5 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
TVR slutar tillverka bilar - bygger vindturbiner istället 50 års tillverkning av tokiga sportbilar verkar gå mot sitt slut
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till TVR slutar tillverka bilar - bygger vindturbiner istället

För ett par år sedan tog den tidigare ryske bankmannen Nikolai Smolensky över den brittiska biltillverkaren TVR. Nu rapporteras det att han ger upp just biltillverkningen och börjar satsa på att tillverka vindturbiner istället.

Enligt Nikolai som har pratat med Autocar har han försökt så gott det går att utveckla en ny sportbil under namnet men att extremt höga utvecklingskostnader och lika höga förväntningar från kunder har gjort det omöjligt. För att slippa sparka alla anställda på fabriken i Blackpool ska det nu därför byggas portabla vindturbiner i lokalerna. Reservdelar och service kommer i framtiden att tillhandahållas av självständiga firmor som Performance Engines, Racing Green och TVR Power.

Tre stycken modeller hann dock att komma till prototypstadiet. En Tuscan Mk2 cab med Corvette-motor, en Cerbera med turbodiesel från BMW och en helt ny modell som skulle få eldrivlina.

Tråkigt besked för de som ville ha nya bilar, kanske lite bättre för de som redan har en TVR då värdet antagligen lär öka. Rackarns också, jag som var sugen på att få loss en Sagaris för en vettig peng. Nåja, drömma kan man ju alltid, och tills den dagen titta på när Jeremy kör bilen.

Bil, Nyheter, TVR, slutet, tillverkning, vindturbiner
32.6° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 11 jul 2012, 12:23
TVR slutar tillverka bilar - bygger vindturbiner istället 50 års tillverkning av tokiga sportbilar verkar gå mot sitt slut
32.6°
0