m
Innehåller annonslänkar
Dagens deal, utvald av Feber!
Dagens Black Week-erbjudanden!

Rå och brutal styrka när den är som allra bäst
Porsche Panamera i GTS-utförande känns helrätt

Rå och brutal styrka när den är som allra bäst
Foto: Bobby Green / Feber
Bil / Tester

Panamera har förutom Cayenne alltid för mig känts som det vettigaste alternativet i Porsche-familjen. Gott om plats för fyra, bra bagageutrymme och fruktansvärt bekväm att både köra och åka i. Panamera finns i flera olika utföranden, från diesel till galna Turbo S och ska man fortsätta på det vettiga spåret borde ju således dieseln vara alternativet man väljer. När jag för ett tag sedan provkörde just dieseln drog den vid blandad körning 0.66 liter per mil. Helt fantastiskt tyckte jag. Trots att jag tidigare kört både Turbo och 4S var det den här motorn som kändes som rätt val till Panameran. Det var tills GTS kom in i mitt liv och jag gjorde en helomvändning. Plötsligt så vaknade jag till liv och insåg att ordet "vettig" måste vara det tröttaste ordet som finns på denna planet.

Inledning

Självklart var det roligt för själen när Panamera Diesel drog så lite som den gjorde. En fet vräkig Porsche som bara drar lite mer än en motorcykel? Det hade jag inte väntat mig direkt. Men så värst rolig att köra var den inte. Fortfarande fantastisk fin på vägen, härlig att åka i men inget som direkt gav mig kramp i käklederna på grund av överdrivet mycket smilande. Men det hade jag inte räknat med heller. Turbo-versionen var spritt språngande galen och det gick inte att förstå att det faktiskt fanns ett ordentligt baksäte, två dörrar till och ett bagageutrymme bakom mig när jag körde. Launch control var helt sinnessjukt och nästan lite skrämmande. En såpass stor bil bör inte kunna gå så här snabbt minns jag att jag tänkte flera gånger och bara skakade på huvudet. Någonstans där blev dieseln det vettiga alternativet, bus-Panameran kändes helt enkelt lite för overkill. Men sen dök den upp, GTS:en. Ingen turbo, ingen kompressor, utan bara rå styrka förpackat i en V8:a på 4.8 liter. 430 hästar som bara väntade på att jag skulle ut och springa med dem. Panamera-skalet och stor sugmotor visade sig vara den absolut bästa kombinationen.

Körkänsla

Självklart har nyckeln formen av en Panamera och självklart är den lackad i samma gapande röda lack som bilen är. Tändningen sitter på vanligt Porsche-manér på vänster sida och ett vrid senare är man i himlen, för sportavgassystem är nämligen standard i GTS. Ett klart och tydligt skall hörs när man startar som sedan går över till ett mumsigt muller alá amerikansk V8:a, fast utan misständningar och ojämn gång. Bara ett klart och lent blödder i precis rätt ton. Det bästa ljudet får hörselgångarna så klart om avgaspips-knappen på instrumentpanelen är nedtryckt, men denna knappen var ständigt aktiverad så det lät också trevligt hela tiden. Det blir en klar skillnad när den är avslagen då bilen blir avsevärt mycket tystare, och så vill vi ju inte ha det. Fruktansvärt rått ljud när man torrgasar, som bara en V8:a utan överladdning kan leverera. Tjockt men ändå vasst på samma gång. Måste upplevas i verkligheten för att kunna förstås, men ett litet klipp kanske säger lite mer än mina ord i alla fall. Hursomhelst så vill jag köpa avgassystemet separat och sätta upp det på väggen hemma, för så bra är det. Det är nog också det enda på bilen jag har råd med.

V8:an är på 4.8 liter och har 430 hästar och 520 Nm. Mer än man behöver men det känns ändå perfekt för Panameran, som trots allt är ett stort lok på två ton som inte ska behöva dras med vilken motor som helst. Den baseras i grunden på samma motor som sitter i 4S men har alltså fått 30 hästar till och 20 Nm mer tack vare lite modifierat insug bland annat. Otroligt trevlig motor som i "Sport Plus"-läget tar det här aset till 100 knyck på bara 4.5 sekunder. Det är smått otroliga siffror faktiskt, men de blir verkliga när man väl sitter i bilen och får känna på draget. Även som förare är det riktigt bra sug när man trycker på och det finns liksom inget stopp, den bara drar hela tiden. Upp till 288 km/h för den som vågar. "Sport Plus" är som i alla andra Porschar lite väl hetsigt för stan, i den här lämpade sig "Sport"-läget mycket bättre. Alltid rapp, på hugget och villig att ligga först vid rödljusen. Och på något vis tar den här bilen fram den där sidan av mig som alla andra "gillar" i trafiken - "Störst och bäst". Man får en viss attityd bakom ratten och även om man inte hatar alla andra bilar så gör man det. Stor röd fläskig Porsche sticker nog i mångas ögon, vilket i alla fall får mig på lite bushumör. Gasa på lite extra, stå längst fram överallt, förvänta sig att alla andra släpper in en i filer och flyttar på sig. Och det fungerar, även om man blir lite av ett svin när man är ute och kör.

Bilen är som alla andra Panameror en fröjd att köra. Känns otroligt välbyggd och man har kul bakom ratten hela tiden. Just den här fantastiska motorn gör det möjligt att kunna köra aktivt men ändå inte trycka på några hastighetsbegränsningar. Varje gaspådrag får mig att dra på smilbanden och jag blir gång på gång förvånad och imponerad över hur bra bilen faktiskt går. Man glömmer av baksätet och bagagerummet då den känns lika rapp som en mindre sportbil. Kasta runt den på slingriga vägar älskar den och fyrhjulsdriften bettar så bra att det aldrig blir det minsta svajigt. PDK-lådan gör också sitt jobb klanderfritt och vill man ta över själv är det busenkelt med antingen paddlarna bakom ratten eller spaken på konsolen, där jag föredrar det sistnämnda. Porsche envisas dock också med att man ska växla upp genom att föra spaken framåt men det är tyvärr bara att gilla läget. Spaken är i aluminium och sådär härligt kall och go när man greppar den. Blixtsnabba växlingar som bara dunkas i, och när lådan självmant lägger i högsta växeln som är nummer sju seglar man nästan fram och bilen blir faktiskt inte så våldsamt törstig som man kan tro.

Design

Det första man lägger märke till är de mörktonade strålkastarna som ser sådär härligt arga ut tack vare sina fyra starkt lysande LED-ljus. Bilen sitter också något lägre mot marken än en vanlig Panamera 4S till exempel (10 millimeter) och har större fälgar, annat kjolpaket och en uppkäftigare häck med mattsvarta pipor som vrålar obscena fraser. GTS har hämtat lite saker från Turbo-versionen, bland annat bakvingen som fälls upp och vecklar ut sig med ett knapptryck. I 90 km/h eller högre hoppar den upp av sig själv. Fälgarna kommer också från Turbo, och även det som sitter innanför dessa, bromsarna som försetts med rödlackerade ok. Härligt sportig med skönt kaxig attityd. Med mörktonade rutor ser den extra arg ut och jag börjar nu på riktigt att gilla Panameras design. Speciellt när det är lite dunkelt ute och LED-lamporna får göra lite av jobbet. Då får bilen en sån där härlig mystisk profil.

Interiör

Man blir alltid glad när man stiger in i en Panamera. Så är det bara. Interiören är så fantastiskt ombonad och vacker att se på att man aldrig vill lämna den. I GTS är det bäst hittills enligt mig. Stolarna är underbara och att det är fyra separata känns nästan extra tydligt i den här versionen. Härliga skrikigt röda sömmar som går i kontrast med klädseln som man inte kan sluta klappa på. Bra med skålning och sidostöd i stolarna men samtidigt ändå fruktansvärt bekväma. Alcantara och läder i en perfekt kombination. En tjock härlig ratt att greppa om och en instrumentpanel som känns välkomnande för föraren, samtidigt som den är rolig att utforska för passageraren då den är proppad med massa knappar som gör olika saker.

Sämre blir det knappast om man hoppar bak en rad. Här är det faktiskt förvånansvärt bra utrymme och de som får baksätesplatserna lär knappast bli besvikna. Jag satte mig bakom mig själv och hade väl minst ett par centimeter till förarstolen för knäna att trolla med, vilket är riktigt bra. Sen att det är två riktiga stolar gör sitt också, man sitter minst lika bra här som fram. Och man har även här en panel att leka med. När det var dags att lasta ett bord fällde jag bara bort sätena, tog bort insynsskyddet och smackade in allt. Med fyra stolar. Och en byrå som också fick hänga med. Hur enkelt som helst. 1 263 liter säger Porsche.

Mellansnack

Det var någonstans där i lastandet som jag bestämde mig för att Panamera är världens bästa bil, och i synnerhet GTS:en. Hade jag haft pengarna och velat ha en sportigare familjebil som inte är helt ovettig hade valet lätt hamnat på en Panamera GTS. Den har allt. Motorn, ljudet, utrymmet och kommer klara sig alldeles utmärkt, eller till och med bättre, än de flesta andra bilar när vintern kommer. Jag vet att jag aldrig skulle ha tråkigt i den här bilen, att den alltid skulle leverera och att jag om jag skulle behöva det, kunna använda den till att faktiskt lasta lite skrot i. Till och med hänga på en kärra efter om jag väljer till dragkrok på den. Nu snackas det ju om att det även kommer att komma en kombivariant på Panameran som kommer att göra den ännu mer praktisk, och jag tvivlar inte ett dugg på att den kommer att sälja som smör.

Avslutning

Som jag sa när jag inledde det här snacket, glöm vettigheten ett tag. Vad skulle du som bilintresserad välja om du behövde en större bil, men inte ville göra avkall på att den skulle vara rolig? En chiptrimmad Volvo V70 är kanske kul, en stund. Och säkerligen det man skulle ha råd att äga också, men om man får lov att drömma lite? Mercedes CLS AMG kanske, i en ännu högre liga Maserati Quattroporte. Fantastiska bilar de också, som jag tyvärr inte har testat. Ännu. Tills dess höjer jag GTS:en till skyarna, och rankar den som det roligaste du kan få i den här klassen. Mycket pengar, men oj så mycket glädje för de pengarna.

Fakta Porsche Panamera GTS:

Motor: V8, 4.8 liter, 430 hästkrafter, 520 Newtonmeter.
Växellåda: Sjustegad dubbelkopplingslåda - PDK.
Drvining: Fyrhjulsdrift.
Prestanda: 0-100 km/h på 4.5 sekunder, toppfart 288 km/h.
Bromsar: Hålborrade i dimensionerna 390 millimeter fram med sexkolvsok - 350 millimeter med fyrkolvsok bak.
Däck: 285/40 ZR 19 bak- 255/45 ZR19 fram.
Mått: Hjulbas 2.92 meter, längd 4.97 meter, bredd 1.93 meter, höjd 1.40 meter, vikt 1 920 kilo, bensintank 100 liter, förbrukning 1.07 liter per mil blandad körning, CO2-utsläpp 256 gram per kilometer.
Pris: 1 187 000 kronor.

Läs mer
47.9°
0

Rå och brutal styrka när den är som allra bäst

Porsche Panamera i GTS-utförande känns helrätt

Bioware-veteranen Mike Laidlaw startar Yellow Brick Games
Med andra veteraner från Bioware och Ubisoft

Mike Laidlaw jobbade en herrans massa år på Bioware och var bland annat lead designer för Dragon Age, Mass Effect och Jade Empire. För några år sedan lämnade han bygget och hoppade över till Ubisoft där han fick jobba med Assassinx27s Creed: Odyssey-utvecklarna för att ta fram ett spel baserat på King Arthur-berättelsen, vilket skrotades av en av Ubisoft-cheferna som i somras fick lämna bygget. Nu har det blivit känt vad Laidlaw ska göra i stället och inte helt oväntat är det mer spelutveckling som gäller. Men något oväntat är att han startat en ny spelstudio vid namn Yellow Brick Road tillsammans med veteraner från både Bioware och Ubisoft. I ett uttalande till Gamesindustry.biz säger Jeff Skalski, en av medgrundarna, detta om den nya studion: "We have learned a lot from working on world-class, multi-year projects with thousands of colleagues and we want to take a different approach. Leveraging a smaller talented team where people come first, we will create amazing worlds and experiences for all others to enjoy. The market is moving fast, and we have no desire to play catchup and chase it when we can influence where it goes. These goals drove us to found Yellow Brick Games." Den nya spelstudion är baserad i Quebec City och vill man ansluta sig till studion på något sätt så kan ni klicka på länken här nere till vänster och skicka iväg ett mail med intresseanmälan. Tumnagel
37.1°
+
André Stray
0

Cerebras presenterar datorn CS-1
Som använder sig av världens största datorchip WSE

För lite mer än ett år sedan visade amerikanska Cerebras Systems upp världens största datorchip och nu har man utvecklat en dator som använder detta enorma chip. Datorn CS-1 använder det jättelika WSE-chippet (Wafer Scale Engine) som är på hela 215x215 millimeter. Det innehåller 1,2 biljoner transistorer och enligt Cerebra är chippet 10.000 gånger mer kraftfullt än en traditionell GPU. Datorn CS-1 har 400.000 kärnor och 18GB RAM. Både WSE-chippet och CS-1-datorn är framför allt utvecklade för att pyssla med beräkningar inom artificiell intelligens. Tanken bakom det enorma chippet är att vissa typer av krävande AI-beräkningar kan gå snabbare då man inte behöver skicka data mellan flera olika GPU:er, något som vanligtvis både gör processen långsammare och mer energikrävande. Exakt vad en CS-1 kostar finns det inga uppgifter om men det har tidigare snackats om att de kostar "ett par miljoner dollar" styck, eventuellt kan det handla om någonting runt 2,5 miljoner dollar. Tumnagel
37.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nyversion av Lilo & Stitch verkar vara på ingång
Med Crazy Rich Asians-regissören i spetsen

Disneys korståg att leverera sämre versioner av sina klassiska tecknade filmer fortsätter och den här gången verkar det vara Lilo & Stitch som kommer släppas i ny version. Enligt Variety håller Disney på att förhandla med John M. Chu, Crazy Rich Asians, om att regissera filmen och produktionsbolaget bakom nya Aladdin sägs producera. Projektet verkar vara i ett rätt tidigt skede, men det lär inte dröja allt för lång tid innan Disney bekräftar att filmen är på ingång. Tumnagel
36.4°
+
André Stray
0

Lite snabb frågestund om Immortals Fenyx Rising
Med 58 knivskarpa frågor

Game Informer har släppt en ny Rapid-Fire-video och den här gången ställs det en drös snabba frågor till Immortals Fenyx Rising-regissören Scott Phillips. Immortals Fenyx Rising släpps 3 december till PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X och Google Stadia. På Stadia kan man precis nu testa en demoversion av spelet. Tumnagel
36.5°
+
André Stray
0

Snapchat lanserar Spotlight
Om man behöver mer Tiktok i sitt liv

Tiktok har praktiskt taget tagit över världen och gjort att typ alla sociala medier utvecklat egna versioner av videodelningstjänsten. Spotlight är Snapchats nya Tiktok-tolkning och det hela handlar om att uppmana användare att spela in och dela korta klipp när man gör saker. Precis som Tiktok, och bland annat Instagram Reels, får vi en drös autospelande vertikala videor och vi kan svepa upp eller ner för att gå vidare till andra videor, som plockas fram med algoritmer som försöker lista ut vad du gillar. Det är även möjligt att grotta ner sig i videor med specifika ämnen. Även om grundfunktionen med videodelning är densamma som Tiktok, så skiljer sig Spotlight en aning. Bland annat är det inte möjligt att kommentera videor eller göra remixar samt att avsändaren oftast är dold, om det inte är en publik profil som delar videon. För att locka användare att börja använda Spotlight har Snapchat meddelat att de kommer dela ut 1 miljon dollar till kreatörer varje dag fram till årsskiftet. Hur utdelningen kommer fungera är okänt, men videoskapare som lyckas generera ordentligt med visningar kommer få en del av kakan. Tumnagel
36.0°
+
André Stray
0

Microsoft Surface Duo ryktas släppas i Europa tidigt 2021
På tiden!

Microsoft är fortfarande rätt odugliga när det kommer till att göra enheter tillgängliga i olika delar av världen samtidigt. Ofta får vi i Sverige vänta betydligt längre än folk i USA innan vi får lägga vantarna på nya Surface-enheter, om de ens släpps här över huvud taget. Samma gäller med Surface Duo. Den tudelade mobiltelefonen släpptes i september i USA och nu har det börjat ryktas att telefonen kommer släppas i Europa någon gång i början av 2021. Bakom ryktet ligger det faktum att telefonen certifierats för att släppas i Asien, Europa och Kanada samt att Microsoft, enligt källor, har varit i kontakt med operatörer i Storbritannien inför en potentiell release. Huruvida detta stämmer eller ej är för tillfället okänt, men oavsett blir vi glada om Surface Duo kommer hit. Trots att den kommer köra hårdvara som två år gamla Android-flaggskepp när den släpps. Tumnagel
37.3°
+
André Stray
0

Hundvalp räddad från alligatorgap
Två små gynnare ryker ihop

Här kan ni kolla in när en pensionär i Florida ger sig i kast med en liten alligator efter att denna dragit ner mannens hundvalp "Gunner" i vattnet. Det hela filmades av övervakningskameror som satts upp av en djurskyddsorganisation. Gunner ska ha klarat sig från händelsen utan några större skador men kommer hädanefter att kopplas när det är dags för promenader. Tumnagel
39.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

McLarens nästa modell heter Artura
Hybriden lanseras i början av nästa år

McLaren har tidigare smygvisat deras kommande hybrid-modell och läckta patentritningar har visat oss hur den kommer att se ut. Nu får vi reda på att namnet blir Artura. Bilen som kommer få en V6:a lovar "astonishing" prestanda och lansering kommer att ske i början av nästa år. Det sägs att modellen kommer klara av strax över tre mil på bara el. McLaren-chefen Mike Flewitt säger följande: "Every element of the Artura is all-new – from the platform architecture and every part of the High-Performance Hybrid powertrain, to the exterior body, interior and cutting-edge driver interface – but it draws on decades of McLaren experience in pioneering super-lightweight race and road car technologies to bring all of our expertise in electrification to the supercar class." Tumnagel
37.5°
+
Bobby Green
0

Cyberpunk 2077-gameplay har läckt ut
Någon har lagt vantarna på PS4-versionen

Vill du se Cyberpunk 2077 till Playstation 4 rulla via en risig stream där några möjligtvis onyktra tjommar sitter och fnissar över att de får spela spelet tidigt? Då har vi goda nyheter för det är precis som serverats under helgen. Den 22 minuter långa videon visar den första delen av spelet och vi får se karaktärsmakaren och några av de första uppdragen från en av startplatserna i spelet. Kort sagt är det rätt ovärda 22 minuter, men men det är ändå trevligt att få se att PS4-versionen av spelet rulla förvånansvärt bra. Länk till länkar till videon har ni här nere till vänster. 10 december får ni själva lägga vantarna på spelet. Tumnagel
37.3°
+
André Stray
0

Adaptivt ljus till Philips Hue nu lanserat
Lamporna anpassar sig efter utomhusljuset

En iOS-uppdatering till Philips Hue-användare här i Sverige har nu rullat ut och den ger dig funktionen Adap­tive Light­ing för Apple HomeKit. Funktionen gör att lamporna automatiskt ändrar sitt ljus under dagen för att följa utomhusljuset. På morgonen är ljuset varmare för att på kvällen bli kallare. Innan det är dags att gå och lägga sig ser lamporna till att minska det blåa ljuset så mycket som möjligt. Ladda hem den senaste uppdateringen av appen och uppdatera din brygga, sen är det bara att aktivera funktionen i HomeKit. Tumnagel
41.0°
+
Bobby Green
0

EFF släpper tjänsten Cover Your Tracks
För att uppmärksamma oss hur webbläsare spårar oss på nätet

Electronic Frontier Foundation (EFF), organisationen som arbetar för användares rättigheter på nätet, har släppt en ny tjänst som man kallar för "Cover Your Track". Det handlar om en efterföljare till tjänsten Panopticlick som vi skrev om för några år sedan. Med Panopticlick kunde användare bli medvetna om andra tjänster kunde kartlägga dem med användarens webbläsare genom så kallad "fingerprinting", något som beskrivs så här: "A device fingerprint or machine fingerprint is information collected about the software and hardware of a remote computing device for the purpose of identification. The information is usually assimilated into a brief identifier using a fingerprinting algorithm." Även Cover Your Tracks kolla upp om webbläsaren är sårbar för "fingerprinting" så väl som andra tekniker som används för att spåra och kartlägga användaren av företag och tjänster. Förutom det så finns det lite tips och trix på tjänsten som gör att användare kan skydda sig mot de här förhållandevis integritetskränkande teknikerna. På Cover Your Tracks kan man själv testa hur skyddad den webbläsare man använder är mot fingerprinting och annat. Här nedan hittas till exempel mitt eget resultat i standarversionen av Chrome med Adblock Plus installerat. Vill ni testa själva är det bara att hoppa vidare på länken nedan. Tumnagel
39.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Purism börjar sälja Librem 5
Mobiltelefonen som kör PureOS

Det har nu gått över tre år sedan företaget Purism meddelade att de skulle ta fram en mobiltelefon och nu har man släppt Librem 5, en mobiltelefon som kör samma operativsystem som de datorer företaget säljer. Librem 5 och Purisms datorer kör det Debian-baserade operativsystemet PureOS vilket använder GNOME som desktop-miljö. Mobiltelefonen har en 5,7 tum stor skärm med upplösningen 720×1440 pixlar, en quadcore-processor på 1,5Ghz, en frontkamera på 8 megapixel samt en huvudkamera på 9 megapixel. Det går även att koppla in telefonen direkt till en skärm om man skulle vilja använda telefonen som en liten linux-dator. Förutom det så finns det lite andra unika funktioner som kanske tilltalar en del väldigt säkerhetsmedvetna mobilanvändare. Purism skriver bland annat om Librem 5:s lite mer speciella egenskaper: "The Librem 5 has unique hardware features including a user-removable cellular modem, WiFi card, and battery. Like with Librem laptops, the Librem 5 also features external hardware kill switches that cut power to the cellular modem, WiFi/Bluetooth, and front and back cameras and microphone so that the user can control when these devices are in use. All hardware switches can also be triggered together to enable “lockdown mode” which also disables the GPS, accelerometer and all other sensors." En Librem 5 kostar 800 dollar och målgruppen är antagligen de som vill kunna modifiera, samt kontrollera, både mjuk- och hårdvara ner på detaljnivå. Att telefonen kommer att bli någon storsäljare bland normalanvändaren av mobiltelefoner har jag väldigt svårt att se för tillfället. Här nedan hittas en genomgång på några minuter av Librem 5 från Purism. Tumnagel
38.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Toyota uppdaterar Camry Hybrid lite smått
Ny front och ny pekskärm

För att hålla liv i Camry Hybrid rullar Toyota nu ut en liten uppdatering. Bilen har fått en ny inramning av den undre grillen och nya lister i ytterkant av grillen. I hjulhusen sitter även nya 17 eller 18-tummare och den nya exteriörfärgen Deep Metal Grey erbjuds. På insidan finns en ny mittkonsol som har en ny pekskärm på nio tum i sig. Den ska vara snabbare både när det gäller mjukvara och respons än tidigare och den är kompatibel med Apple CarPlay och Android Auto. Vidare finns en ny läderklädsel med perforering för sätesventilation i fiskbensmönster. Man kan även få dekoren på instrumentpanelen och dörrsidorna i två nya utföranden. Drivlinan består av en bensinfyra på 2,5 liter parad med en elmotor. Den sammanlagda effekten är 218 hästar. På säkerhetfronten har modellen fått nya funktioner i Toyota Safety Sense. Systemet kan nu upptäcka risk för frontalkrock i dagljus (PCS, Pre-Collision System). Det lan även upptäcka, varna för och automatiskt bromsa om föraren svänger i en korsning och inte upptäcker ett mötande fordon i motsatt körfält, eller en fotgängare som korsar gatan direkt efter svängen. Vad uppdaterade Camry Hybrid kostar får vi tyvärr inte reda på för tillfället. Tumnagel
36.9°
+
Bobby Green
0

CNET tar en titt på OnePlus 8T Cyberpunk Edition
Ge mig

OnePlus 8T Cyberpunk Edition kommer som känt inte släppas i vårt avlånga land, vilket undertecknad ser som det värsta som hänt 2020*. Som tur är finns internet och vi kan i alla fall få se andra människor peta på den läckra telefonen och det är exakt vad vi får göra via videon ovan. Mer specifikt får vi se CNET packa upp telefonen och tar en titt på allting som följer med i lådan. *OBS! Överdrift. Tumnagel
36.4°
+
André Stray
0

Superhjälten Kid Quick är varken man eller kvinna
DC Comics presenterar könslös karaktär

Serieförlaget DC Comics har presenterat en ny superhjälte som man säger är icke-binär, det vill säga att den varken identifierar sig som man eller kvinna. Det handlar om den nya "speedstern", det vill säga en alternativ version av "The Flash", som kommer att dyka upp DC comics julspecial DC’s Merry Multiverse. Den nya speedstern kallas för "Kid Quick" och den och dess alter ego Jess Chambers är en ny medlem i Teen Titans. Kid Quick kommer även att ta över The Flash roll i Future State: Justice League som DC Comics kommer att släppa nästa år. DC Comics-författaren Ivan Cohen säger om Kid Quick till NBC News: "In the DC superhero universe we’ve got a superfast character, Kid Flash. And I thought about how ‘Kid’ can really be any gender. There are all these choices we can make — why don’t we do something besides what we would have made up if it was 1965?" DC Comics och deras multiverse har en lång tradition av att presentera lite alternativa versioner av sina klassiska superhjältar. På Earth 43 är till exempel Batman en vampyr. På Earth 11 har DC:s superhjältar fått motsatt kön än vad de har på Earth-Prime (våran jord) och där finns till exempel superhjältar som "Wonderous Man"och "Aquawoman". Tumnagel
27.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Martin Molin släpper all Wintergatan-musik till kreatörer
Spela upp fin musik i dina videor alldeles gratis

Streamar du eller skapar videor till Youtube och är på jakt efter fin musik att spela upp i videorna? Då har vi goda nyheter då Martin Molin släppt all musik från Wintergatan, inklusive den musik som gjorts för Youtube-kanalen, helt gratis att använda. I den senaste videon som släpptes i helgen berättar Martin om det hela och säger att så länge man lägger vantarna på gratislicensen och följer direktiven i avtalet så är det bara att tuta och köra. Länk till licensen har ni via länken här nere till vänster. Tumnagel
45.8°
+
André Stray
0

Colin Furze gör sol- och vinddriven torktumlare
Nästa hemmaprojekt?

Colin Furze bestämde sig nyligen för att ta fram en torktumlare som är lite snällare mot miljön genom att dra energi från vind och sol och det rätt intressanta resultatet kan ni kika på ovan. Tumnagel
35.8°
+
André Stray
0

Följ Michael Fassbenders resa till Le Mans Series
Det här är säsong 2

Precis som vi har skrivit tidigare så har skådespelaren Michael Fassbender dragit igång sin träning med Porsche för att slutligen kunna delta i Le Mans Series. I följande klipp får vi följa med på resan till målet. Tumnagel
38.9°
+
Bobby Green
0

Smallhold odlar sällsynta svampar
Till restauranger i New York

I Eaters senaste klipp får vi hänga med till företaget Smallhold som har skapat artificiella miljöer som de odlar sällsynta svampar i. Svamparna skickas därefter till lokala restauranger och affärer. Målet är att få folk att använda mer svamp i sin matlagning och samtidigt uppmärksamma hur man kan skapa hållbara odlarsamhällen i städer. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green

Gert Wingårdh designar klocka
Tillsammans med sin son

Den välkända arkitekten Gert Wingårdh har tillsammans med sin son Rasmus Wingårdh designat en klocka för det svenska klockvarumärket Bravur. Man har utgått från modellen Scandinavia och sedan satt sin prägel på den. Inspirationen ska komma från den svenska västkusten och resultatet är vad skandinavisk design är för Wingårdhs. Wingårdh Limited Edition lanseras idag och du hittar den på länken nedan. Endast 50 stycken exemplar tillverkas och på prislappen står det 1088 euro. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

The Pouges klassiska jullåt censureras i England
"Faggot" och "slut" byts ut

Varje jul spelas det julmusik till höger och vänster. The Pouges låt Fairytale Of New York från 1987 är en som många säkert sätter på i juletider. I år kommer den dock att låta lite annorlunda på brittiska BBC Radio 1. När den spelas där har man nämligen valt att censurera lite och det handlar om orden "faggot" och "slut" som myntas i texten. "Faggot" kommer att bytas ut mot "haggard" och "slut" kommer att tystas ned. Radiokanalen Radio 2 verkar dock inte bry sig särskilt mycket och där kommer man köra versionen i sitt originalutförande. De som är DJ:s på radiokanalen 6 Music kommer själva att få välja vilken version de spelar upp. Det är inte första gången det har varit rabalder kring orden i denna låt utan det började redan året den släpptes. Sedan dess har orden bytts ut ett flertal gånger och radiostationer har skippat att spela den. Tumnagel
-33kg
+
Bobby Green

Timberland släpper färgglada kängor
Tillsammans med Billionaire Boys Club

Timberland x BBC Bee Line är namnet på ett nytt samarbete mellan Timberland och Billionaire Boys Clubs dottermärke Bee Line. Temat är som vi kan se färg och här har man pimpat upp den klassiska kängan 6-inch Boot med färgglada sulor. Sulan finns i fem olika färger så det är bara välja vilken som passar din stil bäst. Joseph Au som är Creative Director och Designer hos Billionaire Boys Club säger följande: "The 2020 Bee Line x Timberland 6-inch Boot är inspirerad av tåliga material, och av de personer som dagligen bär Timberlands ikoniska kängor. Gummisulan är en hyllning till funktionella arbetskläder, och färgerna är inspirerade av naturen. Skon är hållbart producerad, och framtagen för att utstråla personligt uttryck och kreativitet hos den som bär dem." För tillfället finns skorna endast i Billionaire Boys Club Icecream-butiker i New York, London och Tokyo. Imorgon släpps de globalt och för ett par får man betala 2000 kronor. Tumnagel
59kg
+
Bobby Green

Simon Stålenhag regisserar Duvchis video
Kolla in Geronimo här

Här kan ni kolla in den senaste videon från Duvchi vilken har regisserats av den svenske konstnären Simon Stålenhag. Stålenhag är sannolikt mest känd för sina scifi-målningar som visar upp dystopiska 90-talslandskap uppblandat med robotar, rymdskepp och andra scifi-prylar. Hans konst låg även till grund för Amazons scifi-serie Tales from the Loop vilken baserades på Stålenhags konstbok med samma namn. Här ovanför kan ni kolla in musikvideon till "Geronimo" med Duvchi och Nadia Nair, en låt som återfinns på Duvchis nya album "This Kind of Ocean". Tumnagel
213kg
+
Wille Wilhelmsson

Stone Temple Pilots - Plush
Fredagsklassikern

Idag är det fredag (igen) och dags att slänga på en bra låt eller två. Här har vi Stone Temple Pilots med hiten Plush som släpptes 1992. Bonusklipp nedan. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green

Tamnavulin Vintage 2000 i begränsad upplaga
199 flaskor av whiskyn släpps snart

Tamnavulin Vintage 2000 är en single malt-whisky lagrad på First Fill Bourbonfat, 30år gamla Oloroso Sherry, Matusalem och Oloroso Amoroso Sherry-fat i totalt 18 år. Alkoholhalten ligger på 45 procent och den ska dofta honung, karamell, kanel och tropiska frukter och ha smak av kanderat äpple, vanilj, hasselnötter och smörkola. Den 24 november släpps 199 stycken flaskor av whiskyn på Systembolaget. Artikelnumret är 12656 och för en flaska får du betala 1499 kronor. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green

Burger King ersätter brödet med kött
Börjar säljas i Japan imorgon

Från den 20 november till och med den 3 december kommer Burger King Japan att servera Extreme Chou. Det är en burgare där man ersatt brödet med kött. Perfekt för den som vill ha i sig lite extra protein och som tycker att det här med bröd för att hålla alla ingredienser på plats bara är slöseri. Burgaren väger in på 510 gram och innehåller förutom de fyra kötten även ost, tomat, sallad, rå lök, gurka och ketchup. Alla som köper får även ett klistermärke där det står "I did it. Extreme Chou One Pound Beef Burger" så att man kan skryta för sina kompisar och så vidare. Tumnagel
141kg
+
Bobby Green

Donuts med Chef John
Mumsigt

Här fixar John till ett gäng donuts med äppelcider. Men istället för att fritera gräddar han dem i ugnen, vilket är betydligt mindre stökigt. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green

Ginpodden - en svensk podcast om gin
Sverige är bland de bästa i världen på gin

Svensk gin är mer populär än någonsin. 2017 fanns det 58 stycken svenskproducerade gin i Systembolagets beställningssortiment - idag finns det 124 stycken. Eftersom intresset är såpass stort bestämde sig Joacim Lundin för att lansera Ginpodden. I den intervjuar han några av världens bästa ginproducenter som var och en får berätta sin historia. Du hittar podden på länken nedan. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green

Snoop Dogg gör julreklam åt Sodastream
Fokusera på de små sakerna i livet

SodaStream lanserar nu sin största globala kampanj någonsin och i den har Snoop Dogg huvudrollen. Han uppmuntrar människor att fokusera på de små sakerna i livet under den här kommande julen som troligtvis ser rätt annorlunda ut för de flesta. Och det viktiga är enligt SodaStream att bubbla eget vatten eller dryck istället för att köpa i affären. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green

Unemployed Wine Guy testar alkoläsk
"It's like liquid Ritalin, mixed with Coca Cola"

Här får vi se när Unemployed Wine Guy testar Four Lokos alkoläsker Watermelon och Gold. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green