10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Tesla släpper ny version av Track Mode och ett Track Package Gör din Model 3 Performance lite bättre på bana
Tesla släpper ny version av Track Mode och ett Track Package

Nu är väl en Tesla Model 3 Performance kanske inte den bilen man köper för att nöta bankörning med men om man råkar ha en sådan och vill att den ska prestera lite bättre när man väl är där kommer här lite nyheter. Körfunktionen Track Mode uppdateras nu till version 2 och man presenterar även ett Track Package för 5500 dollar som ger dig vassare däck, bredare fälgar och andra bromsbelägg.

Mjukvaran i uppdaterade Track Mode kostar noll kronor för alla som har en Model 3 Performance och den är bara att ladda hem till bilen och börja använda. Det man får är möjligheten att stänga av alla hjälpsystemen helt och hållet och även fördela kraften mellan bak- och framhjulen hur du vill. Du kan alltså få bilen att bara driva på bak respektive framhjulen. Man ska även nu kunna ställa in bromskraftsåtervinningen. Andra nyheter är Post-Drive Cooling som med hjälp av bilens AC kyler drivlinan både när man står still och är ute och nöter på banan.

Bil, Tesla, Tesla Model 3 Performance, Track Package, bankörning Via Evo
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Tesla släpper ny version av Track Mode och ett Track Package
Tesla Model 3 Performance har fått ett Track-läge Nu mer anpassad för bankörning Efter en del testande har Tesla nu börjat rulla ut "Track mode" till alla Model 3 Performance. Det här ger dig som förare mer kontroll över bilen och du kan exempelvis skicka all kraft från de båda elmotorerna till endast framaxeln eller bakaxeln. Det i sin tur gör att du kan, som videon visar, få till rätt så feta sladdar med bilen. Bromskraftsåtervinningen ökar även med Track mode vilket hjälper till att förlänga livet på de mekaniska bromsarna samtidigt som det gör att batteriet kan leverera mer kraft snabbt under korta perioder. Det nya läget simulerar även en diffspärr så att det ska bli ännu enklare att ta kurvor snabbare. Sist men inte minst ser Track mode till att sänka temperaturen på batteripacket så att det ska palla med hårdare körning. Track mode kommer att släppas till alla Performance-bilar i framtiden. Motortrend har testat hur systemet fungerar och du kan läsa mer och se en video på det hela här. Tesla förklarar också på länken nedan. Tumnagel
42.3°
0
39.6° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 12 mar 2020, 12:20
Tesla släpper ny version av Track Mode och ett Track Package Gör din Model 3 Performance lite bättre på bana
39.6°
0