44 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Porsche presenterar en lite exklusivare 911 Turbo S
Porsche presenterar en lite exklusivare 911 Turbo S Får även ett par hästar till

Den som inte tycker att Porsche 911 Turbo S är tillräckligt exklusiv eller dyr får nu ett alternativ i 911 Turbo S Exclusive Series. Den beskrivs som den mest unika Turbo S:en som finns att köpa och som om inte 580 hästar var nog får den här även 27 pållar extra. Specialversionen firar att man bytt namn på Porsche Exclusive till Porsche Exclusive Manufaktur.

Bilen lackas i Golden Yellow Metallic och får tuffränder i kolfiber över huven och taket. Den får även lite mer kjolar runt om som även de är i kolfiber, dock lackade i bilens färg. I hjulhusen sitter unika 20-tummare med centrumbult. Vingen har man plockat från Turbons tillval Aerokit och motorluckans luftintag är i kolfiber. Ett nytt avgassystem i svartlackerat rostfritt stål sitter också på plats. På insidan sitter man i sportstolar som är justerbara i 18 stycken olika lägen och som får sömmar och logga i samma färg som exteriören.

Den dubbelturbomatade boxersexan på 3,8 liter uppgraderas en aning och lämnar i detta fall 607 hästar och 750 newtonmeter. 0-100 km/h ska gå på kvicka 2,9 sekunder och toppfarten anges till 330 km/h. För att få stopp på grejerna sitter det keramiska bromsskivor runt om. Bilen har Sport Chrono-paketet, Porsche Active Suspension Management system, Porsche Dynamic Chassis Control och bakaxelstyrning som standard.

Endast 500 stycken exemplar kommer att tillverkas och varje bil kostar 259 992 euro. Vill man ha fler prylar med samma tema finns det även en titanklocka från Porsche Design i samma färger och ett set med väskor.

motor1.com Bil, Porsche, Porsche 911 Turbo S Exclusive Series, exklusiv, officiell
44.5° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 8 jun 2017, 10:00
Porsche presenterar en lite exklusivare 911 Turbo S Får även ett par hästar till
44.5°
0