38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Skoda visar upp faceliftade Karoq

Skoda visar upp faceliftade Karoq
Börjar säljas i mars nästa år

Efter en del skisser och teasers presenterar Skoda nu den faceliftade versionen av modellen Karoq. I mars nästa år kan du lägga en beställning och i slutet av april lanseras den. Bilen har bilen fått nya strålkastare med full LED-Matrixteknik, sportigare design och mer teknik på insidan. Den analoga instrumentpanelen ersätts med en digital instrumentpanel som har en skärm på åtta tum. Som tillval finns en skärm på 10,25 tum. Under huven sitter en dieselfyra på 2,0 liter som ger 150 hästar och som kan tankas med HVO100. Maskinen är kopplad till en automatlåda som ser till att driva alla fyra hjulen.

Mer om nyheterna i pressmeddelandet nedan och på länken. Vad uppdaterade Karoq kommer att kosta är oklart för tillfället.

Bil, Skoda, Skoda Karoq, officiell, crossover, facelift, ansiktslyftning
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Skoda visar upp faceliftade Karoq
Visa Pressmeddelande Nya ŠKODA KAROQ gör entré 2022

› Uppdaterad sportig design med förbättrad aerodynamik › Distinkta strålkastare med full LED-Matrixteknik › Toppmoderna assistans- och infotainmentsystem

KAROQ Sportline
Fyra år efter lanseringen får ŠKODA KAROQ en uppdatering, som utöver ett fräscht designlyft, innehåller ny teknik och hållbara materialval. Den populära SUV:en kommer till Sverige i slutet på april nästa år i Ambition-, Style- och Sportlineutförande. Nya KAROQ kommer att finnas tillgänglig för provkörning hos ŠKODAs återförsäljare i samband med lanseringen.

2017 introducerades ŠKODAs mindre SUV, KAROQ, på marknaden. Fyra år senare har ŠKODA utvecklat den populära modellen som nu kommer med flera nya detaljer och funktioner – både interiört och exteriört.För första gången kan KAROQ utrustas med full LED-Matrixstrålkastare och både den digitala instrumentpanelen och infotainment har uppdaterats med den senaste tekniken – allt för att förenkla vardagen.I Sverige kommer nya ŠKODA KAROQ erbjudas med en 2.0 TDI-motor på 150 hk, fyrhjulsdriven och automatväxlad. Designvalen som erbjuds är Ambition, Style och Sportline.

Tuff robust design och utvecklad aerodynamik

Nya KAROQ har fått en bredare, sexkantig grill och en nydesignad stötfångare som skapar ett mer självsäkert utseende framifrån. Till det har betydligt smalare strålkastare adderats som sträcker sig ända till grillen och ger ett sportigt uttryck. Omdesignade LED-varselljus, som nu är delade i två, accentuerar bilens robusta utseende ytterligare.

Den uppdaterade bakdelen av ŠKODA KAROQ är nu prydd med en förlängd, karossfärgad spoiler, som gör att modellen ser längre ut från sidan. Tillsammans med de omslutande kantlisterna, minskar takspoilern luftturbulensen baktill och förbättrar bilens aerodynamik till en klassledande nivå (Cd-värde 0,30), vilket resulterar i minskad förbrukning och CO2-utsläpp.

Den kompakta SUV:en erbjuder precis som tidigare gott om plats ombord vilket gör den till den perfekta familjebilen. KAROQ mäter 4.390 mm på längden och 1.841 mm på bredden. Bagageutrymmet är detsamma som i föregående modell: 521 liter med sätena i standardläge och 1.630 liter med sätena nedfällda.

De skjut- och uttagbara Varioflexsätena bak ingår fortsättningsvis som standard på Ambition och Style och ger KAROQ ett bagageutrymme upp till 588 liter.

Toppmodern infotainment, säkrare körning och högre komfort

Interiörmässigt har nya KAROQ bland annat fått förbättrad LED-miljöbelysning, nya dekorlister på instrumentpanelen och insidan av dörren som skapar en modern miljö i kupén.

Den tidigare analoga instrumentpanelen ersätts nu med en digital instrumentpanel som inkluderar en 8-tumsskärm som standard. En högre nivå med 10,25-tumsskräm erbjuds som tillval.

ŠKODA sätter alltid säkerheten först i utvecklingen av nya modeller, därför har nya KAROQ fått förbättrade assistans- och säkerhetssystem för att underlätta körningen. Travel Assist innehåller fem till åtta assistanssystem, inklusive Predictive Cruise Control, Adaptive Lane Assist och en förbättrad version av Traffic Sign Recognition. Dessutom har modellen sju krockkuddar som standard och kan utrustas med ytterligare två för maximal säkerhet för alla passagerare.

Med ŠKODA Connect onlinetjänster och infotainmentappar ger nya KAROQ tillgång till ett brett utbud av mobila funktioner med den senaste tekniken. Via fjärråtkomst kan föraren exempelvis låsa och låsa upp bilen eller hitta sin KAROQ via karta. Smartphones kan givetvis paras ihop med bilen med hjälp av trådlös SmartLink-teknik (Android Auto eller Apple CarPlay) och kan även laddas induktivt när mobilen placeras i telefonboxen som är ett av många smarta tillval.

”ŠKODA har en lång tradition av funktionella och rymliga SUV:ar. KAROQ, som tog vid efter YETI, har blivit en mycket uppskattad bil. Med uppdaterade KAROQ riktar vi oss till dem som söker en kompromisslös frihet med hög framkomlighet dit elnätet ännu inte nått fram” säger Linda Carnbo, Produktchef på ŠKODA Sverige.

Nya KAROQ, med 2.0 TDI 150 hk, kan tankas med HVO100. HVO100 är ett syntetiskt förnybart dieselbränsle som produceras av avfall, restprodukter eller vegetabiliska oljor. HVO100 bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser, vilket är bättre för miljön i jämförelse med körning på vanligt diesel.

Lansering

Nya ŠKODA KAROQ har säljstart i mars 2022 och kommer att lanseras i slutet av april då landets ŠKODA-återförsäljare kan erbjuda provkörning.

En till titt på uppdaterade Skoda Karoq
Får ett mer slimmat utseende

Skoda fortsätter att teasa uppdaterade Karoq och efter skisserna förra veckan får vi nu en liten videosnutt. Som vi kan se får modellen bland annat bredare grill och smalare strålkastare än föregångaren. Den 30 november faller skynket helt. Tumnagel
37.2°
0

Skisser på ansiktslyft Skoda Karoq
Har premiär den 30 november

Den 30 november kommer Skoda att presentera en uppdaterad version av modellen Karoq och nu får vi se två skisser på vad vi kan förvänta oss. Crossovern som storleksmässigt är mellan Kamiq och Kodiaq lanserades 2017 så det börjar bli dags för en uppfräschning. Tumnagel
39.4°
0

Vi har kollat in nya Skoda Karoq
Världspremiär i Stockholm igår

Världen är ibland lite snurrig, i går åkte jag från Barcelona där det var testkörning av en svensk bil hem till Stockholm där det var världspremiär av en tjeckisk bil. Skoda hade nämligen flugit in 420 journalister från världens alla hört till Artipelag utanför Stockholm för att visa upp lillebrodern till Skodas lite större SUV Kodiaq. Den nya lillebrodern heter Karoq och frågan är nu hur det här står sig bland konkurrenterna eftersom Kodiaqs främsta egenskap är utrymmena. Karoqen är iofs också rymlig och man satt bra både fram och bak. I baksätet fanns det gott om plats för benen. I bagageutrymmet går det in 521 liter. Den närmsta konkurrenten är troligen Seat Ateca som i princip är samma bil med annan logga i fronten. Men Skoda gillas ju betydligt bättre än Seat här i Sverige så det är ingen högoddsare att Karoq kommer att vinna över Ateca i försäljningsstatistiken. Skoda hoppas sälja 2800 bilar under nästa år. En stor konkurrensfördel för både Ateca och Karoq är priset där Atecan kostar 209.000 kronor. Något pris finns inte på Skodan men det är väl ingen vild gissning att det kommer att ligga där omkring. Då får man en enliters bensinare på 115 hästar. Förutom den finns en starkare bensinare på 150 hästar och tre dieslar på 115, 150 och 190 hästar att välja mellan. En rolig sak är att Karoq är första Skoda-modellen som har digital instrumentering. Man kan även köpa till adaptivt chassi, fyrhjulsdrift men standard är autobromsen Front Assist. Säljstart är vecka 37 och runt jul beräknas de första bilarna komma till Sverige. Tumnagel
39.4°
0
38.9° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 2 dec 2021, 13:15
Skoda visar upp faceliftade Karoq Börjar säljas i mars nästa år
38.9°
0