42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bild till artikel
Toyota visar äntligen nya Supra Här i racingutförande

Redan i början av 2014 såg vi det första fröet till en ny Supra från Toyota. Det går inte snabbt framåt men nu börjar vi ändå se ett ljus i tunneln. På mässan i Genève har Toyota nu nämligen visat upp Supra Racing Concept som är den nya bilen fast i racingkläder. Det är en klassisk sportbil med motorn fram och drivningen bak, men så mycket mer än så säger man tyvärr inte för tillfället. Versionen för gatan ska dock enligt uppgift dyka upp någon gång nästa år.

Tanken med just den här bilen är att Toyota Gazoo Racing ska rejsa med den och att den ska kunna bidra med kunskap och erfaren­heter i den fortsatta utvecklingen av Toyotas övriga modeller.

Bil, Toyota, Toyota Supra Racing Concept, Genève, Toyota Supra, Supra
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Toyota visar äntligen nya Supra
Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Visa Pressmeddelande Världspremiär för Supra Racing Concept i Genève

Toyota presenterar flera intressanta nyheter på den internationella bilmässan i Genève 2018. En av de kanske mest efterlängtade – åtminstone bland de verkliga bilentusiasterna – är den legendariska sportbilen Supra, som gör comeback i racingutförande. Det visar på Toyotas ambition att återigen introducera Supra på marknaden.

Många minns Toyota Supra som en av de stora ikonerna i Toyotas modellprogram. Den tillverkades i olika generationer under ett kvarts sekel, mellan 1978 och 2002 och har fått något av en kultstatus i entusiastkretsar.

Toyota Supra Racing Concept bygger vidare på traditionen, men präglas helt av det allra senaste när det gäller teknik, design, material och köregenskaper.

Den nya modellen är en klassisk sportbil med frontmotor och bakhjulsdrift, i stor utsträckning byggd i lättviktsmaterial. Exteriört märks framför allt bakspoilern i form av en stor separat vinge. Fälgar och bromsar är av racingtyp, liksom inredning, förarstol och instrumentering, inklusive säkerhetsbur. Tanken är att företagets tävlingsdivision Toyota Gazoo Racing ska kunna hävda sig väl i internationell motor­sport tillsammans med Toyota Supra Racing, samtidigt som den kan bidra med kunskap och erfaren­heter i den fortsatta utvecklingen av Toyotas övriga modeller.

Andra nyheter

Bland Toyotas andra nyheter på Genèvesalongen finns europapremiären för en spännande serie om tre konceptfordon med det gemensamma namnet ”Concept-i”. En av modellerna är ett fyrsitsigt fordon som tar hjälp av artificiell intelligens (AI) som kan läsa av förarens beteende för att kunna förutse och agera i olika situationer. Concept-i RIDE är en mycket kompakt tvåsitsig modell för bl a funktionsnedsatta, medan Concept-i WALK, är ett trehjuligt fordon som är tänk att kunna användas i miljöer där det finns många fotgängare. Dessutom är det också europapremiär för konceptbilen Fine-Comfort Ride, en 4,83 meter lång vätgasdriven elbil med bekväm plats för sex personer.

Toyota räknar med att kunna testa många av konceptbilarnas funktioner i full skala inom en tvåårsperiod.
Specifikationer för nya Toyota Supra läcker ut Gör 0-100 km/h på 3,8 sekunder Toyota kommer att visa upp nya Supra på bilmässan i Genève och tidigare i veckan fick vi en första teaser på bilen. Nu får vi även ta del av vad som sägs är bilens specar, och de är ganska så mumsiga. Läckorna säger att bilen kommer att väga in på 1.496 kilo och ha måtten 4,38 meter på längden, 1,85 på bredden, 1,29 på höjden och att hjulbasen ska ligga på 2,47 meter. Stämmer detta blir bilen kortare, bredare, högre och med en något mindre hjulbas än föregångaren hade. Den blir dessutom 14 kilo lättare. Motorn blir en sexa på 3,0 liter med dubbla överliggande kamaxlar som ska ge 335 hästar och ha ett vrid på 450 newtonmeter. Till den väntas det kopplas en åttastegad automatlåda. Precis samma grejer som i kommande BMW Z4 alltså, vilken nya Supra baseras på. 0-100 km/h ska gå på kvicka 3,8 sekunder. Designmässigt väntas nya Supra låna mycket från konceptbilen FT-1 som vi såg första gången 2014, och det vi ser här på bilderna kan mycket väl vara the real deal. Teaserbilden vi fått tidigare visar baken på den racerpreppade versionen. Tumnagel
42.2°
0
Nya Toyota Supra sladdar på snön Ser kul ut Toyota kommer snart att visa upp nästa Supra som koncept på bilmässan i Genève. Bilen genomgår tester för fullt och dessa inkluderar som alltid körning i vinterklimat. Här får vi se bilen när den är ute och sladdar på snön. Klippet nedan visar lite vanlig körning på väg och man ser då bland annat tydligt hur bakljusen kommer att se ut. Tumnagel
39.4°
0
Toyota FT-1 Nästa Supra? Utan en endaste läcka visade Toyota idag upp den nya konceptbilen FT-1 på mässan i Detroit. Bilen har motorn fram, driver på bakhjulen och har ett utseende som inte behöver skämmas för sig. Men den är inte riktigt på riktigt, utan en specialare framtagen för spelet Gran Turismo 6. Bilens design är hämtad från modeller som 2000GT, Celica, Supra och MR2 men Toyota är väldigt tysta med om det här någonsin kommer att serietillverkas som en riktig bil. Alex Shen som är chefsdesigner på Calty Studio säger följande: "Our team was heavily influenced by Toyota’s sports car past, especially Celica and Supra, and we sought to capture some of that history. It is an aggressive, track-focused sports car concept with a presence that has been amplified for shock and awe." Bilen kommer att vara gratis att ladda ner för de som har Gran Turismo 6. Tumnagel
69.3°
0
44.5° 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 6 mar 2018, 14:25
Toyota visar äntligen nya Supra Här i racingutförande
44.5°
0