m
Porsche visar ruggad version av Mission E

Porsche visar ruggad version av Mission E
Ska gå i produktion nästa år

Bil / Porsche

En konceptbil som vi faktiskt inte har fått några förhandstittar på är den som Porsche nu visar upp i Genève. Den heter Mission E Cross Turismo och är en så kallad CUV (Cross Utility Vehicle). Och E:et i namnet innebär att den är helt eldriven. Det hela ser ut som en något mer ruggad och förhöjd version av konceptbilen Mission E.

Bilen mäter 4,95 meter på längden och under skalet finns elmotorer som tillsammans ger 600 hästar. Drivningen sker på alla fyra och 0-100 km/h ska kunna klaras av på under 3,5 sekunder. På under tolv sekunder ska man kunna nå 200 km/h. Det finns adaptiv luftfjädring med vilken man kan höja markfrigången med fem centimeter. Räckvidden anges till 40 mil och laddtiden till endast 15 minuter. Det ska gå att ladda både via induktion och en speciellt framtagen laddbox för hemmet.

Konceptet ska bli verklighet nästa år tillsammans med vanliga Mission E.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Porsche visar ruggad version av Mission E
Visa
Pressmeddelande
Porsche Mission E Cross Turismo: eldriven Cross Utility Vehicle (CUV) för en aktiv livsstil

Porsche Mission E Cross Turismo, som presenteras på bilsalongen i Genève, är en konceptstudie av en eldriven Cross Utility Vehicle (CUV). Den här mångsidiga bilen riktar sig till människor med aktiv livsstil, som tycker om att resa på fritiden, sporta och vistas utomhus.
Tack vare fyrhjulsdriften når man enkelt alla skidanläggningar samtidigt som den flexibla inredningen ger gott om plats för all slags sportutrustning, och det moderna takräcket gör det lätt att transportera surfbrädor eller en eldriven Porsche e-bike.

En styrka hos den här fyrdörrars fyrsitsiga bilen är den emotionella designen med framträdande terrängbilsattribut samt det nya display- och kontrollkonceptet med pekskärmar och ögonstyrning. Det 4,95 meter långa konceptfordonet är förberett för att laddas med 800 volts snabbladdningsnätverk, men kan också laddas via induktion, via en laddningsdocka eller via Porsches hemenergisystem. Mission E Cross Turismo, som är färdig att sättas i trafik, är en fortsättning på Mission E-studien som Porsche presenterade på den internationella bilsalongen i Frankfurt (IAA) 2015.

Design, omisskännlig Porsche DNA
Låg huv mellan kraftfulla kurvade framskärmar; redan vid ett snabbt ögonkast avslöjar fronten på Mission E Cross Turismo släktskapet med sportbilsikonen Porsche 911. De vertikala luftintagen i fronten, så kallade ”air curtains”, är ett av de markanta designelementen. Strålkastare av typ Matrix LED är en annan stilmässig höjdpunkt. Porsches typiska varselljus med fyra ljuspunkter har vidareutvecklats till ett smalt tredimensionellt glaselement. Inbäddade i fyra flytande vingar innehåller de här ljusen också den nya fyrpunkts blinksignalen. Dessutom har bilen högpresterande helljus med Porsche X-Sight-teknologi. Till terrängbilsattributen kan man räkna de robusta hjulhusen, dörrtrösklarna, den markanta utformningen av frontspoilern och den bakre kjolen samt den förhöjda markfrigången.

Silhuetten kännetecknas av den sportiga taklinjen som sluttar bakåt – det som Porsches designers kallar ”flyline”. Det här särdraget är ett eko från Panamera Sport Turismo. Sidorutornas dynamiska design är också typiska för Porsches stil.

De breda framskärmarna och de tredimensionellt utformade sidorna med

luftutsläpp bakom framhjulen förstärker den 1,99 m breda konceptbilens sportiga crossover-karaktär. Distinkta sidokjolar med off-road-utseende, 20-tumsfälgar med däck i dimensionen 275/40 R 20 är andra kännetecken.

Konceptstudien med sin exklusiva ljusgrå metalliclack är också omedelbart igenkännbar som en Porsche sedd bakifrån. Förutom den sportiga genomsläppliga takspoilern har bilen också den traditionella tvärgående ljusrampen. Porsche-logotypen i vita glasbokstäver är upplyst och inbäddat i ett tredimensionellt grafiskt hölje. Bokstaven ”E” i namnet ”Porsche” pulserar när bilen laddas och grafiken kommer till liv av ljuspulser. På det sättet kan kunden tydligt följa bilens energiflöde. Det stora panoramataket i glas, som sträcker sig från vindrutan till bakluckan, ger en känsla av rymd.

Variation: utrustad för alla behov av mobilitet

Mission E Cross Turismo ger en uppfattning om hur en serietillverkad Turismo-variant med Cross Utility-attribut skulle kunna se ut: ett fordon som är lika lämpat för långa resor och vardagstrafik som för äventyr, och är ett mångsidigt sällskap såväl i staden som på landet. Crossover-modellen är riktad till människor med en aktiv livsstil som tycker om att utöva sport eller andra utomhusaktiviteter på sin fritid. Passagerarna uppskattar den 1,42 meter höga fyrsitsiga bilens många lösningar. En lucka integrerad i de två individuella baksätenas ryggstöd är användbar för att lasta saker som till exempel skidor. Bagageutrymmet har ett system med skenor med justerbara bälten som också kan plockas ur. Det gör det lätt att snabbt placera föremål på ett säkert sätt. Vid sidan av själva bilen kan Mission E Cross Turismos passagerare också glädja sig åt Porsche e-bike som med hjälp av en kraftig elmotor hjälper cyklisterna framåt. Det här mobilitetskonceptet gör det möjligt för kunderna att njuta av Porsches design, teknologi och prestanda också på en fritid på två hjul.

Interiör: synlig lättviktsstruktur

Interiören förmedlar en helt ny tolkning av klassiska Porsche-element och för dem vidare in i den digitala åldern. Ta instrumentpanelen som exempel: Den framhäver fordonets bredd och består av en vingformad över- och underdel. Instrumentpanelen har en tydlig horisontell utformning med en ultravid display för föraren och framsätespassageraren. Det fritt liggande instrumentklustret är kurvat och vänt mot föraren och består av tre runda grafiska displayer, digitalt visade på TFT-skärmar. Mittkonsolen mellan framsätena fortsätter upp emot instrumentpanelen. Tillsammans med den omgivande belysningen skapar mittkonsolens indirekta ljus en speciell stämning. Inredningens designelement inkluderar synliga lättviktsstrukturer, till exempel instrumentpanelen och de skålade sätena med belysta bokstäverna i namnet Porsche. Dörrsidorna har innovativa 3D-element med strukturerade ytor. Eloxerade kanter i Nordic Blue runt komponenter som luftinsläppen eller fönsterhissreglagen ger en färgstark kontrast till inredningens exklusiva tvåtons-koncept med anilin-läder i svart och ljusgrått.

Drivlina: sportig e-prestanda med mer än 600 hk

Med två synkronmotorer med över 600 hk (440 kW) accelererar Mission E Cross Turismo till 100 km/tim på mindre än 3,5 sekunder och till 200 km/tim på tolv sekunder. Utöver sådana prestanda har den bättre räckvidd än några andra eldrivna fordon. Flera fullgasaccelerationer kan göras i följd utan prestandaförlust. Den adaptiva fyrhjulsdriften med Porsche Torque Vectoring, som automatiskt fördelar kraften till varje individuellt hjul, överför kraften till marken.

Chassit: luftfjädring för komfort och sport

Fyrhjulsstyrning bidrar till bilens föredömliga smidighet och stabilitet, medan den adaptiva luftfjädringen gör det möjligt att öka markfrigången med upp till 50 millimeter. Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) är en annan funktion ombord. Systemet ger aktiv krängningshämning och minskar sidorörelser i ojämn terräng.

Displayer och kontroller

Värt att framhålla i Mission E Cross Turismo är ett nytt display- och kontrollkoncept. Intuitivt att använda och med information som visas i en optimalt placerad head-up display i förarens siktfält utan att distrahera föraren. Och tack vare de nya lösningarna för uppkoppling kan bilen vara perfekt integrerad i en digital livsstil. Resultatet är en helt ny erfarenhet.

De viktigaste display- och kontroll alternativen är:

* Förardisplay med ögonstyrning: Instrumentgruppen består av tre virtuella runda instrument. De är kopplade till kategorier som Porsche Connect, Performance, Drive, Energy och Sport Chrono. Med hjälp av en kamera i backspegeln kan ögonstyrningssystemet se vilka instrument föraren tittar på. Den display som föraren är intresserad av flyttas då in i förgrunden medan de övriga kommer i bakgrunden när föraren vänder blicken från dem. Displayerna kan styras med hjälp av smart touchkontroll på ratten.

* Passagerardisplay: Den här skärmen sträcker sig överhela passagerarsidan.Passageraren kan styra olika appar med ögonstyrning och touch-teknologi, för att få tillgång till funktioner som media, navigation, klimatanläggningen och kontakter.

* Touchkontroller i mittkonsolen med detaljerade informationsmenyer.

* Smarta pekskärmar: De här skärmarna är placerade i en modul med flera funktioner (som inställningar av sätena och sätenas komfortfunktioner) samt i lutinsläppen längst till vänster och längst till höger på instrumentpanelen. Genom att svepa med handen till vänster och höger över pekskärmarna kan man till exempel öka eller minska styrkan på ventilationen.

”Smart-Cabin”-tänkandet förenklar handhavandet. Bilens inställningar, temperaturen i bilen och stämningsbelysning, allt justeras automatiskt efter de åkandes önskningar och olika körförhållanden. Föraren har också tillgång till information och kan justera inställningar på avstånd från bilen: alla personliga inställningar, från klimatanläggningen till navigation kan ställas in i förväg via tablet, smartphone eller smartwatch.

“DestinationsApp”: en personlig reseassistent

Porsche Connect erbjuder redan fler än 20 digitala tjänster och appar. I Mission E Cross Turismo visar “DestinationsApp” vilka ytterligare fördelar den digitala plattformen kan ge i en snar framtid. Genom att använda den här appen kan en helgutflykt planeras snabbt och enkelt med några få knapptryck på en smartphone. Appen föreslår inspirerande resmål, gör det lätt att reservera rum, planera färdväg, välja restauranger och sportutrustning.

Med hjälp av “DestinationsApp” kan föraren också anpassa Mission E Cross Turismos chassi till den valda vägen, liksom välja passande musik, ställa in klimatanläggningen och stämningsbelysningen för resan.

Laddning: snabbt och enkelt

Bilens 800-volts system garanterar att litiumjon-batteriet kan laddas för en räckvidd på cirka 400 km (enligt NEDC) på cirka 15 minuter. Konceptbilen kan laddas både vid färd och hemma, och är kompatibel med det nätverk av snabbladdare som placeras ut längs europeiska vägar som en del av samarbetsföretaget IONITY. På arbetsplatsen kan Mission E Cross Turismo laddas via induktionsteknologi och hemma antingen via en laddningsdocka eller Porsches hemenergisystem. Det senare systemet kan kombineras med hemmets egna solcellssystem för att ladda med solenergi.
46.6°
0

Porsche visar ruggad version av Mission E

Ska gå i produktion nästa år

Kenneth Branagh ska spela Boris Johnson
I miniserie som handlar om pandemin

Nu är det klart att skådespelaren Kenneth Branagh ska spela den brittiske i premiärministern Boris Johnson i den kommande miniserien This sceptred isle. This sceptred isle kommer handla om coronaviruset och hur Johnson och hans regering hanterar pandemin under dess första dagar. Johnson blev ju som bekant själv smittad av covid-19 och blev till slut så illa däran att han var tvungen att vårdas på sjukhus. This sceptred isle kommer att börja spelas in i år och förväntas ha premiär på Sky Atlantic och Now TV någon gång under hösten 2022. Tumnagel
37.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Telia börjar testa drönartjänst
Kan livestreama från inspektioner av olika anläggningarna

Telia har tillsammans med Ericssons inkubator Ericsson ONE utvecklat en drönartjänst som är tänkt att användas för att inspektera olika platser, anläggningar och annat. Telia Drone Inspection Service riktar sig till företag som vill kunna håll koll på sina anläggningar och inspektera så att dessa fungerar som de ska. Drönarna som användas i tjänsten kommer att ha möjlighet att livestreama direkt till kunderna som använder tjänsten. Snart kommer Telia att börja testaTelia Drone Inspection Service med ett par utvalda kunder för att se om tjänsten kanske kan komplettera eller ersätta företagens befintliga inspektionssystem. Vattenfall har varit med i pilotprojektet där Telia och Ericsson ONE utvecklade tjänsten. Anders Wik, projektledare för digitalisering Vattenfall R&D, säger: "Vattenfall ser stora möjligheter med drönartjänster för flera verksamhetsområden. Redan idag använder vi drönare för digitala inspektioner inom vattenkraften och kärnkraften och vi ser många nya tillämpningar komma med den oerhört snabba utveckling som sker på området. Drönare ger oss möjlighet att utföra arbetsuppgifter på ett snabbare, säkrare och mer kostnadseffektivt sätt." Företagen som initialt kommer att testa Telia Drone Inspection Service är Vattenfall, E.ON, Peab och Veidekke skriver Telia i ett pressmeddelande. I videoklippet snackas det lite mer om tjänsten. Tumnagel
37.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Amazon släpper klipp från Invincible
Walking Dead-skaparens nya serie

Invincible är en ny serie från Walking Dead-skaparen Robert Kirkman och ovan kan ni kika på ett nytt klipp från serien. I Invincible får vi träffa 17-årige Mark Grayson som måste hantera tonårslivet samtidigt som han försöker får grepp om sina superkrafter. Invincible släpps 26 mars på Amazon Prime Video. Tumnagel
37.4°
+
André Stray
0

Jason pratar om motorn i nya Subaru BRZ
Därför behöver den ingen turbo

Nya Subaru BRZ kommer tyvärr inte hit men man kan ju fortfarande vara intresserad av klipp kring den. Här pratar Jason Fenske från Engineering Explained om varför han inte tycker att den behöver en turbo. Det skulle helt enkelt inte göra något för känslan eller prestandan, och därför är den onödig. Bonusklipp nedan. Tumnagel
36.7°
+
Bobby Green
0

Videogamedunkey listar förra årets favoritspel
Lite morgonnörderi

Videogamedunkey har nu släppt sin video där han sammanfattar spelåret som gått och pratar om spel han lirat under 2020, vilket nödvändigtvis inte alltid betyder spel som släppts under året. Tumnagel
38.4°
+
André Stray
0

Swedbank har problem med inloggning
Både i app och på webben

Swedbank verkar har problem med sina inloggningstjänster och det drabbar både appen och webben. Om det beror på högt tryck på grund av löning eller om det är något annat problem är oklart. Uppdatering Nu verkar det fungera för en del, så försök igen! Tumnagel
35.2°
+
Roger Åberg
0

Apple varnar för att ha iPhone 12 i närheten av pacemakers
Magneterna i telefonen kan påverka hjärtstimulatorn

Apple har uppdaterat ett supportdokument gällande iPhone 12 och skriver där att man inte bör ha sin iPhone 12 eller MagSafe-tillbehör i närheten av pacemakers och defibrillatorer. Anledningen till det är att magneterna i telefonen kan påverka dessa apparater. På sin webbplats skriver Apple: "Medical devices such as implanted pacemakers and defibrillators might contain sensors that respond to magnets and radios when in close contact. To avoid any potential interactions with these devices, keep your iPhone and MagSafe accessories a safe distance away from your device (more than 6 inches / 15 cm apart or more than 12 inches / 30 cm apart if wirelessly charging). But consult with your physician and your device manufacturer for specific guidelines." Apples nya varning för iPhone 12 kommer efter det att läkare i USA i en rapport i "Heart Rhytm Journal" skrivit att magneter i iPhone 12 kan störa pacemakers. Har du själv en pacemaker och kör iPhone 12 så är det med andra ord inte rekommenderat att förvara denna i bröstfickan. Tumnagel
27.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nytt Knights of the Old Republic-spel på ingång
Dock inte från EA eller Bioware

Gillar man Star Wars: Knights of the Old Republic så är detta möjligtvis det trevligaste spelryktet som cirkulerat på länge. Ett nytt tillskott i spelserien verkar nämligen vara på ingång och enligt ryktena är det inte Bioware eller någon annan EA-studio som jobbar på det. Folk med insikt säger att vi "aldrig kan gissa" vilken spelstudio som jobbar på det, så det kan väl vara vilken spelstudio som helst. Kanske Goat Simulator-utvecklarna Coffee Stain Studios? Vem vet. Mer Knights of the Old Republic är ju alltid trevligt och vi håller tummarna att spelet visas upp officiellt inom kort. Tumnagel
43.2°
+
André Stray
0

Rykte Apple ryktas släppas VR-headset nästa år
Och ett AR-headset 2023

Det har länge snackats om att Apple håller på att utveckla någon slags headset eller glasögon för augmented reality. Nu uppger dock nyhetsbyrån Bloomberg att Apple först har tänkt att släppa ett VR-headset innan man släpper någon AR-produkt. Enligt Bloombergs källor går Apples VR-headset för tillfället under kodnamnet "N301" och är avsett för att ta del av filmer, spel och presentationer i virtual reality. Det beskrivs som en konkurrent till VR-headsets från Oculus, HTC samt Sony men tros bli betydligt mycket dyrare än dessa. N301 beskrivs finnas på prototypstadiet och vara ungefär lika stort som ett Oculus Quest. Någon gång under 2022 tros Apple släppa sitt VR-headset enligt Bloombergs källor. Det uppges även att Apple fortsatt utvecklar ett AR-headset och att detta går under kodnamnet "N421". Detta tror man att Apple planerar att släppa på marknaden någon gång under 2023. Tumnagel
38.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Sony verkar blåsa liv i Xperia Compact
Tjoho!

Sonys Compact-telefoner har varit riktigt trevliga tillskott när företaget släppt telefoner. Xperia-telefonerna har växt, precis som alla andra mobiltillverkares lurar, men Compact-versionerna var riktigt härliga då de erbjöd samma vassa mobilupplevelse i ett mindre format. Några Compact-versioner har inte levererats på flera år och det verkar i alla fall som några av er läsare saknar enheterna då det nämns i kommentarerna typ varje gång vi skriver om Xperia-lurar. Nu har vi rackarns goda nyheter då Compact kan vara på väg tillbaka. OnLeaks har levererat bilder och info om en kommande Xperia-telefon som verkar släppas senare i år. Kort sagt handlar det om en liten rackare med måtten 140 x 68,9 x 8,9mm, vilket kan jämföras med iPhone 12 Mini på 131,5 x 64,2 x 7,4mm. Tittar vi på bilderna OnLeaks levererat kan vi se att telefonen kommer med en skärm på 5,5 tum med en liten flärp i toppen och en rejäl haka i botten. På baksidan ser vi en liten kameramodul med två sensorer och på toppen av telefonen ett hörlursuttag. När telefonen kommer släppas är för tillfället okänt. Tumnagel
43.9°
+
André Stray
0

SpaceX sätter satellitrekord
Skickade upp 143 satelliter samtidigt

Igår sköt SpaceX upp ännu en av sina Falcon-9-raketer och då slog man även rekord i att rymdsätta flest antal satelliter uppskjutna med samma raket. Det hela skedde under SpaceX Transporter-1-uppdrag vilket var första gången SpaceX genomförde sitt så kallade SmallSat Rideshare Program. När Falcon-9-raketen hade tagit sig till rymden så rymdsattes sammanlagt 143 stycken mindre satelliter. Satelliterna var en blandning av så kallade cubesat-satelliter samt lite större mikrosatelliter. SmallSat Rideshare Program är ett "budgetalternativ" för företag som vill skicka satelliter till rymden. Priserna för att skjuta upp en satellit med SpaceX SmallSat Rideshare Program startar på 1 miljon dollar. Här ovanför hittas ett sammandrag från gårdagens uppskjutning av SpaceX först Transporter-1-uppdrag. Tumnagel
39.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

En trailer för Godzilla vs. Kong
Monsterfight!

Då var den äntligen här, den första trailern för Godzilla vs. Kong. Filmen har premiär på HBO Max och utvalda biografer den 26 mars. Tumnagel
42.3°
+
Frode Wikesjö
0

Historielektion om Nakahama Manjiro
Japanen som 1841 hamnade i USA efter ett skeppsbrott

Här får vi höra den fascinerande historien om japanen Nakahama Manjiro som efter ett skeppsbrott år 1841 plockades upp av ett amerikanskt valfångstfartyg som tog honom till USA. Eftersom han inte kunde återvända till Japan då landet var isolerat och utvandring kunde straffas med döden valde han att stanna i USA för att lära sig språket. 1851 lyckades han dock återvända till Japan där han, efter månader med utfrågningar, fick en myndighetsposition tack vare sina nya färdigheter. Han jobbade bland annat som tolk för landets shogun och spelade en viktig roll i hur landet började öppnas upp för omvärlden under den tiden. Tumnagel
42.0°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in Flicka med pärlörhänge
I tokigt nära detalj

Mikroskoptillverkaren Hirox har gjort en tio gigapixelstor panoramabild på av Johannes Vermeers berömda målning Flicka med pärlörhänge. Det är sammanlagt 9 100 tokdetaljerade foton som tagits med Hirox 3D-mikroskop. Då det är 3D-bilder kan tavlan också ses som ett 3D-landskap vilket är lite tufft. I klippet nedan kan du kolla in hur avbildningsprocessen gick till och resultatet kan du spana in via länken nedan. Tumnagel
43.2°
+
Frode Wikesjö
0

TIER testar nytt system för mer exakt parkering
Av elsparkcyklar

Om man nu inte är inne i elsparkcykelsvängen så kan man nog finna dem ganska irriterande, speciellt när de står parkerade på märkliga platser. Just det här med felparkeringar är något som TIER vill ta tag i och har därför börjat samarbeta med Fantasmo för vad som påstås vara världens mest exakta parkeringssystem för elsparkcyklar. Systemet använder sig av Fantasmos Camera Positioning System (CPS) som är en positionsteknologi som ska vara tio gånger mer exakt än GPS och validerar parkeringen med hjälp av telefonens kamera. Systemet fungerar så att man efter sin åktur måste läsa av elsparkcykelns QR-kod och sedan peka kameran mot någon byggnad i närheten. Utifrån det ska systemet kunna reda ut om du har parkerat elsparkcykeln rätt. Matthias Laug, medgrundare till TIER, hade detta att säga om det hela: "With this new technology, we can directly address the concerns of vulnerable road users when it comes to how scooters are parked. The CPS mapping used by Fantasmo has a distinct advantage over GPS signals, which are often obscured by buildings, poor connectivity, trees, and atmospheric conditions. Besides educating our users, we want to provide them with the technology that they need to use escooters safely and responsibly and this partnership does just that." Initialt ska detta system testas i Paris och York. Tumnagel
40.7°
+
Frode Wikesjö
0

Cyberpunk 2077 fick stor uppdatering
Fixar buggar och optimerar prestandan

Under helgen släppte CD Project RED sin första stora patch för Cyberpunk 2077. Patchen tar spelet till version 1.1 och ska fixa buggar samt optimera prestandan. En komplett lista på allt som den innehåller kan hittas via länken nedan. En grej som sannolikt inte står med på den listan är dock en ny bugg som kan leda till att man inte kan komma längre i spelets handling. Enligt rapporter handlar det om uppdraget Down on the Street som skapat problem för vissa spelare eftersom en av NPC-karaktärerna inte gör det de ska och även om man laddar om spelet så går det ej vidare. På Reddit finns det en lösning för hur man kan fixa det fram till en ny buggrättning löse det. Nästa stora patch, som tar spelet till version 1.2, förväntas dyka upp om några veckor och sägs erbjuda en ännu större samt mer signifikant förbättring. Tumnagel
44.2°
+
Frode Wikesjö
0

Elon Musk vill donera 100 miljoner dollar till koldioxidinfångning
Låter vettigt

Elon Musk meddelade i veckan att han kommer donera 100 miljoner dollar till den bästa tekniken som kan fånga koldioxid. Vad som krävs för att bli berättigad till dessa miljoner är oklart men Elon nämnde att han kommer presentera fler detaljer kring denna "tävling" inom en vecka. Det blir ju onekligen trevligt om detta initiativ leder till något vettigt. Förhoppningsvis slår nu jordens kloka människor ihop sina hjärnor och levererar något vettigt så vi kan minska mängden koldioxidutsläpp. Tumnagel
65.2°
+
Frode Wikesjö
0

Premiären för Fast and Furious 9 flyttas till hösten
A Quiet Place II gör också det

Då var det dags igen att få reda på att man får vänta ännu längre på att få se filmerna man ser fram emot. Först ut denna gång är Universal Pictures som bestämt sig för att Fast and Furious 9 inte ska släppas förrän under hösten någon gång. Exakt när vet man ej men det kanske är lika bra att de inte spikar något datum som de inte är säkra på de kan hålla. Paramount senarelägger också n premiär nämligen den för A Quiet Place II. De kommer räknar nämligen med att biograferna är öppna igen den 17 september. Tumnagel
34.6°
+
Frode Wikesjö
0

Ny galen klocka från MB&F
Skulle du vilja ha den här på handleden?

MB&F har gjort sig kända för sina knasiga klockor och den nya modellen HM9-SV är sannerligen inget undantag. Den här är en vidareutveckling av modellen Horological Machine N°9 som släpptes 2018 och inspirationen till den kommer från bil och flygdesign från 40- och 50-talet. Det här är första gången som man kan se alla de interna delarna från alla sidor och varje klocka ska ta 350 timmar att få ihop. Endast 20 stycken exemplar kommer att tillverkas och för att bli ägare till en får du snällt hosta upp 440.000 dollar. Läs mer om klockan på länken nedan. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green

unemployedwineguy testar Aviation gin
Ryan Reynolds-ginen

Skådespelaren Ryan Reynolds har många strängar på sin lyra. En av dem är hans ginmärke Aviation Gin som unemployedwineguy recenserar i följande video. Jag har själv avverkat en flaska och mitt betyg är att det är bra bas-gin att ha hemma i skåpet. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green

Vice träffar mannen bakom All Gas No Brakes
Andrew intervjuar "intressanta" amerikaner

Om ni har hängt på internet de senaste åren finns det chans att ni någon gång har sett något från Andrew Callaghans YouTubekanal All Gas No Brakes. På denna kanal åker han omkring i USA och intervjuar folk och spanar in olika kulturer. Den gemensamma nämnaren är att folket han träffar väldigt ofta har väldigt starka åsikter om olika saker som alla i hela världen kanske inte håller med om. Det är mycket MURICA och liknande. Nu den senaste tiden har det även, inte helt oväntat, handlat mycket om pandemin. Vice har träffat Andrew i South Dakota där han spanade in en årlig motorcykelträff som innehöll en hel del intressanta personer. Bonusklipp och kanalens första klipp nedan. Tumnagel
106kg
+
Bobby Green

Med Balldo kan du ha sex med pungen
Aj?

I och med att man följer massvis med olika medier för att hitta saker att skriva om så hittar man ibland lite underliga produkter. Som Balldo, till exempel. Det är en sexleksak användaren trär över sin pung och som gör att du kan penetrera din partner med pungen. Balldo är gjord i mjuk silikon med en inre kärna som håller hela paketet stabilt även när man stöter på rejält. Håligheten för pungen ska vara stor nog att passa majoriteten av testiklarna, vilket är bra antar jag. Balldo är för tillfället i prototypfas, men räds icke äventyrliga sexentusiaster! En crowdfundingkampanj kommer dra igång inom kort och årets sextjofräs kommer ni möjligtvis kunna lägga vantarna på någon gång i framtiden. Eller inte alls. Det beror väl helt på hur bra det går för gänget att samla ihop kosing. I videon nedan, som ni troligtvis inte kan ses här på på grund av Youtubes nya åldersrestriktioner, kan ni se hur det hela fungerar. Tumnagel
39.0°
+
André Stray
0

Snart kan du hyra barnkläder från Arket
Kommer kosta 19,50 euro i månaden

På torsdag den 28 januari drar Arket igång en ny grej och det är att man kommer börja hyra ut barnkläder. Det hela sker i samarbete med e-handelsbolaget Circos som sedan tidigare riktat in sig på prenumeration och uthyrning av kläder. Tjänsten kommer att kosta 19,50 euro per månad och kunden kan därefter antingen välja ett färdigt klädpaket eller plocka fritt bland utbudet. Bonusklipp nedan. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green

Marc et Claude - I Need Your Lovin'
Fredagsklassikern

Fredag igen och dags att veva igång helgen med lite härlig musik. Denna vecka dyker vi in i en riktigt mysig tranceklassiker skapad av den tyska duon Marc et Claude - I Need Your Lovinx27. Låten släpptes år 2000 och samplar The Korgis låt Everybodyx27s Got To Learn Sometime. Bonusklipp nedan. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

Nat gör lite kyckling i ugn
Och svär en hel del

I sitt senaste klipp gör Nat en kyckling i ugn samtidigt som han svär som bara den, som vanligt. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green

Ny singel från Billie Eilish
Tillsammans med Rosalía

Här har vi låten Lo Vas A Olvidar som är ett samarbete mellan Billie Eilish och Rosalía. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green

Levi's och BAPE presenterar kollektion
Släpps den 23 januari

Levix27s har slagit sina påsar ihop med det japanska varumärket A Bathing Ape (BAPE) och presenterar nu en gemensamt framtagen kollektion med kläder. Man har tagit flera av Levix27s klassiker och gett dessa en touch av BAPE. Allt släpps den 23 januari och grejerna kommer att finnas i Levix27s butik på NK i Stockholm och på nätet. Tumnagel
70kg
+
Bobby Green

Dokumentär om Serj Tankian
Sångaren i System Of A Down

I dokumentären Truth to Power får vi följa Serj Tankian som är sångare i metalbandet System Of A Down. Allt från exklusiva intervjuer till backstage-material ska finnas med. Släpps den 19 februari. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green

Jakten på det bästa grillkäket
John Lewis är dedikerad

Har ni tagit fram grillen för året än? Inte? Snart är det dags och här kanske ni kan få lite inspiration till vad ni ska slänga på den. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Gorillaz om instrumenten som spelas lät korrekt
Stökigt

När Gorillaz spelar på sina instrument kommer det olika ljud som bildar musik. Men om ljuden faktiskt överensstämde med hur bandet spelade i sina videos skulle det kanske låta så här. Tumnagel
136kg
+
Bobby Green