40 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Turkiska Togg visade upp ny elbil på CES Transition Concept Smart Device
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Turkiska Togg visade upp ny elbil på CES

I slutet av 2019 skrev vi om den nya turkiska elbilstillverkaren Togg. De gjorde nyligen sin allra första publika utställning på CES och där visade de upp Transition Concept Smart Device som är en eldriven sedan med kombi-baklucka. Den här bilen är designad av Pininfarina och är den tredje modellen vid sidan av den tidigare visade suven och sedanen. Tyvärr får vi ingen information om det nya konceptet än.

Planen är att Togg ska lansera fem stycken modeller baserade på samma plattform. Dessa ska ha batteripack som man tillverkar själva tillsammans med det kinesiska företaget Farasis. De övriga två modellerna kommer att bli en större SUV och en minibuss.

Toggs första modell kommer att lanseras i slutet av året och det handlar då om den mindre suven.

Bil, Elbilar, Togg, Turkiet, CES2022, CES 2022

Det här är Turkiets första egna elbilar
En SUV och en sedan

För några veckor sedan skrev vi om att Turkiet skulle börja tillverka egna elbilar och nu visar man upp de första prototyperna. Det handlar om en SUV och en sedan och båda går helt och hållet på el. De går under namnet TOGG eller Turkey Automobile Joint Venture Group som består av fem stycken olika företag som gått samman för projektet. Designat har Pininfarina gjort. Effekterna som anges är 200 eller upp till 400 hästar. Den förstnämnda har en elmotor och driver endast på bakhjulen medan den andra har dubbla elmotorer - en på framaxeln och en på bakaxeln som tillsammans ger fyrhjulsdrift. Den med störst batteripack ska ha en räckvidd på över 50 mil och kunna göra 0-100 km/h på 4,8 sekunder. Det ska gå att snabbladda batteriet upp till 80 procent på 30 minuter. När bilarna väl sätts i produktion ska de bland annat bjuda på självkörning i nivå 2 och nivå 3. Planen är att tillverkningen ska ske i en ny fabrik i Gemlik-området. 2030 ska man ha fem stycken modeller i utbudet. Tumnagel
36.6°
0
35.2° 0 Bobby Green Bobby Green
mån. 10 jan 2022, 13:00
Turkiska Togg visade upp ny elbil på CES Transition Concept Smart Device
35.2°
0