34 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Tesla installerar Starlink vid vissa Superchargers Frågan är varför
Bild till artikel Foto: Neo Tan

Enligt en Reddit-användare har Tesla installerat en Dishy McFlatface, Starlinks parabolantenn, vid en Supercharger-station i Lake City, Florida. Just nu är denna den enda som setts men det är mycket möjligt att Starlink finns vid flera Supercharger-destinationer.

Det är just nu oklart varför Starlink dyker upp vid en Supercharger, men ena teorin är att Tesla kanske börjar erbjuda internet till dem Tesla-kunder som inte har betalat för mobil uppkoppling i sina bilar. De skulle då kunna hålla sig sysselsatta medan sina bilar laddas genom att exempelvis streama Netflix på bilens skärm. Det kan också vara till för att locka förare med andra bilar till att använda just Teslas laddare, när de väl öppnat upp för andra bilmärken.

Nyligen släppte nämligen Starlink andra generationens antenn och router, där en av förbättringarna är att routern klarar kallare temperaturer än tidigare och är IP54-klassad.

theverge.com Bil, Tesla, superchargers, elbilsladdning, elbil, starlink, spacex
Innehåll från Reddit laddas
Tesla öppnar Supercharging för andra bilar än Tesla Pilotprojekt i Nederländerna drar igång idag Vi har tidigare skrivit om att Tesla ska börja öppna upp sitt Supercharger-nätverk med snabbladdare även för andra bilar än Teslas. Idag drar man igång ett pilotprojekt kring detta på tio stycken stationer i Nederländerna. För tillfället är det också bara boende i Nederländerna som kan ladda sin elbil (som är CCS-kompatibel) där, men fler marknader kommer givetvis att läggas till allt eftersom. För att det hela ska fungera måste elbilsanvändaren ladda hem den senaste versionen av Tesla-appen, skapa ett konto och sedan välja "Ladda annan bil än Tesla". Därefter lägger man till ett betalkort, kopplar in sin bil på en station och startar laddningen. Vad det kommer kosta att ladda är inte helt klart än. Tumnagel
65.1°
0
Starlink visar upp ny satellitmottagare Om man föredrar en fyrkantig antenn till sitt rymdinternet SpaceX har visat upp en lite mindre satellitmottagare med en annan formfaktor än den man hittills levererat till sina kunder. Den nya mottagaren är fyrkantig och har måtten 50x30 centimetet, något mindre än den runda mottagaren som SpaceX nu erbjuder vilken har en diameter på cirka 60 centimeter. Starlinks runda mottagare väger 7,3 kg medan den kvadratiska har en vikt på 4,2 kg. Det ska även gå att köpa till lite andra fästen till den fyrkantiga antennen vilka ni kan se på bilden här nedanför. Den nya satellitmottagaren saknar ethernetingång men detta är något som går att köpa till om kunden skulle önska det. Den nya mottagaren ska gå att få för alla som beställer rymdinternet från SpaceX från och med nu. När detta sedan levereras är en annan fråga då Starlink uppges ha en lång lista med kunder som för tillfället inväntar leverans på sina beställningar. Tumnagel
37.7°
0
34.6° 0 Hugo Engström Hugo Engström
mån. 15 nov 2021, 19:30
Tesla installerar Starlink vid vissa Superchargers Frågan är varför
34.6°
0