturkretsen som reglerar elmotorns och kraftelektronikens temperatur.

quattro med mekanisk fördelning av kraften

Den permanenta fyrhjuldriften quattro har en mellandifferential med mekanisk reglering. Normalt leder mellandifferentialen 40% av motorns drivkraft till bakaxeln och 60% till framaxeln, men vid behov kan större delen av kraften fördelas på den axel som har bäst grepp. Upp till 85 % kan fördelas till framaxeln och upp till 70 % till bakaxeln.

462 hk i systemeffekt och 700 Nm vridmoment

Vid ren eldrift är räckvidden upp till 45 km enligt WLTP-körcykeln och elmotorn kan ensamt svara för drivningen i upp till 135 km/h. Q8 60 TFSI e quattro har en systemeffekt på 462 hk och ett systemvridmoment på 700 Nm. Bränsleförbrukningen vid blandad körning mäts till 2,8-3,1 l/100 km; och elförbrukningen till 24,4-25,0 kWh/100 km vid blandad körning. CO2-utsläpp vid blandad körning är 64-69 g/km*. Med båda drivkällorna inkopplade går 0 till 100 km/h på 5,4 sekunder med en elektroniskt begränsad topphastighet på 240 km/h.

Intelligent och effektiv – hybridstyrningen och den förutseende driftstrategin

Hybridstyrningen i Audi Q8 TFSI e quattro väljer automatiskt optimal driftstrategi för varje resa. SUV-coupén startar i eldriftsläget ”EV”. I låga hastigheter hörs ett lagstadgat varningsljud (AVAS, Acoustic Vehicle Alerting System) från en högtalare som sitter placerad i höger hjulhus fram. Bensinmotorn träder endast in om föraren trampar ner den högra pedalen – den ”aktiva gaspedalen” – förbi en viss motståndsnivå. Om man vill köra så mycket som möjligt på el, väljer man ”EV”-läget via den centralt placerade MMI-displayen.

”Hybrid”-läget, som är huvuddriftsstrategin för Audi Q8 TFSI e quattro, har tre driftlägen: ”Auto”, ”Hold” och ”Charge”. I läget ”Auto”, väljer hybridsystemet optimal drivningstyp helt automatiskt – helt på el i lägre hastigheter, TFSI-motorn vid högre hastigheter, och ofta en kombination mellan dessa drivkällor. MMI tillhandahåller hela tiden information om närmiljön, även om navigationssystemet inte används, vilket gör att systemet alltid kan ta hänsyn till den.

Den förutseende driftstrategin aktiveras så snart man startar navigationshjälpen i standardmonterade MMI navigation plus. Strategin har till uppgift att fördela batteriladdningen längs färdvägen på ett intelligent och effektivt sätt. Dessutom kan den förutseende driftstrategin ladda batteriet vid förbränningsmotordrift för att man ska kunna köra helt på el under senare under resan, t.ex. i köer eller stadstrafik. Med hjälp av de stora mängder data som används för strategin, läggs en resplan upp som sträcker sig långt fram och hela tiden uppdateras med hjälp av navigationsinfo, data om omgivningarna, liksom av online-uppdaterad trafikinformation.

I läget ”Hold” har driftstrategin däremot till syfte att bibehålla batteriets aktuella laddningsnivå, med endast mindre avvikelser. ”Charge”-läget har till uppgift att ladda batteriet så mycket som möjligt under resan. Det här är t.ex. klokt om destinationen ligger i ett tättbebyggt område och man vill kunna köra sista biten helt på el och därmed utsläppsfritt. Vid marknadslanseringen av Q8 TFSI e quattro, kommer även systermodellen Q7 TFSI e quattro att ha detta läge.

Den som bromsar vinner – bromsenergiåtervinning upp till 80 kW

Den förutseende effektivitetsassistenten är ett viktigt system i laddhybridversionen av Audi Q8. När föraren tar foten från gaspedalen, bestämmer systemet om bilen ska börja rulla fritt med TFSI-motorn avstängd eller om farten ska saktas ned med hjälp av elmotorn och på så sätt återvinna bromsenergi. Bara genom att låta bilen rulla fritt kan systemet återvinna 25 kW. Dessutom är det elmotorn som ombesörjer alla inbromsningar upp till 0,3 g – d.v.s. de allra flesta vid vanlig vardagskörning. De hydrauliska bromsarna används endast som komplement vid starkare inbromsning. Övergången är nästan helt omärkbar – bromspedalen ger alltid feedback och gör det enkelt att dosera bromskraften. Audi Q8 TFSI e quattro kan återvinna upp till 80 kW vid inbromsning.

Om den adaptiva farthållaren ”ACC” är aktiverad, är den förutseende effektivitetsassistenten inte bara aktiv vid retardation utan också vid acceleration. Om den är avstängd, tipsar den föraren om när det vore klokt att lyfta foten från den högra pedalen. Föraren känner då en lätt vibration i den aktiva gaspedalen, samtidigt som information visas på head-up-displayen (tillval) och på Audi virtual cockpit.

Q8 TFSI e quattro har en lång rad avancerade assistanssystem. Ett av de viktigaste av dessa är den adaptiva farthållaren som kan ta över det mesta från föraren när det gäller att accelerera, bromsa och hålla bilen kvar i sitt körfält långa sträckor, utan att föraren förlorar kontrollen eller ansvaret för detta. Ett fordonssäkerhetstest utfört av Europas mest betydelsefulla provningsanstalt – NCAP – fokuserade på nivå 2-system där Q8 fick högsta betyg.

Upp till 7 körprofiler – Audi drive select system

Audi drive select system, som är standard, ger föraren tillgång till upp till sju olika körprofiler: Comfort, Efficiency, Auto, Dynamic, Individual, Offroad och Allroad (med adaptiv luftfjädring sport). Audi drive select kan påverka karakteristiken för bl.a. 3.0 TFSI-motorn, tiptronic-växellådan, luftfjädringen och servostyrningen. Beroende på inställning, förändras också de olika fjädringssystemens sätt att fungera tillsammans. Exempel: Om man valt profilen ”Dynamic” och tiptronics ”S”-läge, fungerar elmotorn som en kraftfull booster vid acceleration. Vid retardation är frihjulsfunktionen blockerad i denna inställning vilket gör att bromsenergiåtervinningen alltid är aktiv.

Audi Q8 60 TFSI e quattro är imponerande praktisk i vardagen med gott om plats för fem personer. Bagageutrymmet har ett plant golv vilket gör det lätt att lasta i och ur. Även i grundkonfigurationen rymmer bagageutrymmet 505 liter och med nedfällt ryggstöd bak utökas lastvolymen till 1.625 liter. Båda versionerna kan dra en släpvikt på upp till 3,5 ton beroende på utrustning (bromsat, 12%% stigning). Och quattro-systemet ger klara fördelar också när det gäller grepp och driv.

Smidig laddning – hemma såväl som på resan

De nya laddhybridmodellerna levereras som standard med en laddkabel för vanliga hushållsuttag och för industriuttag. Med den maximala laddningseffekten på upp till 7,4 kW, kan ett tomt batteri laddas fullt igen på ca 2,5 tim.

Via appen myAudi kan man använda specialanpassade tjänster från Audi connect på sin smartphone. Man kan t.ex. enkelt kontrollera aktuell räckvidd och batteriets laddningsnivå, aktivera laddningen, ställa in laddningstimern och plocka fram statistik om laddning och energiförbrukning. Laddningsstationer listas både i appen och på MMI navigation plus. En annan funktion i myAudi-appen gör det möjligt att förprogrammera klimatanläggningen så att kupén håller önskad temperatur när det är dags för avfärd. Beroende på utrustning, kan man dessutom aktivera rattvärmen, stolvärmen och sätesventilationen. Förutom kabeln för laddning i garaget, levereras även en Mode 3-kabel för allmänna laddningplatser. Den som så önskar, kan ansluta sig till Audis ”e-tron Charging Service”, som med ett enda kort ger tillgång till 150.000 växelströms-laddpunkter runt om i Europa.

Säljstart denna vecka

Förbeställningar av laddhybriden börjar denna vecka hos de svenska Audi-återförsäljarna. Audi Q8 60 TFSI e quattro är välutrustad redan från start med sportiga attribut. S line-exteriörpaket är standard, liksom svart optikpaket som kontrasterar mot de karossfärgade S line-detaljerna. Matrix LED-strålkastare är standard, precis som adaptiv luftfjädring sport. De 21 tum stora fälgarna är skodda med däck av dimensionen 285/45 och har rödlackerade bromsok. Med S line sportpaket, går interiören helt i svart eller delvis i Rotor gray (på sätena). I paketet ingår också sportstolar med inpräglat ”S”-märke, pedaler och fotstöd i rostfritt stål liksom dekorinlägg i mattborstad aluminium. Audi Q8 TFSI e quattro har ett ca pris från 933.100 kr.

Bränsle-/elförbrukning:
(Värden angivna som intervall avseende bränsle-/elförbrukning, CO2-utsläpp och effektivitetsklass, beror på vilken utrustning som valts för bilen)

Audi Q8 60 TFSI e quattro (WLTP):
Bränsleförbrukning, blandad körning (l/100 km): 2,8-3,1
Elförbrukning, blandad körning (kWh/100 km): 24,4-25,0
CO2-utsläpp, blandad körning (g/km): 64-69
34.1°
0

Nu kan du få Audi Q8 som laddhybrid

Tar sig 4,5 mil på bara el

Bungie skjuter upp The Witch Queen till nästa år
Ingen stor Destiny 2-expansion i år alltså

Bungie meddelade under gårdagen att The Witch Queen-expansionen för Destiny 2 inte kommer att släppas i år. Istället planerar de släppa det någon gång under 2022. Anledningen till det är helt enkelt att de inte hinner göra klart expansionen innan årets slut. Corona-grejen har självklart satt en del käppar i hjulen men de vill också att denna expansion ska lägga en ny stabil grund för spelets framtid. Finally, and the most important reason, we are proud to be uncompromising when it comes to our commitment to the health of our teams. With COVID-19 keeping us away from the office, and the large amount of work on our plates, we needed to move the date in order to make sure that both this year’s updates and The Witch Queen were both delivered at the quality we strive for, and on a schedule that made sense for everyone involved. När under 2022 expansionen ska släppas har man ej sagt ännu men det lär vi väl få reda på förr eller senare. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

LastPass innehåller sju trackers
Säkerhetsforskare rekommenderar byte

En säkerhetsforskare har lyckats luska ut att Android-appen för lösenordshanteraren LastPass har sju stycken trackers i sig. Dessa ska dock inte komma åt någon känslig information men forskaren rekommenderar ändå att man borde se sig om efter andra alternativ då han anser att det är dålig praxis för en sådan känslig app att ha så många trackers. "If you actually use LastPass, I recommend changing the password manager. There are solutions that do not permanently send data to third parties and record user behavior." En talesperson för LastPass nämnde att dessa trackers är till för att förbättra samt optimera produkten och att ingen känslig information tas med. Han nämnde också att man kan välja att blockera dem bland appens inställningar. LastPass är dock inte den enda lösenordshanteraren med trackers. Tydligen har Bitwarden två, RoboForm och Dashlane har fyra medan 1Password inte har någon tracker. Nyligen meddelade LastPass att de skulle sluta erbjuda gratis lösenordshanterare på flera plattformar vilket gjorde att flera redan lämnade tjänsten för Bitwarden då. Tumnagel
35.3°
+
Frode Wikesjö
0

Vi har provkört Audi RS e-tron GT!
En fet bil...

Det är lite underliga tider just nu och man får inte resa, vilket gör provkörningar lite underliga. Istället för att åka till ett annat land där det finns en hel hög med bilar som man får gotta sig med under en dag eller två så kommer det bilar hit till Sverige. Eftersom hela Europa ska dela på ett gäng bilar blir det lite annorlunda spelregler än i vanliga fall. Som nu när Audi fick upp en e-tron GT och en RS e-tron GT under några dagar. Då får man provköra i korta perioder och eftersom alla inte kör samtidigt får man helt enkelt snällt vänta på ett datum då man får publicera sina intryck. Så än så länge får jag inte berätta vad jag tycker om den här feta bilen, men jag kan i alla fall bjuda på några bilder från en tom väg. Vi har tidigare visat upp utsidan och lite av skillnaderna på modellerna och det kan ni se här under. Så på återseende! Tumnagel
38.5°
+
Roger Åberg
0

Trailer för S04 av The Handmaid's Tale
Premiär 28 april

Här bjuds vi på en trailer för den fjärde säsongen av The Handmaid’s Tale. I denna säsong ser det ut som det nalkas inbördeskrig i Gilead där June har samlat på sig en armé av rebeller samt stöd från omvärlden. June (Elisabeth Moss) strikes back against Gilead as a fierce rebel leader, but the risks she takes bring unexpected and dangerous new challenges. Her quest for justice and revenge threatens to consume her and destroy her most cherished relationships. I Sverige kan man titta på The Handmaidx27s Tale på HBO Nordic, Viaplay, Comhem Play+ och SF Anytime. Tumnagel
36.8°
+
Frode Wikesjö
0

Arbetet med District 9-uppföljare har börjat!
Neill Blomkamp har börjat skriva manus

District 9 släpptes 2009 och sedan dess har fans bönat och bett om en uppföljare. Till en början såg det rätt brunt, men i samband med releasen av Neill Blomkamps Chappie berättade regissören att han hade en idé om vad storyn skulle kunna vara. Och nu har Blomkamp bekräftat via Twitter att han, Sharlto Copley och Terri Tatchell har börjat jobba på ett manus till en direkt uppföljare till filmen. Vad uppföljaren kan komma att handla om är för tillfället okänt och det lär dröja innan filmen släpps i någon form. Oavsett är vi glada att något nytt på District 9-fronten är på ingång. Ovan har ni en trailer för District 9. Tumnagel
47.3°
+
André Stray
0

Genomgång av nya Skoda Fabia
Maskerade prototyper har börjat rulla på vägarna

Om inte allt för länge kommer Skoda att lansera en ny Fabia och testerna av prototyper är i full gång. Ett gäng journalister har fått provköra och i videon nedan får vi oss en genomgång av Skoda själva. Nya Fabia baseras på MQB A0-plattformen som även Seat Arona, Skoda Kamiq, Audi A1 och Volkswagen Polo använder sig av. Bilen kommer bli längre, bredare och bjuda på bättre utrymmen både i bagagen och i kupén. Exakt när lanseringen sker är oklart för tillfället. Tumnagel
37.6°
+
Bobby Green
0

Final Fantasy VII Remake kommer till PlayStation Plus nästa månad
Inget man kan uppgradera till PlayStation 5 dock

Den japanska PlayStation-affären antyder att Final Fantasy VII Remake kommer släppas till PlayStation Plus under nästa månad. Tydligen kommer det vara en del av PS Plus Instant Game Collection dock kommer, inte helt oväntat, just den versionen av spelet inte gå att uppgradera till PlayStation 5-versionen som släpps senare i år. Inom kort borde PlayStation berätta vilka spel som kommer till PlayStation Plus nästa månad. UPPDATERING: Nu vet vi vilka spel som kommer till PlayStation Plus nästa månad och de är: Final Fantasy VII Remake Farpoint Remnant: From the Ashes Maquette Tumnagel
38.7°
+
Frode Wikesjö
0

Monster Hunter Rise kommer även till PC
PC-versionen väntas släppas i början av 2022

Monster Hunter Rise kommer släppas till Nintendo Switch om en månad och vi har tidigare trott att spelet skulle vara en exklusiv titel för Nintendo Switch, men så verkar inte fallet vara. Nu har det blivit känt att utvecklarna har planer att även släppa spelet på PC, vilket lär göra fans av Monster Hunter World rätt glada. Specifikt när PC-versionen kommer släppas är för tillfället okänt, men release kommer ske någon gång i början av 2022. Ovan och under har ni för övrigt lite nytt gamplay från spelet samt lite förhandstittar. Tumnagel
37.1°
+
André Stray
0

Amazon släpper Echo och Echo Dot i Sverige
Äntligen!

Amazon har som känt slagit upp portarna ordentligt i Sverige och nu har ebutiksjätten även gjort sina smarta högtalare Echo och Echo Dot tillgängliga i vårt avlånga land. De Alexa-utrustade högtalarna har även fått lite svenska funktioner och kan ge användare svenska nyheter och spela upp svenska radiokanaler samt fått förbättrad lokalkännedom. Tyvärr har högtalarna inte stöd för svenska ännu, så man får tjöta med enheterna på engelska. Amazons smarta högtalare hittar ni Amazon.se. Vanliga Echo kostar 999 kronor och Echo Dot kan man lägga vantarna på för 699 kronor. Tumnagel
34.1°
+
André Stray
0

Första provkörningarna av Porsche Taycan Cross Turismo
Fortfarande som prototyp dock

Premiären av Porsche Taycan Cross Turismo är snart här men innan dess har vissa fått provköra prototypen och här har vi två stycken genomgångar som ger några första intryck. Tumnagel
38.3°
+
Bobby Green
0

Sony organiserar om JAPAN Studio
Så fokus ligger kring Astro's Playroom-utvecklaren Team ASOBI

I veckan började det gå rykten om att Sony skulle stänga ner sin japanska spelstudio JAPAN Studio. Studion ligger bakom PlayStation-klassiker som Jumping Flash!, Alundra, Devil Dice, Vib-RIbbon, Ape Escape, Siren, LocoRoco, Patapon, Rogue Galaxy, Afrika, Gravity Rush och Knack. På senare tid har de dock inte tryckt ut allt för många klassiker och mest producerat spel i samarbete med andra spelstudios så som Bloodborne och Demonx27s Souls som utvecklades i samarbete med FROM Software samt Bluepoint Games. Ett undantag är dock ASOBI Team inom JAPAN Studio som på senare tid har varit ganska framgångsrika med sina Astro Bot-spel. Hur som helst har Sony nu bestämt sig för att organisera om JAPAN Studio kring just Team ASOBI. In an effort to further strengthen business operations, SIE can confirm PlayStation Studios JAPAN Studio will be re-organized into a new organization on April 1. JAPAN Studio will be re-centered to Team ASOBI, the creative team behind Astrox27s PLAYROOM, allowing the team to focus on a single vision and build on the popularity of Astro’s PLAYROOM. Sannolikt innebär det fler Astro-spel i framtiden vilket ju inte är en dålig grej så länge de håller samma kvalité som Astrox27s Playroom. Tumnagel
37.6°
+
Frode Wikesjö
0

Halebop öppnar minibutiker nästa vecka
Alltså väldigt, väldigt små butiker

Att öppna butiker i coronatider är en ganska dum idé, men Halebop går mot strömmen och kommer nästa vecka slå upp portarna på nya butiker runt om i Sverige. Som ni säkert redan listat ut genom att titta på bilderna handlar det inte om några ordentliga butiker, utan det hela är mer ett jippo där Halebop kommer erbjuda exklusiva deals till folk som hittar de skokartong-stora butikerna. Specifikt vad som kommer erbjudas är okänt, men Halebop lovar lattjolajbansgrejer. Kanske företagets minimobil? Butikerna i fråga är gjorda av ingen mindre än pärlpillaren Johan Karlgren, som kanske är med känd som Pappas pärlor. Halebop-butikerna kommer öppna 3 mars och hittas i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. Specifikt var butikerna kommer vara placerade är en hemlis. Tumnagel
40.1°
+
André Stray
0

Rykte PlayStation 5 kan få stöd för extra-SSD till sommaren
Expandera med snabb M.2 SSD

När Sony visade upp sin PlayStation 5 förra året meddelade de att det skulle finnas möjlighet till att uppgradera konsolens lagringsutrymme genom att stoppa in en extra hårddisk. Som användare kan du använda vilken hårddisk du vill så länge den är kompatibel med och tillräckligt snabb för konsolen. När konsolen väl släpptes hade Sony dock avaktiverat denna funktion men det kan det bli ändring på under sommaren. Bloomberg rapporterar nämligen att källor sagt till dem att Sony kommer aktivera funktionen under sommaren så folk kan lagra mer grejer än de 667.2GB som finns på konsolens interna hårddisk. Utöver att låta oss expandera lagringen kommer uppdateringen även låsa upp högre fläkthastigheter, vilket kan vara nödvändigt om man petar in ytterligare lagring som kan hetta upp enheten. Tumnagel
40.5°
+
Frode Wikesjö
0

En teaser för Army of the Dead
Zack Snyders nya zombiefilm

Under gårdagen släppte Netflix den första teasern för Zack Snyder nya zombiefilm Army of the Dead. I filmen får vi följa en trupp legosoldater som måste ta sig ut ett zombie-fyllt Las Vegas efter de försökt sno en massa pengar från ett kasino. I huvudrollerna får vi bland annat se Dave Bautista, Ella Purnell, Garret Dillahunt, Theo Rossi och Tig Notaro. Filmen har premiär på Netflix den 21 maj. Tumnagel
40.3°
+
Frode Wikesjö
0

Nästa Dragon Age-spel blir singleplayerfokuserat
Efter Anthem-strulet

Biowares senaste titlar har inte precis erbjudit samma högkvalitativa upplevelse som studions tidigare titlar. Detta har till stor del berott på tryck från EA-ledningen om att spelen ska vara mer live service-spel som ska generera pengar under längre perioder. Efter strulet med Anthem och succén med Jedi: Fallen Order verkar EA ha insett att det kanske är en dålig idé med ett sådant fokus. Bloomberg rapporterar om att den initiala planen för nästa Dragon Age har tidigare varit att lägga mer fokus på en multiplayer-komponent, men nu ska fokus ha skiftat till att göra en singleplayerfokuserad upplevelse. Detta är förstås kalas för alla inblandade då Bioware ska fokusera på feta berättelser än något annat, men EA:s dåliga beslut har redan lett till en del skada hos Bioware. Den tidigare ansedda spelstudion har förlorat väldigt många tunga namn som bland annat Casey Hudson, Ben Irving, Mark Darrah och Mike Laidlaw som tidigare jobbat på Bioware-titlar som Knights of the Old Republic, Dragon Age och Mass Effect. Utöver att låta Bioware göra vad de gör bäst, verkar EA ha tagit ett steg tillbaka och kommer börja låta sina spelstudior ha mer kontroll över spelfranchises studiorna har skapat. I en intervju med IGN berättar Laura Miele, chief studios officer, bland annat att Respawn kommer få mer kontroll över vad som händer med Titanfall. Mer specifikt sägs detta: "That team will determine what the future holds for Apex and Titanfall. I don’t believe in directing or telling games teams what to create, it has to come from the player community, and the inspiration and motivation of developers." Nästa Dragon Age-spel väntas släppas någon gång efter april 2022 och förhoppningsvis kommer vi få ett svinbra singleplayeräventyr där Bioware verkligen får visa vad de går för. Tumnagel
44.6°
+
André Stray
0

Volvo XC40 Recharge får sin första OTA-uppdatering
Ska ge snabbare laddhastighet och bättre räckvidd

OTA (Over The Air) är uppdateringar som skickas i luften till vad som nu ska uppdateras. I december fick Polestar 2 sina första och nu är det dags för systerbilen Volvo XC40 Recharge att få sin första mjukvaruuppgradering någonsin. I denna ingår uppdateringar, nya funktioner, buggfixar och stabilitetsförbättringar till bilens infotainment- och framdrivningssystem. Den som laddar hem uppdateringen får en ny basmjukvara för bilens elektroniska system, en ökning av laddningshastigheten och en förbättrad räckvidd. Exakta detaljer kring detta får vi dock inte reda på. Exakt när utrullningen sker är lite oklart men ni som har en XC40 Recharge kan börja hålla utkik i era bilar. Tumnagel
42.0°
+
Bobby Green
0

Nu kan du prova nya System Shock
Uppdaterad version av klassikern från 1994

Nightdive släppte nyss ett spelbart demo för sin kommande nyversion av det klassiska spelet System Shock från 1994. Du spelar som en hacker som vaknar upp på en rymdstation med elaka robotar, cyborgar och mutanter samt en AI med gudskomplex. Själva spelet kommer släppas under sommaren men redan nu kan du få ett litet smakprov genom ett demo. Detta demo kan hittas på Steam, GOG och Epic Games Store Tumnagel
39.8°
+
Frode Wikesjö
0

Teasertrailer för Marvel's M.O.D.O.K.
Lite Robot Chicken-feeling

Tycker du MCU-produktionerna är lite för seriösa? Då kanske Marvelx27s M.O.D.O.K. kan vara intressant. I serien får vi följa superskurken M.O.D.O.K., som spelas av Patton Oswalt, som kört organisationen A.I.M. till grunden och måste hantera sin struliga familj och 40-årskris. Marvelx27s M.O.D.O.K. har premiär 21 maj på Hulu, men troligtvis kommer serien till Disney+ via Star ungefär i samma veva. Tumnagel
37.6°
+
André Stray
0

Hernös senaste gin är lagrad på björkfat
Spännande!

Hernö Gin presenterar nu Hernö Artisan Ten Gin som är en gin lagrad på björkfat. Jag har tidigare provat tonic med rökt björksmak och det var riktigt gott, så den här ska bli spännande att testa. Smaken beskrivs som kraftig enbär med söt blommighet från björk och älgört. Etiketten har Härnösandskonstnären Hans Forsell tagit fram där han har tolkat Dala och Hernö Gins ursprung. Ginen är framtagen för att fira Hernö Gins tioårsjubileum och den hyllar deras allra första produkt som var Hernö Artisan Gin. Fler specialare kommer att släppas under året. Endast 1921 stycken flaskor av denna kommer att bli till och 1000 stycken av dessa släpps den 31 mars. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green

Safri Duo - Played-A-Live
Fredagsklassikern

2000 är nu hela 21 år sedan. Och vet ni vad som bland annat hände då? Jo, den danska gruppen Safri Duo släppte trumlåten Played-A-Live (The Bongo Song) som ni alla har hört. Jag har lyssnat sönder låten och kan väl ärligt säga att jag inte tycker att den har åldrats särskilt väl, även om den givetvis har en plats någonstans i mitt musikbibliotek. Oavsett tycker jag den är värd att köra som klassiker denna soliga fredag. Bonusklipp nedan. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green

Keith äter allt som finns hos In-N-Out
Även den hemliga menyn

Keith från The Try Guys ger sig här i kast med att äta allt som finns på menyn hos In-N-Out, inklusive den "hemliga" menyn som man bara får tillgång till om man vet vad man ska säga vid kassan. Vilken burgare tycker du är bäst på In-N-Out? Själv har jag aldrig ätit där men hoppas få göra det någon gång. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green

Thomas Di Leva kör konsert ikväll
Hemma i sitt vardagsrum

Ikväll klockan 19.00 kommer artisten Thomas Di Leva att ha premiär för Live hemma hos Di Leva. Det är en exklusiv hemma hos-konsert som han anordnar i sitt vardagsrum. "Låt oss mötas, denna gången live hemma hos mig i en nära konsert direkt från mitt vardagsrum till ert vardagsrum, det kommer att bli mina favoritlåtar i underbara hemmamysversioner. Rymdkram, Thomas." En biljett till konserten kostar 199 kronor och du hittar den på länken nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Ny BMX-film från Vans
Med Dakota Roche

Efter skosamarbetet i början av månaden är det nu dags för Vans att även presentera en film med BMX-åkaren Dakota Roche. Filmen som heter Seeking Liberty är inspelad i Philadelphia och man har velat fånga stadens charm ur ett nytt perspektiv. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Så blir traditionell italiensk gelato till
180 år gammal familjetradition

Det finns mycket gott man inte får missa när man är i Italien. Glassen är en av grejerna. Här får vi se hur traditionell gelato i den lilla staden Ruvo di Puglia blir till. Endast tre ingredienser behövs - mjölk, socker och ägg. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green

Nytt och färgglatt från Timberland
Återigen med Billionaire Boys Club

Timberland och Billionaire Boys Club följer upp de färgglada skorna som presenterades i november med en ny kollektion som fått namnet Hyper Natural. I denna finns det hiking-plagg och två stycken nytolkningar på Garrison Trail-kängan. Skorna är tillverkade i ett material som består av minst 50 procent plast från återvunna PET-flaskor. Kläderna är i 100 procent ekologisk bomull. Kollektionen släpps den 26 februari och priserna ligger på mellan 600 och 1800 kronor. Tumnagel
66kg
+
Bobby Green

Romen The Real McCoy släpptes idag
Helt utan tillsatser

Idag släpptes The Real McCoy 12 Years Single Cask på Systembolaget. Det är en rom helt utan tillsatser producerad hos det familjeägda företaget Foursquare på Barbados. Endast lokal jäst, melass och källvatten från Barbados används. Romen destilleras i små batcher i kopparpanna och kolonnbrännare innan den lagras på hårt rostade amerikanska bourbonfat. Dofterna ska vara smörig ek och kryddig mörk choklad. Smaken beskrivs som smörkaramell tillsammans med fattoner, apelsinzest och tobak. För en flaska på 70 centiliter får man betala 599 kronor. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Den perfekta Steakhouse-burgaren
Tjock och mumsig

I sitt senaste klipp visar George Motz hur man fixar till den perfekta steakhouse-burgaren. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Teaser för Tina
HBO:s dokumentär om Tina Turner

Här kommer en teaser för HBO:s kommande dokumentär om den amerikanska artisten Tina Turner. Tina handlar om Tina Turners karriär och förutom artisten själv kommer bland andra Angela Basett och Oprah Winfrey medverka i dokumentären. Tina har premiär på amerikanska HBO Max 27 mars och kommer sannolikt att börja sändas på HBO Nordic någon gång efter det. Tumnagel
105kg
+
Wille Wilhelmsson

Ny officiell klockpartner för Aston Martin
Anrika Girard-Perregaux

Aston Martin meddelar nu att den anrika schweiziska klocktillverkaren Girard-Perregaux blir officiell klockpartner åt biltillverkaren. Girard-Perregaux har tillverkat klockor sedan 1791 och erbjuder idag modeller som kostar mellan 17.000 dollar och 463.000 dollar. Partnerskapet kommer att mynna ut i flera klockor i begränsade upplagor i framtiden och den första ska presenteras senare i år. Girard-Perregaux kommer även att fungera som sponsor för Aston Martins nybildade F1-team. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

Victorinox-knivar med halkfria handtag
Kommer nu till Sverige

Victorinox har en serie med knivar som heter Swiss Modern. En version av dessa har syntetiska handtag i svart som ska vara halkfria. Nu kommer dessa knivar till Sverige och mer specifikt till alla Kitch’n-butiker runt om i landet. Knivarna klarar diskmaskin och är enkla att underhålla. Bladet är i rostfritt stål. De fyra knivarna som lanseras är stekkniven, santokukniven, kockkniven och brödkniven. Alla kostar 599 kronor styck. Tumnagel
102kg
+
Bobby Green