13 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nya Toyota Auris har två olika hybriddrivlinor

Nya Toyota Auris har två olika hybriddrivlinor
En bränslesnål och en sportig

Toyota har nu presenterat nya Auris på mässan i Genève. Det är den tredje generationen och den har ny design, ny plattformsteknik och en nyhet på hybridfronten - nu kan du nämligen välja mellan två stycken olika drivlinor.

Modellen har blivit fyra centimeter längre och mäter nu 4,37 meter på längden. Hjulbasen har även ökat från 2,6 till 2,64 meter. Bredden har ökat med tre centimeter till 1,79 meter och höjden har sjunkit med 2,5 centimeter till 1,45 meter.

Plattformen är samma TNGA (Toyota New Global Architecture) som den senaste generationen Prius baseras på och den är bland annat mer vridstyv och säkrare tack vare höghållfasthetsstål. Bilen får tre stycken olika drivlinor att välja mellan och en av dem är en turbomatad bensinfyra på 1,2 liter. De andra två alternativen är båda hybrider och den ena är tänkt att fokusera på bränsleekonomi och miljö medan den andra har mer fokus på körglädje. Den förstnämnda kombinerar en bensinfyra på 1,8 liter med en elmotor för en sammanlagd effekt på 122 hästar. Den vassare versionen har istället en fyra på 2,0 liter som med elmotorn ger 180 hästar.

Nya Auris lanseras troligtvis i slutet av året. Priser har vi tyvärr inte för tillfället.

Bil, Toyota, Toyota Auris, Genève, hybrid
40.4° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 7 mar 2018, 09:15
40.4°
0

Nya Toyota Auris har två olika hybriddrivlinor

En bränslesnål och en sportig