11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Skodas första elbil är här
Skodas första elbil är här Citigo med ny motor

Förra veckan fick vi reda på att Skodas lilla modell Citigo skulle presenteras med det allra vettigaste motoralternativet för den här biltypen - en elmotor. Nu är den här och den blir faktiskt Skodas första elbil någonsin. Citigo e är namnet och på en laddning ska man kunna ta sig 26,5 mil enligt WLTP-cykeln.

Utseendemässigt skiljer sig denna bara genom en igenlagd grill, en lite mjukare frontspoiler och mer aerodynamiska hjul. Laddkontakten är inte helt oväntat placerad där man stoppade in bensinslangen tidigare. Elmotorn är hämtad från Volkswagen e-up! och den ger 82 hästar och ser till att driva framhjulen. Batteripacket är dock större och istället på 36.8 kWh vilket förklarar den längre räckvidden - en e-up! kommer bara 16 mil. Vridet ligger på 210 newtonmeter och 0-100 km/h ska gå på 7,6 sekunder. Toppfarten anges till 130 km/h. Att ladda batteriet upp till 80 procent tar en halvtimme om man använder snabbladdare, via en laddbox på 7,2 kWh tar det istället strax över fyra timmar att nå samma procent. Laddkontakten är av CCS-typ.

Tillverkningen av bilen ska dra igång i höst och försäljningen någon gång i början av nästa år. Bilen ska kosta under 20.000 euro.

Bil, Skoda, Skoda Citigo EV, officiell, elbil, Skoda Citigo e iV
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Skodas första elbil är här
Skoda Citigo snart här som ren elbil Presenteras den 23 maj Skodas minsta modell Citigo kommer snart som ren elbil. Den 23 maj kommer den tillsammans med uppdaterade Superb att presenteras på ett event i Bratislava. Nu får vi en första skiss på hur bilen kommer att se ut och det är väl inga direkta överraskningar. Laddhålet är placerat där vanliga tankhålet brukade vara men i övrigt ser väl bilen ut som väntat. Under skalet finns samma teknik som Volkswagen har stoppat i modellen e-up!. Den tar sig 13,4 mil på en laddning, om Skodan kommer att bli vassare på den fronten återstår att se. Tumnagel
39.0°
0
48.5° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 23 maj 2019, 17:00
Skodas första elbil är här Citigo med ny motor
48.5°
0