m

Varför bara köra muskelbil på sommaren?
Jag har kört nya Ford Mustang GT

Varför bara köra muskelbil på sommaren?
Foto: Bobby Green
Bil / Ford

Haha vad är det för en tokstolle som är ute och kör i vinterslasket med en muskebil? Jag såklart. Förra veckan tog jag med små skeptiska rattrörelser ut den nya Mustangen med V8:a och manuell låda i ett snötäckt landskap och på vägar som var så långt ifrån somriga och härliga som man kunde tänka sig. Men just därför gjorde jag det, för att känna på hur det skulle vara att köra en muskelbil på fel sida av året, när alla andra stod och sov under täcken och med underhållsladdare kopplade till batterierna. Och nej, det här är inte som vilken annan bil som helst att göra med på vintern.

Körkänsla
Då ska vi se. Bakhjulsdrift, tung och stor motor i nosen, extremt lätt över baken och snöisslaskmayhem. Inte direkt det bästa förutsättningarna när det kommer till att testa en bil av den här kalibern, men helt klart spännande och intressant. De första metrarna körde jag som om bilen var tillverkad av glas och att allt runtomkring var hårda saker som ville döda mig. Filbyten gjordes i sann pensionärsanda och både inbromsningar och gaspådrag var mjukare än den där finspagettin man visst råkade koka i 20 minuter eftersom man fastnade framför motorljudsklipp på YouTube. Men är det så farligt att köra muskelbil när det är halt och eländigt på vägarna? Inte alls, men man bör tänka sig för och hålla tungan rätt i mun om man inte känner bilen, det bör man alltid men kanske extra mycket i det här fallet. Mussen kändes till en början enorm och den böljande huven gjorde att man inte alls hade koll på var man hade den. Avsaknaden av sensorer fram gjorde även att man som på den gamla goda tiden kanske fick backa och rätta till en gång extra för att vara på den säkra sidan. Men som vanligt handlar allt om vana. Några dagar med bilen och den växer, fast krymper. Helt plötsligt kändes inte bilen alls så stor längre och jag visste hur den skulle bete sig på underlaget.

Den lätta baken gör som sagt att minsta lilla gaspådrag får den att skjuta åt sidan, även fast alla säkerhetssystem var påslagna och körläget var inställt på "snö/vatten". Väljer man detta blir gasen seg som knäck och man slipper att slira iväg vid rödljusen, men rumpan kan sticka iväg ändå. Det skulle precis som förr behövas ett par sandsäckar i bagageutrymmet för att få ordning på grejerna. Men, när man väl vant sig vid att baken gärna dansar så blir man lite mer lugn i sitt körande. Dock ska man vara på sin vakt, för det händer verkligen titt som tätt. Antisladden kommer ju såklart in och hjälper, men den är lite slö och det tar ett tag innan den faktiskt begränsar bilen. Trots att det är en ny bil är inte allt det senaste, och den här är inte som en ny Mercedes eller annan valfri modern bakhjulsdriven bil. Här tillåts mer och grejerna är inte lika snabba på att hjälpa dig ur situationer, vilket gör att du måste vara en större del av körningen - precis som förr.

Den manuella sexväxlade lådan är riktigt trevlig att använda, och jag som uppskattar känsla i bilar hittar verkligen det här. Man kan genom handen följa staget som kuggar i nästa växel och man riktigt hör hur det klånkar när den går i. Växlarna ligger väldigt nära varandra men det är ändå inte jättestor risk att man petar i fel, skulle man göra det så spelar det faktiskt inte så stor roll - motorn har sådant vrid att den orkar med det mesta. Jag testade exempelvis att starta på fyran vid ett rödljus och det gick faktiskt hyfsat smärtfritt. Att köra iväg på tvåan blev nästan mer vanligt än ettan och det räcker med att sakta släppa upp kopplingen, gas behövs inte för att komma iväg i lägre farter. Detta gjorde även att jag inte en enda gång fick gubbstopp - win!

När man startar bilen russlar det till under huven och ett sånt där härligt V8:a-muller puffrar ut ur avgaspiporna. När bilen är kall låter den lite mer men när den kommit upp i temperatur är den faktiskt ganska så tyst. Visst mullrar det till när man kör iväg vid rödljus och liknande men detta försvinner snabbt. Så hur gör man för att både få höra lite mer av motorn utan att bara stå och spinna på snön? Man letar upp tunnlar såklart. Här är det alltid torrt och ljudet tenderar att studsa trevligt mot väggarna. Och visst finns det motorljud här, även om man känner att det hålls tillbaka av originalsystemet. Det låter nästan som att piporna mynnar ut alldeles strax bakom dörrarna, lite märkligt men det som hörs låter rätt bra. En knapp för att öppna ett par spjäll hade dock uppskattats, för det låter fortfarande lite för lite i mina öron.

Tunnlarna öppnade ju också upp för att man faktiskt även kunde testa lite gaspådrag och hur bilen reagerade på det. Det tjocka vridet hjälper till och mosar man på med femmans växel byggs det upp fart snabbt. Kuggar man istället ner till trean skottar det på ganska så bra faktiskt, och man får en skön acceleration som inte på något vis är våldsam men ändå påtaglig. Motorgången är annars väldigt lugn, på motorvägen låg varvtalet allt som oftast omkring 1 700 - 1 800 varv på sjätte växeln. Jag testade av uppenbara skäl inte "Line lock", ett burnoutläge som hjälper dig att elda däck och göra snyggare burnisar. Det gjorde dock Teknikens Värld när det var torrt på backen, och hur det såg ut ser ni här.

Exteriör
När pressbilderna dök upp för första gången blev jag både besviken och glad. Baken hade man lyckats få till bra tyckte jag, och lysena var en snygg hyllning till dåtidens Mussar. Men vad hade hänt i fronten? Den såg helt nedtryckt ut och passade liksom inte in med de övriga linjerna. Detta ändrade jag mig dock kring när jag såg bilen i verkligheten för första gången. Då passade fronten in bättre och den såg riktigt arg och aggressiv ut. Grillen är riktigt fet och den svarta plastläppen längst ner får bilen att se kittad ut från start. Baken är bred som en ladugårdsvägg och det enda jag saknar här är grövre avgaspipor - de som sitter där nu ser lite för tama ut.

Interiör
Här känner alla som kör en ny amerikansk bil säkert igen sig. Ingen digital instrumentering så långt ögat kan nå utan klassiska traditionella klockor med varvräknare och hastighetsmätare är det som gäller. Den treekrade ratten har givetvis en stor häst i mitten och på sidorna trängs ett par rätt så plottriga men funktionella knappar. Mittkonsolen är inte helt oväntat bedrövlig med ett långsamt infotainmentsystem som inte gillar kyla eller när man snackar skit om det. Grejerna fungerar dock rätt okej, och att koppla ihop telefonen med bilen gick på några sekunder. Under skärmen sitter ett par flipknappar där du bland annat kan ändra mellan de olika körinställningarna (Normal, Sport, Race och Snö/vatten) och här sitter även knappen du startar bilen med. Denna knapp är dock i ett helt annat format och det känns som att man plockat den från någon bakmaskin från 90-talet. Insidan har det man behöver men inte det där lilla extra, men som vanligt så får man vad man betalar för. Betalar man 16 400 kronor extra får man de skålade Recaro-stolarna denna bil var utrustad med. Rätt sköna och man sitter fast som berget, men avsaknaden av stolsvärme gjorde sig väl påmind under testperioden. Bagagerummet är helt okej men baksätet är bara att glömma - i alla fall om det inte är små barn du ska placera där. Vi åkte fyra vuxna och som tur var kände de i baksätet varandra. Över 180 centimeter i längd och du kommer garanterat att få problem med var du ska göra av benen, och huvudet. Bakrutan sluttar såpass mycket att du måste huka dig framåt eller vrida huvudet åt sidan, men så är det här ju en coupé också och inget för baksätespassagerare. Stör man sig inte på detta eller den övriga inredningen så kommer man dock garanterat att störa sig på det eviga plingandet amerikaner envisar med att stoppa in i sina bilar. Motorn är på, pling. Dörren är öppen, plong. Växeln är i, ding. Bilen är avstängd och låst, tut.

Avslutning
EcoBoost-versionen med turbofyra på 314 hästar och en förbrukning på 0,8 liter per mil är såklart mycket vettigare, men den kommer aldrig att mullra som en V8:a gör. En muskelbil av denna sort kräver sin motor och även om den som sitter i GT inte är den modernaste, snålaste eller mest miljövänliga så passar den ändå bäst i det här fallet. Gillar du Mussen så satsa på V8:an men ska du prompt ha EcoBoost köp istället nya Focus RS - för i den sitter nämligen samma snurra och där hör den i mitt tycke mer hemma. För under 400 000 kronor får du en muskelbil att glassa med på sommaren, men som även visade sig vara en rolig och intressant bil att köra på vintern - den ultimata kombon?

Fakta Ford Mustang GT
Motor: V8, 5.0 liter, 421 hästkrafter, 530 Newtonmeter.
Växellåda: Sexväxlad manuell.
Drivning: Bakhjulsdrift.
Prestanda: 0-100 km/h på 4,8 sekunder, toppfart 250 km/h.
Däck: 255/40 R19 fram, 275/40 R19 bak.
Mått: Hjulbas 2,72 meter, längd 4,78 meter, bredd 1,92 meter, höjd 1,39 meter, vikt 1 690 kilo, bensintank 61 liter, förbrukning 1,34 liter per mil blandad körning, CO2-utsläpp 299 gram per kilometer.
Pris: 392 400 kronor.

Läs mer
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Varför bara köra muskelbil på sommaren?
47.2°
0

Varför bara köra muskelbil på sommaren?

Jag har kört nya Ford Mustang GT

Wayback Machine samarbetar med Cloudflare
För arkiveringen av gamla sajter

Internet Archives Wayback Machine har mer än 468 miljarder webbplatser lagrade och snart kommer det bli fler. Internet Archive har nämligen ingått ett samarbete med Cloudflare för att öka antalet arkiverade webbplatser. Samarbetet innebär att Wayback Machine kommer få en kopia av sajter som använder Cloudflares Always Online-service. Always Online skapar en kopia av en webbplats som alltid finns tillgänglig ifall någon server skulle gå ner. Så varje gång en bild av webbplatsen skapas skickas den även till Wayback Machine för arkivering. Hur många fler sajter som ni kommer lagras i och med Cloudflare-samarbetet är oklart men fler backups är ju alltid bra. Tumnagel
37.9°
+
Frode Wikesjö
0

Spela Football Manager 2020
Gratis på Epic Games Store just nu

Just nu bjuder Epic Game Store på Football Manager 2020. Det innebär att du kan plocka hem detta spel och behålla det för alltid. Erbjudandet gäller dock endast några dagar till så passa på att plocka om du är sugen. Även Watch Dogs 2 och svenskutvecklade Stick It To The Man! är gratis där just nu. Nästa vecka kommer Rollercoaster Tycoon 3: Complete Edition vara gratis på Epic Games Store. Så om du hade planer på att köpa det så kan man ju chilla med det fram till torsdag någon gång. Tumnagel
38.8°
+
Frode Wikesjö
0

Jack Quaid släpper Spotify-spellista
Inspirerad av The Boys-karaktären Hughie Campbell

Skådespelaren Jack Quaid är väl just nu sannolikt mest känd för sin roll som Hughie Campbell i The Boys. Han har ni slängt ihop en spellista på Spotify med låtar som inspirerade honom att känna sig som Hughie under inspelningarna. Så om du också vill känna dig som Hughie Campbell från The Boys så hittar du spellistan via länken nedan. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

Michel Ancel lämnar spelbranschen
För att satsa på att bevara djurlivet i Montpellier

Spelveteranen Michel Ancel har bestämt sig för att lägga hatten på hyllan samt lämna spelbranschen helt och hållet efter 30 år. Ancel är sannolikt mest känd för en herrans massa Rayman-spel och så klart Beyond Good & Evil. Han ska istället jobba med ett naturreservat för vilda djur i Montpellier-området i Frankrike. Skyddandet av vilda djur har länge varit en passion för honom och eftersom naturreservatet växer vill han satsa helhjärtat på detta istället för spelbranschen. Ancel jobbade med både Beyond Good and Evil 2 och Wild. Utvecklingen av båda dessa spel säger han är i goda händer och kommer inte påverkas av att han nu ska ta hand om riktiga djur istället för digitala sådana. Tumnagel
40.8°
+
Frode Wikesjö
0

OnePlus Buds kommer fungera bättre på andra Androids
Med hjälp av en app

OnePlus-hörlurarna OnePlus Buds fungerar finfint men OnePlus-telefoner men lirar tyvärr inte lika bra med andra Android-telefoner. Användare har stött på problem med uppdatering av mjukvaran och märkt att vissa funktioner helt enkelt inte fungerat. Men det ska bli ändring på detta enligt OnePlus och det ska ske genom den separata OnePlus Buds-appen som då kommer bli kompatibel med andra Android-lurar. Denna app ser till att hörlurarna fungerar precis lika bra på andra Android-enheter så som på OnePlus egna lurar. När denna app kommer att släppas till andra Android-telefoner är för tillfallet oklart men det borde väl inte ta allt för lång tid tycker man. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

Bild-i-bild för YouTube fungerar inte längre på iOS 14
Nu har Google även satt stopp för youtube.com

I samband med iOS 14 fick Apples telefoner stöd för bild-i-bild vilket ju var ganska trevligt. Dock valde Google att låsa funktionaliteten för YouTube-appen om man inte betalade för YouTube Premium. Det gick dock att komma runt detta genom att kolla in YouTube-klipp på youtube.com via Safari och sedan köra det bild-i-bild. Men det slutade också fungera i veckan för alla som inte är YouTube Premium-abonnenter. Klart sunkigt att en sådan basal funktion ska döljas bakom betaltjänst men Google kanske behöver pengar eller något. YouTube-klipp som är inbäddade på andra webbplatser funkar dock fortfarande att köra via bild-i-bild. Tumnagel
24.8°
+
Frode Wikesjö
0

JerryRigEverything sliter en Microsoft Duo
Som håller bättre än jag trodde

Då var det dags igen att titta på när JerryRigEverything gör sitt bästa för att slita en telefon. Denna gång ger han sig på en Microsoft Duo som ser ut att klara testerna relativt bra. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

USA vill veta om Unreal Engine pratar med Kina
Eftersom Tencent äger delar av Epic Games

Den amerikanska regeringen har som bekant varit lite på krigsstigen när det gäller vissa kinesiska företag så som Huawei och ByteDance. Nu verkar det som att myndigheterna där har ställt in siktat på Tencent som bland annat äger League of Legends-skaparna Riot Games och 40 procent av Epic Games som gör populära spelmotorn Unreal Engine. Rapporter har nämligen börjat dyka upp om att myndigheterna därborta har bett både Riot och Epic att lämna över data för hur de lagrar användardata för att se om/hur det delas med Tencent. Tencent äger delar av många andra spelföretag också så som Supercell, Activision Blizzard, Ubisoft och Paradox. Tumnagel
38.4°
+
Frode Wikesjö
0

Bilder på nya Chromecast läcker
Läcker?

Den 30 september kommer Google visa upp sin nya Chromecast som kommer komma med en liten fjärrkontroll. Natten till i dag läckte det ut bilder på hårdvaran och dessa bilder kan du beskåda via länken nedan. Fjärrkontrollen har styrknappar samt lite andra funktionsknappar så som separata knappar för att starta YouTube eller Netflix. Volymreglaget hittar man på sidoknapparna. Detta blir den första Chromecast-enheten som säljs med fjärrkontroll så antagligen vill Google satsa lite mer på integrationen med Google/Android TV med denna enhet. På tal om Google-läckor så lyckades sajten 9to5Google få tag på några bilder på Nest kommande smarta högtalare som antagligen också kommer visas upp den 30 september. Bilder på dessa kan du hitta här. Tumnagel
35.1°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in systemkraven för Cyberpunk 2077
Samt två nya trailers

I går kväll presenterade CD Projekt Red systemkraven för kommande Cyberpunk 2077. Det är inte direkt några monsterkrav men kräver ändå, inte helt oväntat, lite datorkraft för att kunna köras ordentligt. SSD rekommenderas som lagring så för min del blir jag nog tvungen att radera Call of Duty: Modern Warfare sen när Cyberpunk 2077 släpps den 19 november. Spelets kompletta krav kan du se i tweeten nedan. CD Projekt Red släppte också två nya trailers för spelet i går och de kan du kolla in ovan och nedan. Tumnagel
40.0°
+
Frode Wikesjö
0

Polestar 1 är världens coolaste Volvo enligt Doug
Då har han inte sladdat med en 240

Det är många som redan testat och gått igenom Polestar 1 (vi bland annat) och nu har turen kommit till Doug DeMuro. Han tycker att det här är världens coolaste Volvo men han har lite dålig koll på historia eftersom han inte är med på varför det står "since 1959" på säkerhetsbältena. Tumnagel
44.1°
+
Bobby Green
0

Qantas flygning till ingenstans sålde slut på några minuter
Ressugna australier verkar vara sugna på att flyga

Efter det att en stor del av världens flygtrafik stängt ner fick det australiensiska flygbolaget en idé om att arrangera en 7 timmar lång "flight to nowhere". Detta verkar vara något som tilltalade australiensare som saknat att flyga. När biljetterna till flighten släpptes så sålde dessa slut på bara tio minuter, något som gör flighten till den antagligen snabbast utsålda flighten i Qantas historia. Flygningen till "ingenstans" har samma start- och slutdestination men under den sju timmar långa flygningen kommer flighten att gå över populära turistpunkter som Byron Bay, Bondi Beach och Sydney Harbor Bridge. Biljetterna till "flight to nowhere" kostade motsvarande cirka 5000 kronor i ekonomiklass, 11.500 kronor i premiumklass och 24.300 kronor i första klass. Flighten avgår 1 oktober från Sydney. Tumnagel
9.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Sony bekräftar: PS5 kan inte köra spel från PS1, 2 eller 3
Endast bakåtkompatibel med Playstation 4-spel

När det kommer till bakåtkompatibilitet på Playstation 5 så har Sony levererat väldigt lite information. I samband med onsdagens stream meddelade dock gänget att 99 procent av PS4-spelen kommer kunna köras på Playstation 5, men hur läget ser ut med äldre titlar från PS1, PS2 och PS3 har varit oklart. I en intervju med Famitsu klargör PlayStation-chefen Jim Ryan hur läget med bakåtkompatibilitet egentligen ligger till. Ryan berättar att PS5 är designad med PS5-funktioner i fokus, men det har även varit viktigt även stödja PS4-spel för att inte lämna de närmare 100 miljoner PS4-spelarna bakom sig. Mer specifikt sägs detta: "We have been building devices with a focus on PS5-specific engineering. Among them, PS4 already has 100 million players, so I thought that I would like to play PS4 titles on PS5 as well, so I introduced PS4 compatibility. While achieving that, we focused on incorporating high-speed SSDs and the new controller DualSense in parallel. So, unfortunately, compatibility with [PS3, PS2, PS1] has not been achieved." Så, så var det med det. På PS5 får man lira spel till PS5 och PS4. Vill man spela titlar till äldre Playstation-konsoler så finns det dock lite hopp via Playstation Now, men för tillfället har Sony inte levererat någon information om hur den tjänsten kommer rulla på den kommande konsolen. Tumnagel
32.3°
+
André Stray
0

Det här är Touring Superleggera Aero 3
En strömlinjeformad bil med 30-talskänsla

Custombyggarna Touring Superleggera ska nästa vecka visa sitt senaste bygge på Salon Privé. Bilen som kallas för Aero 3 är en modern tolkning av strömlinjeformade sportbilar på 30-talet och under kolfiberkarossen som med lack tagit 5000 timmar att få till återfinns en "italiensk superbil". Man säger alltså inte vilken det är men med tanke på att det under huven sitter en V12:a som ger 740 hästar är det högst troligt en Ferrari F12berlinetta som gäller här. Man har inte velat bygga något som ska replikera en viss modell men personen som kommer att få det första exemplaret har ändå önskat att man fick in lite Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Aerodinamica i bilen. Med en sån körde man Le Mans 1938 och den rattades då av Raymond Sommer och Clemente Biondetti. Det är därför det står nummer 19 på den nya bilen samtidigt som de bakre sidorutorna har fått tre stycken ventilationshål i sig - såna som Alfan har framför cockpiten. 15 stycken exemplar kommer att tillverkas totalt men vad man får betala framgår inte, vilket kanske är bäst. Riktiga bilder istället för renderingar hittar ni på länken nedan. Tumnagel
38.7°
+
Bobby Green
0

Facebook slutar rekommendera hälsogrupper
Det sprids för mycket felaktig information i dessa

Facebook skriver i ett inlägg att man nu har antagit nya riktlinjer för vilka typer av grupper på tjänsten man framöver kommer att rekommendera för sina användare. Det kommer bland annat innebära att grupper som utger sig för att ha något med hälsa att göra inte längre kommer att ges som förslag eller rekommenderas för användare på Facebook. I inlägget skriver Facebook bland annat: "To prioritize connecting people with accurate health information, we are starting to no longer show health groups in recommendations. People can still invite friends to health groups or search for them." Anledningen till att Facebook nu slutar rekommendera grupper som ger hälsoråd eller förknippas med hälsa på andra sätt är att dessa ibland varit källor till felaktig information, något som i värsta fall kan skada en persons hälsa istället för att göra den bättre. Tumnagel
45.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Cezeri - quadrocopter från Turkiet
Första testflygningen genomförd

Cezeri från Turkiet är en stor drönare och nu har man genomfört den första flygningen med skapelsen. Den har plats för en person och kan starta och landa vertikalt. De första flygningarna gjorde man dock via fjärrkontroll för att vara på den säkra sidan. När tester med människor i kan dra igång är oklart men självklart är målet att detta ska ske snart. Man tror dock fortfarande att det är mellan 10-15 år bort innan man kan använda något sånt här som transportmedel. Tumnagel
37.5°
+
Bobby Green
0

The Verge tar en titt på LG Wing
Rätt intressant enhet

Nyligen presenterade LG den rätt intressanta telefonen LG Wing och nu har The Verge fått ta en liten titt på underligheterna. Gänget har släppt en ny video där de pratar om telefonen och vad man kan göra med den och helt ärligt ser telefonen ut att bli en av årets mest intressanta lurar. Tumnagel
40.2°
+
André Stray
0

Ny Night City Wire drar igång 18:00
Mer Cyberpunk 2077 på ingång!

Hade världen sett annorlunda ut så hade vi möjligtvis tillbringat dagen i Night City, men så kul får vi inte ha det. Cyberpunk 2077 kommer som känt släppas 19 november, vilket är samma dag som PS5, och vad spelet kommer erbjuda har utvecklarna visat i strömmar under titeln Night City Wire. I kväll klockan 18:00 kommer den tredje strömmen dra igång och denna kommer ni kunna kika på via utvecklarnas Twitch-kanal. Pallar ni inte Twitch så kan ni kika på avsnittet via strömmen nedan. Specifikt vad som kommer visas under kvällens show är för tillfället okänt, men fokus kommer ligga på spelets olika gäng och utvecklarna hintar även om att de kommer släppa specs-krav för PC-versionen. Ovan kan ni kika på den förra Night City Wire-strömmen som hölls i slutet av juni. Tumnagel
38.3°
+
André Stray
0

Deltagarna i På spåret 2020
Har premiär den 27 november

Fredagen den 27 november klockan 20.00 har en ny omgång av TV-programmet På spåret premiär på SVT1. Nu får vi reda på vilka deltagarna är. Sex stycken nya par gör entré i burarna medan tre stycken lag återvänder. Lagen är Sanna Lundell & Plura Jonsson, Frida Boisen & Hamid Zafar, Farah Abadi & Johan Glans, Dilan Apak & Moa Lundqvist, Magdalena Forsberg & Claes Elfsberg, Marianne Ahrne & Anders "Ankan" Johansson, Tomas Alfredson & Ernst Billgren, Irena Pozar & Patrik Arve, Emma Molin & Hanna Dorsin. En släppfilm kring deltagarna finns att se på länken nedan. Läs mer om lagen i pressmeddelandet. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green

Två nya juicer från God Morgon
Sun Power och Berry Protect

Juice-tillverkaren God Morgon lanserar nu två stycken nyheter i kyldisken. Man beskriver juicerna som funktionella med innehåll av vitaminer och antioxidanter. Sun Power innehåller pressad solmogen apelsin, äpple, morot, yuzu och vitamin C och D. Berry Protect innehåller pressat äpple, blåbär, hallon och acerola och vitamin C och E. Båda rullas ut hos Ica och City Gross den här månaden och för en flaska på 0,85 liter får man betala 26,90 kronor. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green

Spiller - Groovejet (If This Ain't Love)
Fredagsklassikern

Vad hände egentligen för 20 år sedan? Jo, det ska jag tala om. Spiller släppte låten Groovejet (If This Ainx27t Love) med fantastiska Sophie Ellis-Bextor på sång och jag kan inte minnas hur många gånger jag har spelat den. Nu kom den tillbaka till mig igen efter en stunds frånvaro men den håller fortfarande. Grattis på fredag! Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

Friterad kyckling inspirerad av Breaking Bad
Med curly fries såklart

Los Pollos Hermanos är en snabbmatsrestaurang som figurerar i TV-serien Breaking Bad. Här återskapar Binging with Babish lite mat från stället och skulle du vilja testa själv hittas receptet på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Augustines nya singel Coast
Akustisk och original

Den svenska singer-songwritern Augustine släppte nyligen singeln Coast och här har vi den både i akustisk och i original version. Videon till den förstnämnda är inspelad på Gotland i somras med hjälp av ett elektroniskt piano. Augustine fick pris som "Årets Pop" på Manifestgalan 2020. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Ashley tillverkar skålar i trä
Ligger en hel del jobb bakom

I det här avsnittet ur Eaters serie Handmade får vi träffa Ashley Harwood som förvandlar stockar till skålar. Tumnagel
108kg
+
Bobby Green

Nine Inch Nails Quake-soundtrack nu på vinyl
Party like it's 1996

När spelet Quake släpptes 1996 var det Nine Inch Nails som låg bakom det officiella soundtracket. Nu släpps musiken för första gången på vinyl. Plattan kostar 40 pund och du hittar den på länken nedan. Tumnagel
236kg
+
Bobby Green

Ny juice från Innocent
Smakar granatäpple, hallon och lime

Innocents senaste produkt är den vi ser här - Perfectly Purple. Det är en blandning av juice och ingredienser från växtriket. Den innehåller rosenvatten, biotin, spirulina och vitaminerna B7 (bra för hud och hår), B3, B5, B6 och C. Den ska smaka granatäpple, hallon och lime. Rödbeta ger den lila färgen. Ska finnas i butik nu och för en flaska som rymmer 75 centiliter får man betala runt 27,90 kronor. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green

Imorgon släpper Uniqlo ny höst-kollektion
Här är en första titt

Den 17 september, alltså imorgon, släpps Uniqlo U AW20 i butik. Kollektionen är designad av Christophe Lemaire som är Artistic Director på Uniqlo U tillsammans med hans team i Paris. Fokus har legat på plagg med neutrala toner och hudtoner. Målet är att framkalla en känsla av värme och mysighet - något som troligtvis alla vill ha när hösten och vintern kryper sig på. Det finns 38 stycken produkter för dam, 39 för herr och fyra stycken nya accessoarer. Tumnagel
66kg
+
Bobby Green

Årets Blossa-glögg smakar mynta och grönt te
Inspireras av Marrakech

I år tar Blossa-glöggen med oss till staden Marrakech och smaken vi bjuds på är mynta och grönt te. I staden finns torget Jemaa el-Fnaa och runt detta flera caféer som alla serverar ett sött marockanskt mynta-te. Detta har man alltså försökt att efterlikna samtidigt som man inte har plockat bort de traditionella glöggkryddorna. Designen på flaskan har inspirerats av det klassiska marockanska kaklet. Den grönblåa färgen ska föra tankarna till havet. Finns i Systembolagets beställningssortiment nu. Alkoholhalten ligger på 15 procent och för en flaska på 75 centiliter får man betala 124 kronor. Ett tips är att blanda glöggen med Champagne, Cava, Cremant eller Prosecco om man vill festa till det lite. Tumnagel
3kg
+
Bobby Green

Här är Adidas Lego-skor
Festliga?

För några dagar sedan bubblade det upp att Adidas och Lego hade snickrat ihop ett par skor tillsammans. Nu får vi se hur dessa ser ut. Det man har gjort är att ta modellen Adidas ZX-8000 och sedan smyckat ut dessa i grälla färger och med Lego-loggan på plösen. På sidorna finns vad som ser ut som Lego-plattor men inga bitar lär fästa på ytan då plupparna ser för grunda ut. Där skosnörena möts kanske man dock kan sätta fast sin favorit-gubbe eller gumma. Släpps den 25 september och för ett par får man betala 130 dollar. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green

Nu kommer Mountain Dew till SodaStream
André jublar!

För ett år sedan skrev vi att SodaStream lanserat Pepsis smaker som syrup så att man kan bubbla läsken hemma själv. Nu presenteras ytterligare en nyhet i serien och det är citrus-läskedrycken Mountain Dew. Den svenska marknaden är först ut med detta och du ska hitta den nya smaken i butiker som Citygross, Clas Ohlson, Elon, Elgiganten, Gekås, MediaMarkt, Netonnet, Power och Webhallen nu. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green