38 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Opel Grandland X nu även som laddhybrid

Opel Grandland X nu även som laddhybrid
Tar sig fem mil på bara el

Våren 2017 presenterade Opel crossovern Grandland X. Nu presenteras modellen som laddhybrid med en elmotor på vardera axel, 300 hästar och möjligheten att ta sig fem mil utsläppsfritt enligt WLTP-cykeln.

Förbränningsmotorn är en turbomatad bensinfyra på 1,6 liter som alltså samsas med två stycken elmotorer. Dessa får sin kraft från ett litiumjonbatteri på 13,2 kWh som man placerat under baksätet. Drivningen sker som väntat på alla fyra hjulen, men bara när man valt AWD-läget - annars är den framhjulsdriven. Paketet med förbränningsmotorn och elmotorn fram är kopplat till en åttastegad automatlåda. Laddaren som finns ombord är på 3,3 kilowatt men det finns även ett starkare alternativ på 6,6 kilowatt på tillvalslistan. Hybrid-systemet är samma som sitter i Peugeot 3008 Hybrid4 och 508 Hybrid4.

Försäljningen drar igång om några veckor men vad man får betala framgår tyvärr inte för tillfället. De första exemplaren ska nå kunder i början av nästa år.

Bil, Opel, Opel Grandland X, hybrid, laddhybrid
Visa Pressmeddelande Nya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electric

300 hk och fyrhjulsdrift: Nya Grandland X Hybrid4-versionen leder Opels SUV-familj.
Fyra körlägen: Fullt elektrisk, hybrid, fyrhjulsdrift och sport.
Bekvämt: Litiumjon-batteriet blir fulladdat på en timme och 50 minuter.
Opel goes electric: Hela produktportföljen blir elektrifierad till 2024.
Opel goes electric! Som en del av Opels strategiska PACE-plan presenteras nu Opel Grandland X som fyrhjulsdriven plug in-hybrid. Med en 1.6-liters bensinmotor och två elektriska motorer kommer Opel Grandland X Hybrid4 att generera 300 hk med en bränsleförbrukning på 2.2 l/100 km och ett CO2-utsläpp på 49 g/km. Försäljningen av Opel Grandland X Hybrid4 kommer att starta inom kort och de första leveranserna beräknas nå kunderna i början av 2020.

Opels första plug in-hybrid är också startskottet för arbetet med att elektrifiera det tyska märkets produktportfölj till 2024 och en viktig del i strategin för att nå kommande CO2-mål. Lanseringen av nästa generation Opel Corsa som elbil är ytterligare ett steg i detta arbete.

För att understryka och förstärka Opels position som ett spännande och tillgängligt tyskt bilmärke presenteras Opel Grandland X Hybrid4 med toppmodern plug in-hybridteknik, som består av:

En WLTP-certifierad, och Euro 6d-Temp-kompatibel, fyrcylindrig 1.6 liters bensinmotor som genererar 200 hk/147 kW.
Ett elektriskt hybrid-system som består av två elektriska motorer som genererar 80 kW/109hk och som arbetar tillsammans med ett 13.2 kWh litiumjon-batteri. Den främre elektriska motorn sitter på framaxeln och är kopplad till en 8-stegad automatisk växellåda, som är anpassad för hybriddrift. Den bakre elmotorn är monterad tillsammans med en omvandlare på bakaxeln, vilket ger Opel Grandland X Hybrid4 fyrhjulsdrift.
50 km räckvidd – fyra körlägen
Opel Grandland X Hybrid4 har en elektrisk räckvidd på 50 km enligt den nya striktare WLTP-körcykeln (60 km enligt NEDC), vilket enligt studier i Tyskland täcker cirka 80 procent av alla dagliga körsträckor.

Opel Grandland X Hybrid4 lanseras med fyra körlägen – elektrisk, hybrid, fyrhjulsdrift och sport – för att anpassa bilens egenskaper efter förarens önskemål och aktuellt underlag. Väljer föraren hybrid-läget så anpassar bilen val av framdrivning efter situation, genom att exempelvis välja eldrift vid stadskörning. Väljer föraren fyrhjulsdrift aktiveras elmotorn på bakaxeln och ökar på så vis grepp och kraft på alla typer av underlag.

Snabbladdning – ökad effektivitet
Opel har arbetat för att erbjuda en smidig och effektiv laddning av plug in-hybriden. Laddtiderna kommer att variera beroende på vilken laddare kunden väljer men exempelvis kommer batteriet att vara fulladdat på en timme och 50 minuter om kunden använder en wallbox på 7.4 kW.

För att ytterligare förstärka effektiviteten har Opel Grandland X Hybrid4 ett bromssystem som utvinner den energi som uppstår av friktion i samband med inbromsningar. Genom att omvandla och använda denna energi utökas räckvidden i Grandland X Hybrid4 med upp till 10 procent i snitt.

Nya Opel Grandland X Hybrid4 tar täten i Opels arbete med nästa generation elektrifierade fordon. Inom de kommande 20 månaderna kommer Opel sedan lansera nästa generation Corsa, nya Zafira Life och nya Vivaro samt ersättaren till Mokka X – samtliga som elektrifierade versioner.

Grandland X - ny SUV från Opel
Ytterligare en medlem i kompaktklassen

Opel breddar nu sitt SUV-utbud med den nya modellen Grandland X. Det är en bil i den oerhört populära kompaktklassen där Opel redan har modellerna Crossland X och Mokka X, den här blir dock trots att den är liten störst i gänget. Premiär blir det i höst på bilmässan i Frankfurt. Bilen mäter 4,47 meter på längden, 1,84 på bredden och 1,63 på höjden. Hjulbasen ligger på 2,67 meter och fem personer ska kunna sitta bekvämt på insidan. I lastutrymmet ska det gå in 514 liter, och som max 1 652 liter. På säkerhetssidan hittar vi saker som adaptiv farthållare med fotgängardetektor och automatisk nödbromsning, trötthetsvarnare, parkeringshjälp och 360-graders kamera. Bilen har även LED-strålkastare med dynamiskt kurvljus och automatiskt helljus. Vad Grandland X kommer att kosta när den väl lanseras är oklart för tillfället. Tumnagel
38.8°
0
37.8° 0 Bobby Green Bobby Green
mån. 13 maj 2019, 13:00
Opel Grandland X nu även som laddhybrid Tar sig fem mil på bara el
37.8°
0