m

Nya Honda Civic Type R är äntligen här
Litet krutpaket med 310 turbomatade hästar

Nya Honda Civic Type R är äntligen här
Bil / Honda

Efter en väldigt lång period med teasers, siffror, hemlisar och officiella grejer är nu äntligen Hondas nya Civic Type R officiell. Förutom ett hejdundrande kjolpaket och en enorm vinge på bakluckan bjuder bilen på en ettrig VTEC-snurra som för första gången turbomatas.

Effekten är högre än man först anat. Fyran som är på 2.0 liter ger hela 310 hästar och 400 Nm. Dessa ska sedan via en sexpetad manuell låda hitta till framhjulen. För att hålla dessa i schack har man monterat ett fjädringssystem fram som man kallar för "Dual Axis Strut". Detta påminner om Fords "RevoKnuckle" och ska i sin tur hjälpa kraften att hitta ner i backen och undvika att vridet låter bilen sticka iväg åt något håll. Är man flink med näven och kopplingsfoten ska man kunna ta sig till 100 km/h på 5.7 sekunder. Håller man stumt är det roliga slut först vid 270 km/h.

I övrigt utrustas bilen med hårdare fjädring, adaptiva dämpare i alla hörn, Brembo-bromsar, vassare inställning på elservon och ett +R-läge som skärper till bilens alla sinnen. Till skillnad från konceptbilen tappar produktionsmodellen det enorma bromsljuset som gick upp längs med vingen, men i övrigt verkar den behålla samma design som vi har sett ett bra tag nu.

Pris och tillgänglighet är oklart för tillfället.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Nya Honda Civic Type R är äntligen här
Visa
Pressmeddelande
IKONISK HOT-HATCH PÅNYTTFÖDD: NYA HONDA CIVIC TYPE R KONSTRUERAD FÖR ATT BLI EN ”RACINGBIL FÖR VÄGEN”

• Nya Civic Type R offentliggörs på Geneva Motor Show 2015.
• Helt ny karaktärsfull, högvarvande 2.0 liters VTEC TURBO motor som erbjuder mer vridmoment och bättre respons än någon annan bilmotor från Honda.
• Iögonfallande designförändringar som optimerar luftflödet för bättre prestanda och stabilitet.
• Nytt avancerat upphängningssystem, unikt för Type R, garanterar en perfekt styrning och maximal respons.
• Nya +R läget ökar responsen från chassi och motor för ännu mer spännande köregenskaper.
• Civic Type R har en topphastighet av 270 km/h.

2015, efter fem års väntan, anländer äntligen Honda Civic Type R, redo att sätta en ny standard i segmentet för högpresterande framhjulsdrivna hot-hatchs.

Civic Type R har världspremiär på den 85:e upplagan av Geneva Motor Show. Fler bilder på bilen kan ses på www.hondanews.eu

Type R har fans över hela världen. Den nya modellen lever mer än väl upp till de höga förväntningarna och introducerar för första gången Hondas nya 2.0-liters VTEC Turbomotor. Bilen har en distikt design och nya unika chassi-teknologier. Kombinerat levererar de en av de häftigaste och mest givande körupplevelserna som finns.

Nya Civic Type R får den mest extrema och högpresterande motorn i det rödmärkta ”H: ets” 22-åriga historia och signalerar starten för en nya era för Hondas varumärke.

Helt ny turboladdad 2.0 liters VTEC TURBO motor
I hjärtat av Civic Type R sitter en helt ny, direktsprutad turboladdad 2.0 liters VTEC TURBO-bensinmotor som levererar prestanda och vridmoment som i jämförelse med andra framhjulsdrivna hot-hatchs står i en klass för sig. Högsta utväxling är 310 hk* på 6500 rpm, och högsta vridmoment är 400 Nm* på 2500 rpm – båda högre än någon annan tidigare Honda Type R modell.

Motorn, en del av nästa generations Honda Earth Dreams Technology-serie, rödmarkerar vid 7000 rpm och har en avancerad ny turboladdare med VTEC-teknologi som ökar vridmomentet vid låga varv och ger en kraftfull acceleration.

Civic Type R gör 0 till 100 km/h på bara 5.7 sekunder* vilket gör den till den snabbast accelererande framhjulsdrivna hot-hatchen. Topphastigheten är klassledande 270 km/h*.

Den nya motorn kombineras med en lättmanövrerad, 6-växlad manuell växellåda.

Funktion styr formen
Designförändringarna – unika för Civic Type R – ger bilen en unik och kraftfull look samtidigt som de har en funktionell mening. Den mjuka och aerodynamiskt effektiva designen speglar en bil som konstruerats för att prestera vid höga hastigheter. Fokusen på aerodynamik säkerställer stabilitet i höga hastigheter och downforce.

För att uppnå det målet har Civic Type R genomgått omfattande aerodynamiska analyser och tester. Utvecklingsteamet har använt datoriserade CFD-modeller och vindtunnel-tester på Hondas utvecklingsavdelning för Formel-1-motorer i Japan.

Under utvecklingsarbetet har omfattande prototyptester gjorts på både väg och bana, bland annat på F1-banan i Suzuka och på Nürnburgring Nordschleife.
?En nykonstruerad och närmast plan undersida styr luftströmmar under bilen som samverkar med en diffuser bak för att optimera downforce och effektivt ”klistra fast” bilen på vägen.

Bakvingen kommer från Type R-konceptet. Strukturen på vingen, dess vinkel, vikt och form har konstruerats för att optimera downforce utan att skapa för mycket luftmotstånd i höga hastigheter. Det hjälper till att förbättra väghållningen, speciellt genom snabba kurvor.

En bred kjol fram och djupa sidokjolar tar också hand om luftflödet och minskar lyftkraften. Även stötfångaren fram är speciellt framtagen för att förhindra turbulens runt framhjulen, vilket förbättrar stabiliteten vid höga hastigheter och minskar lyftkraften.

Värmehantering var en annan huvudfokus för designteamet, vilket skapade åtskilliga förstklassiga yttre designförbättringar. Förstorade övre och nedre luftinsug i grillen vid främre stötfångaren ger mer kalluft till motorn. Luften kanaliseras till utloppsventiler på framskärmarna samt vid de främre hjulhusens bakkant för att ge bättre kylning och ventilation för den kraftiga motorn.

Nya 19-tums lättmetallfälgar med dimensionen 235/35R19 har utvecklats speciellt för Type R.

För att hjälpa föraren hantera kraftfulla Type R är bilen utrustad med ett högpresterande Brembo bromspaket, speciellt utvecklat för bilen. Fram finns ett fyrkolvsok och 350 mm borrade skivor.

Type R är tillgänglig i fem distinkta färger. Självklart Championship White – en klassisk Type R färg - men även Crystal Black, Polished Metal, Brilliant Sporty Blue (Metallic) och Milano Red.

En kupé med sportig känsla
En rad estetiska och funktionella interiöra uppgraderingar har förstärkt Type R:s sportiga karaktär. Precis som med tidigare Type R-modeller är växelspaksknoppen gjord av en maskintillverkad aluminiumlegering. Svarta höga sportsäten med moccakänsla med dubbla röda sömmar ger rejält sidostöd vid hårda kurvtagningar.

Matchade dubbla röda sömmar återkommer även på den svarta läderklädda ratten och växelspaken. Innertaket är klätt i svart material för att ytterligare förstärka känslan.

Ny upphängningsteknik förstärker den snabba körupplevelsen
En mängd innovativa nya upphängningssystem, unika för Type R, har introducerats för att optimera manövrering och maximera körupplevelsen vid motorvägskörning.

Ett nytt innovativt adaptivt stötdämparsystem på alla fyra hjulen, specifikt framtaget för Type R, ger individuell kontroll av varje hjul och utlovar en fantastisk körupplevelse med perfekt väghållning och minimal krängning vid hög acceleration och snabb inbromsning.

Fler exempel på innovation i bilen är dess nya länkage. För att kunna leverera full effekt ur den turbomatade 2.0-liters VTEC-motorn är nya Civic Type R:s främre chassi försett med två extra spindelleder. De minimerar torque-steer med 50 procent (i jämförelse med standardsystemet i Civic) och ökar stabiliteten vid hög fart samt ger en responsiv styrning och kurvhantering. Type R:s bakre och H-formade torsionsupphängning är nu 180 procent styvare och minskar på så sätt krängningen.

Dessa system kompletteras med det elektriska styrsystemet som levererar en snabb, linjär styrning och en exceptionell känsla.

Nytt +R läge ökar responsen för en extrem körupplevelse
Nya Civic Type R får en +R– knapp som ökar responsen för chassit och drivlinan. Resultatet ger föraren en ännu mer intensiv körupplevelse, idealisk för banan och kommer uppskattas av den sanne sportbilsentusiasten.

När +R-läget aktiveras, ökar motorresponsen med vridmomentmappning anpassad till en mer aggressiv och prestandafokuserad körupplevelse. Styrningen blir mer responsiv. Tillsammans med det nya adaptiva stötdämparsystemet på alla fyra hjulen där dämpningen ökats med 30 procent ger det en optimal körupplevelse.

Helt nytt GT-paket erbjuder fler fördelar
Kunder kommer att ha möjligheten att lägga till ett helt nytt GT-paket till sin nya Civic Type R.
?Exteriört, lägger GT-paketet till de röda detaljerna vid främre och bakre splitters, men det är under chassit som man hittar GT-paketets mest signifikanta uppgraderingar.

I GT- paketet ingår även främre och bakre parkeringssensorer, skymningssensorer, regnsensor och elektriska infällbara backspeglar. Integrerat Garmin navigationssystem (inkluderar fem års fria uppdateringar av kartor) blir tillval till infotainmentsystemet Honda Connect. Det kommer även att finnas en CD-spelare med åtta premium högtalare – ett stereosystem på 320 watt.

Alla passagerare kommer uppskatta två zons klimatanläggning samt den sofistikerade röda belysningen.

GT-paketet inkluderar även Hondas ADAS-system (Advanced Driver Assist System) Dessa heltäckande sensorbaserade säkerhetstekniker inkluderar, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition system, High-Beam Support System, Blind Spot Information and Cross Traffic Monitor. Hondas City-Brake Active system blir standard på Civic Type R.

Nya Honda Civic Type R kommer finnas till försäljning i Europa i sommar. Fullständiga fordonsspecifikationer kommer att presenteras inom kort.

* Hondas interna siffror
53.3°
0

Nya Honda Civic Type R är äntligen här

Litet krutpaket med 310 turbomatade hästar

Den asiatiska blåskrabban är tillbaka på västkusten
Riskerar att förstöra det lokala ekosystemet

Sveriges Radio rapporterar att den asiatiska blåskrabban har än en gång hittats på Västkusten. Denna krabba äter i princip konstant och mumsar i sig det mesta den stöter på. Den har också en benägenhet att föröka sig också väldigt snabbt. Den kombinationen kan leda till att krabban kan ta över ekosystemen samt konkurrera ut inhemska arter vilket ju är obra. Därför uppmanar Havs- och vattenmyndigheten att skicka in en bild på krabban om man ser den och att man dödar den. Tumnagel
23.5°
+
Frode Wikesjö
0

IGN pratar Steam Deck med Valve
Hur bra klarar den av att köra moderna spel?

Folk från IGN fick sig en liten pratstund med folk från Valve om den kommande handhållna enheten Steam Deck. De pratar bland annat om hårdvaran, kontrollerna och hur den hanterar moderna spel. Tydligen hanterar den moderna spel riktigt bra då de säger att Valve inte ännu har hittat ett spel som inte har kunnat köras på Steam Deck och det med minst 30fps. Steam Deck släpps mot slutet av året men förbokar man nu så kan man nog inte räkna med att få en förrän under 2022. Tumnagel
39.1°
+
Frode Wikesjö
0

Nytt världsrekord i sandslottbygge
Tre meter högre än tidigare rekord

Tidigare den här månaden slog ett gäng entusiaster världsrekord i sandslott. Sandslottet, som byggdes i danska Blokhus, var 21,16 meter högt vilket innebar att det var det högsta sandslottbygget någonsin. För att lyckas med denna bedrift krävdes det nästan 5 000 ton sand och runt 30 av världens bästa sandskulptörer. Sandslottet förväntas stå kvar fram till februari eller mars nästa år. Tumnagel
40.1°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för Biubiubiu
PUBG-film typ

Biubiubiu är en kommande kinesisk film som handlar om en streamer som samlar några vänner för att delta i en turnering för ett battle royale-spel som har lite likheter med PUBG och mobilspelet Peacekeeper Elite. Båda dessa spel är extremt populära därborta så det är väl inte helt oväntat att filmen tar lite inofficiell inspiration från dessa spel. Biubiubiu har kinesisk biopremiär den 6 augusti och kommer antagligen inte släppas i allt för många andra marknader. Tumnagel
34.5°
+
Frode Wikesjö
0

Nästa helg kan du spela Marvel’s Avengers
Utan att betala för det

Om du är sugen på att spela Crystal Dynamics superhjältespel Marvelx27s Avengers men inte sugen på att betala för det så kan du prova det helt utan extra kostanad nästa helg. Mellan den 29 juli och 1 augusti kommer spelet nämligen öppnas upp så vem som helst får vara med och leka. Som gratisspelare kommer du kunna komma åt allt i spelet dock kommer endast folk som spelar det på PlayStation, Stadia och Windows kunna ta del av gratishelgen. Folk med Xbox får inte vara med denna gång. Dock har utvecklarna sagt att de kommer öppna upp en prövoperiod vid ett senare tillfälle på Xbox. Alla framsteg man lyckas göra under gratispersioden kommer följa med över om du nu skulle få för dig att köpa det vid ett senare tillfälle. Bonus-klipp nedan. Tumnagel
34.8°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för S11 av The Walking Dead
Fler zombies

Under den pågående populäprkulturmässan Comic-Con @ Home släppte AMC sin första ordentliga trailer för den 11:e säsongen av The Walking Dead. Detta blir som bekant den sista säsongen för den långlivade zombieserien och det första avsnittet har premiär den 22 augusti. Precis som tidigare säsonger kommer även denna delas upp då de sista avsnitten inte kommer visas förrän under 2022. Om du är sugen på att se Comic-Con-panelen i sin helhet så hittar du den nedan. Även Fear the Walking Dead och The Walking Dead: World Beyond fick nya trailers och paneler under Comic-Con @ Home. Du hittar även dem bland klippen nedan. Tumnagel
35.0°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för Baby Oopsie
Verkar kvalité

Baby Oopsie är en kommande skräckfilm som handlar om en kvinna som resturerar dockor. En dag får hon den mystiska dockan Baby Oopsie som lyckas väckas till liv och har mord i tankarna. Första delen av Baby Oopsie har premiär på Amazons b-filmsgrej Full Moon den 6 augusti och andra delen dyker upp där den 15 augusti. Tumnagel
34.7°
+
Frode Wikesjö
0

Rémi Gaillard firar de Olympiska sommarspelen
Precis lika dumt som man tror

För att fira att de Olympiska sommarspelen nu är igång passade den franska skojaren på att hitta på lite olympiska rackartyg med folket på stan. Tumnagel
52.4°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för American Rust
Ny serie med Jeff Daniels

American Rust är en kommande serie som handlar om ett mord som skakar om en liten småstad i USA. Serien är baserad på Philipp Meyer debutroman med samma namn och följer polischefen Del Harris (spelad av Jeff Daniels) som hamnar i en svår situation när sonen till kvinnan han älskar anklagas för mord. American Rust har premiär på den amerikanska tv-kanalen Showtime den 12 september och kommer med största sannolikhet visas på HBO Nordic här i Sverige kort efter. Tumnagel
38.3°
+
Frode Wikesjö
0

Mike Morhaime säger att han svikit kvinnliga Blizzard-anställda
Skäms över de senaste rapporterna

Tidigare i veckan rapporterade vi att Activision Blizzard hade stämts av California Department of Fair Employment and Housing för att man tillåtit en "grabbig" arbetsplatskultur med bland annat sexuella trakasserier. Natten till i dag så uttalade sig den före detta Blizzard-chefen Mike Morhaime, via Twitter, att han skäms och att han är djupt bekymrad över att allt han står för är bortblåst från företaget. Till alla kvinnor som jobbade för Blizzard under hans tid som chef sa han: "To the Blizzard women who experienced any of these things, I am extremely sorry that I failed you. I hear you, I believe you, and I am so sorry to have let you down." Mike var med och grundade Blizzard, eller Silicon & Synapsesom det hette då, under början av 90-talet och var chef för Blizzard mellan 2007 till 2018. Tumnagel
30.4°
+
Frode Wikesjö
0

En första teaser för Dragon Ball Super: Super Hero
Nästa Dragon Ball-film

Som vi tidgare rapporterat så kommer det en ny Dragon Ball Super-film under nästa år. Denna film kommer heta Dragon Ball Super: Super Hero och en första, rätt så ickesägande, teaser för den släpptes under gårdagen. Det var under Dragon Ball-panelen på årets Comic-Con@Home 2021 som teasern visades samt så pratade folket bakom filmen samt rösten för Goku, Masako Nozawa, lite om filmen. Men trots att panelen var nästan 30 min lång så fick man inte så mycket konkret information vad själva filmen kommer handla om. De visade dock karaktärsbilder på Pan som ser lite större ut vilket antyder att filmen kommer utspela sig några år efter händelserna i Super. Panelen bjöd också på ett Cha-La Head-Cha-La-framträdande av Hironobu Kageyama och du kan se hela grejen i klippet nedan. Tumnagel
38.2°
+
Frode Wikesjö
0

Många busåkningar med elsparkcykel
Märkligt fenomen enligt polisen

Breakit rapporterar om en polisinsats som gjordes i veckan där man ställde sig utanför slottet i Stockholm för att se hur många de kunde hitta som buskörde elsparkcyklar. På 30 minuter lyckades man bötfälldes 14 personer för att de inte följde trafikreglerna. Majoriteten av de som åkte på böter var folk som paråkte på elsparkcyklarna. I flera fall var det vuxna som gjorde det med barn som saknar hjälm. Fredrik Ehrström, som är yttre befäl på polisen på Södermalm, säger att det är ett märkligt fenomen då folk då inte bara struntar i förbudet att skjutsa utan bortser också helt från säkerheten. Han menar att folket anser att det är en självklart med både barnstol och hjälm när man åker cykel, men att säkerhetstänket som bortblåst för folk som kör elsparkcyklar. Böter för att skjutsa någon på en elsparkcykel ligger på 500 kronor och man får även en prick i belastningsregistret som finns kvar i fem år. Tumnagel
56.1°
+
Frode Wikesjö
0

Sony presenterar nästa månads PS Plus-spel
Zombies och tennis

Sony har avslöjat vilka spel som PS Plus-prenumeranter kommer få lägga vantarna på under augusti månad. Spelen är Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville, Tennis World Tour 2 för PlayStation 4 och Hunterx27s Arena: Legends för PlayStation 5 (trailer nedan). Dessa spel kommer släppas den 3 augusti och tills dess har ni möjlighet att lägga vantarna på denna månads PS Plus-titlar som är A Plague Tale: Innocence, Call of Duty: Black Ops 4 och arkadwrestling-spelet WWE 2K Battlegrounds. Tumnagel
36.2°
+
Frode Wikesjö
0

Tested kollar in den modulära laptopen Framework
Den som man enkelt kan byta modermodemet på

Norm från Tested har lagt vantarna på den bärbara Framework vilket är en modulär laptop vars mål är att göra det enklare för köparna att uppgradera sina datorer med olika komponenter istället för att köpa nya. Tanken är att användare inte bara ska kunna byta processor, RAM samt lagrings-komponenterna utan även kunna uppgradera skärmen, batterier, kontakter/portar och webbkameran på ett enkelt sätt. Varje dator som säljs är försedd med en QR-kod som ska göra det smidigt att beställa hem komponenter till den konfigurationen användaren önskar i framtiden. I klippet får vi se hur det ser ut när man monterar datorn och hur det ser ut när man vill plocka ut moderkortet efter några dagars användning. Bonusklipp nedan. Tumnagel
40.6°
+
Frode Wikesjö
0

Black Lotus är ny animerad serie i Blade Runner-universumet
Blade Runner: Black Lotus

Här får vi oss en första titt på serien Black Lotus vars handling utspelar sig mellan händelserna i Blade Runner och Blade Runner 2049. Serien är skapad av Adult Swim samt Crunchyroll och har premiär under hösten någon gång. I Black Lotus får vi följa med en replicant som heter Elle som skapades för ett okänt syfte. Rösterna för huvudrollen hanteras av Jessica Henwick i engelska dubbningen och Arisa Shida i den japanska versionen. Andra skådespelare som dyker upp i serien är Will Yun Lee, Samira Wiley, Brian Cox, Wes Bentley, Josh Duhamel, Peyton List, Stephen Root, Barkhad Abdi, Gregg Henry, Henry Czerny och Jason Spisak. Denna 13-avsnitt långa serien är skapad av personer som både jobbat med Ghost in the Shell och The Animatrix. Tumnagel
37.7°
+
Frode Wikesjö
0

En ung Paul McCartney dansar i ny musikvideo
Med lite deep fake-magi

Här har vi musikvideon till låten Find My Way som framförs av Paul McCartney och Beck. I låten har man med hjälp av lite datormagi föryngrat Paul så han kan dansa runt till låten. Tumnagel
37.3°
+
Frode Wikesjö
0

Det ser inte lovande ut för kombin
Volvo gör superresultat - men V-modellerna säljer dåligt

Det har varit suv-fest de senaste åren och eftersom det är det segment som säljer bäst så blir de allra flesta nya elbilar i det formatet. Och varje gång vi skriver om en ny suv så finns det ett gäng bland kommentarerna som skriker att tillverkarna ska satsa på kombis, för det är ju det "som alla vill ha". Tydligen inte, i alla fall inte stora kombins, för V90 säljer sämst i Volvos utbud. När Volvo nu har släppt rapporten för första halvåret 2021 så ökar alla modeller i försäljning utom V60 (-0,2%) och V90 (-5,6%). Nu är dessa siffror jämförda med första halvåret 2020 då pandemin kickade in med full kraft, så i andel av Volvos försäljning ser det ännu värre ut. Backar vi bara till 2018 så stod V-modellerna för en rejäl del av försäljningen, men nu för tiden är det XC-modellerna som stor för den stora delen. V-modellerna säljer nu för tiden även sämre än S-modellerna. Anledningen till det är så klart att USA och Kina har ökat för Volvo och där är det SUV som gäller, i USA har Volvo till och med slutat sälja V90. Men även här i Sverige är det segt för kombin. Visst säljer V60 bäst med drygt 10.000 sålda bilar och tillsammans med V90 blir det drygt 14.000 bilar. Vi räknar med S-bilarna här eftersom de är så få i Sverige. Men räknar vi ihop XC-modellerna så landar vi på drygt 17.000 bilar och inte ens här vinner alltså kombin. Tittar vi på Volvos resultat för halvåret så landar det på en vinst på 13 miljarder vilket är rekord. 25 procent av bilarna man sålde var Recharge-modeller och alltså laddbara. I Europa var siffran 41 procent. Tumnagel
29.5°
+
Roger Åberg
0

Moment släpper skal med MagSafe
Till Galaxy S21

Inte ens Apple kan licensiera magnetsim. Nu släpper mobiltillbehörs-tillverkaren Moment ett skal till Samsung Galaxy S21 med Apples MagSafe. Skalen ger inte stöd till MagSafe-laddning utan bara delen som fungerar utan MFi-certifiering, själva magneterna. Det är alltså tänkt att skalet ska användas med företagets andra MagSafe-produkter som bilhållaren eller tripod-fästet. Och ja förresten, Moment kallar det såklart inte för MagSafe. Deras namn är (M)Force. Tumnagel
35.8°
+
Hugo Engström
0

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
91kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
77kg
+
Hugo Engström

Nytt album från Kanye West på fredag
Verkar det som i alla fall

Kanye West som inte släppt något nytt album sedan Jesus Is King som kom 2019, är nu på gång att släppa nytt. Albumet ska heta DONDA, efter hans mor Donda West som gick bort 2007. Kanye West har på senare år blivit känd för att annonsera album som sen inte släpps, bland annat Yandhi och Turbo Grafx 16. Det återstår att se om något album släpps på fredag. I videon ovan hörs ett klipp från låten No Child Left Behind som ska finnas med på albumet. Tumnagel
48kg
+
Hugo Engström

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
86kg
+
Roger Åberg

WOW bjuder på weekend
Minifestival

Det blev inget Way Out West i år, men gänget kan inte hålla sig från att inte göra något alls. Under de datum som WOW skulle ha ägt rum så kör man därför lite konserter. På torsdagen är det Amason + Esther, på fredagen är det Sarah Klang + Klara Keller och på lördagen är det Deportees + Grant. Biljetter släpps i morgon och man lovar pizza på köpet, ett symboliskt festivalarmband och djs. Tumnagel
80kg
+
Roger Åberg

Kul video med Lil Nas X
Teaser för ny låt producerad av Kanye West

Lil Nas X som tidigare i år släppte ett par modifierade Nike-skor med satan-stil (vad det nu innebär), som Nike själva inte var helt glada över då de fort stämde rapparen är tillbaka med en kul teaser för sin nya låt Industry Baby. Låten är producerad av Kanye West och Take a Daytrip. Release sker nu på fredag den 23 juli. Tumnagel
84kg
+
Hugo Engström

Ford presenterar parfymen Mach-Eau
Om man vill lukta som en bil

Biltillverkaren Ford har tagit fram en parfym som man kallar för "Mach-Eau" vilken man säger ska påminna om lukten från bilar. Parfymen har Ford tagit fram tillsammans med parfymtillverkaren Olfiction. Det hela är en del i Fords satsning för att övertyga bilentusiaster om att elbilar ska kunna erbjuda samma körupplevelse som fossildrivna bilar. Mach-Eau sägs lukta som en mix av bilinredning och gummi till bildäck. Ford Mach-Eau går inte att köpa utan har istället tagits fram för att luktas på i olika bilsammanhang, bland annat bilfesten Goodwood Festival of Speed där parfymen gjorde sin debut. Huruvida Ford planerar att börja sälja parfymen längre fram finns det inga uppgifter om än så länge. Tumnagel
25kg
+
Wille Wilhelmsson

Biz Markie är död
57 år ung

Hip-hop-legenden Biz Markie dog 57 år ung under helgen. Dödsorsaken är komplikationer av sin diabetes som han kämpat mot i mer än ett år. Biz Markie är sannolikt mest känd för hitlåten Just a Friend från 1989 men också för sina beatboxing-färdigheter och generellt underhållande persona. Tumnagel
7kg
+
Frode Wikesjö

David Harbour äter heta kycklingvingar
Klarar Red Guardian hettan?

Skådespelaren David Harbour gästade kycklingvingprogrammet Hot Ones i veckan för att prata lite om sitt liv och sin karriär samtidigt som han äter starka kycklingvingar. Tumnagel
98kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt från Swedish House Mafia
"It Gets Better"

Swedish House Mafia släppte under torsdagskvällen en ny låt med titeln It Gets Better. Detta är deras första nya singel sedan 2012. Den svenska trion ska tillsammans med Ty Dolla $ign och 070 Shake medverka i The Tonight Show med Jimmy fallon den 19 juli. Tumnagel
-21kg
+
Hugo Engström

Casio släpper ny version av klassiskt digitalur
Stål, guld eller pac-man

Casios modell F-100 är kanske mest känd för att vara Ripleys klocka i Alien-filmen. Nu släpper man en ny version av klockan som denna gång är i stål med stålarmband. Det kommer även en gråare version, en guldversion och en Pac-Man-version. Stålversionen heter A100WE-1A och prislappen ligger på runt 700 kronor (jämför priser). Den gråare versionen heter A100WEGG-1A och guldversionen heter A100WEG-9A. Pac-Man-versionen heter A100WEPC-1B. Det är klurigare att hitta guld och Pac-Man-versionen på ett rimligt köpställe, om ni gör det så lägg gärna länken bland kommentarerna. Tumnagel
105kg
+
Roger Åberg