m

Varför bara köra muskelbil på sommaren?
Jag har kört nya Ford Mustang GT

Varför bara köra muskelbil på sommaren?
Foto: Bobby Green
Bil / Ford

Haha vad är det för en tokstolle som är ute och kör i vinterslasket med en muskebil? Jag såklart. Förra veckan tog jag med små skeptiska rattrörelser ut den nya Mustangen med V8:a och manuell låda i ett snötäckt landskap och på vägar som var så långt ifrån somriga och härliga som man kunde tänka sig. Men just därför gjorde jag det, för att känna på hur det skulle vara att köra en muskelbil på fel sida av året, när alla andra stod och sov under täcken och med underhållsladdare kopplade till batterierna. Och nej, det här är inte som vilken annan bil som helst att göra med på vintern.

Körkänsla
Då ska vi se. Bakhjulsdrift, tung och stor motor i nosen, extremt lätt över baken och snöisslaskmayhem. Inte direkt det bästa förutsättningarna när det kommer till att testa en bil av den här kalibern, men helt klart spännande och intressant. De första metrarna körde jag som om bilen var tillverkad av glas och att allt runtomkring var hårda saker som ville döda mig. Filbyten gjordes i sann pensionärsanda och både inbromsningar och gaspådrag var mjukare än den där finspagettin man visst råkade koka i 20 minuter eftersom man fastnade framför motorljudsklipp på YouTube. Men är det så farligt att köra muskelbil när det är halt och eländigt på vägarna? Inte alls, men man bör tänka sig för och hålla tungan rätt i mun om man inte känner bilen, det bör man alltid men kanske extra mycket i det här fallet. Mussen kändes till en början enorm och den böljande huven gjorde att man inte alls hade koll på var man hade den. Avsaknaden av sensorer fram gjorde även att man som på den gamla goda tiden kanske fick backa och rätta till en gång extra för att vara på den säkra sidan. Men som vanligt handlar allt om vana. Några dagar med bilen och den växer, fast krymper. Helt plötsligt kändes inte bilen alls så stor längre och jag visste hur den skulle bete sig på underlaget.

Den lätta baken gör som sagt att minsta lilla gaspådrag får den att skjuta åt sidan, även fast alla säkerhetssystem var påslagna och körläget var inställt på "snö/vatten". Väljer man detta blir gasen seg som knäck och man slipper att slira iväg vid rödljusen, men rumpan kan sticka iväg ändå. Det skulle precis som förr behövas ett par sandsäckar i bagageutrymmet för att få ordning på grejerna. Men, när man väl vant sig vid att baken gärna dansar så blir man lite mer lugn i sitt körande. Dock ska man vara på sin vakt, för det händer verkligen titt som tätt. Antisladden kommer ju såklart in och hjälper, men den är lite slö och det tar ett tag innan den faktiskt begränsar bilen. Trots att det är en ny bil är inte allt det senaste, och den här är inte som en ny Mercedes eller annan valfri modern bakhjulsdriven bil. Här tillåts mer och grejerna är inte lika snabba på att hjälpa dig ur situationer, vilket gör att du måste vara en större del av körningen - precis som förr.

Den manuella sexväxlade lådan är riktigt trevlig att använda, och jag som uppskattar känsla i bilar hittar verkligen det här. Man kan genom handen följa staget som kuggar i nästa växel och man riktigt hör hur det klånkar när den går i. Växlarna ligger väldigt nära varandra men det är ändå inte jättestor risk att man petar i fel, skulle man göra det så spelar det faktiskt inte så stor roll - motorn har sådant vrid att den orkar med det mesta. Jag testade exempelvis att starta på fyran vid ett rödljus och det gick faktiskt hyfsat smärtfritt. Att köra iväg på tvåan blev nästan mer vanligt än ettan och det räcker med att sakta släppa upp kopplingen, gas behövs inte för att komma iväg i lägre farter. Detta gjorde även att jag inte en enda gång fick gubbstopp - win!

När man startar bilen russlar det till under huven och ett sånt där härligt V8:a-muller puffrar ut ur avgaspiporna. När bilen är kall låter den lite mer men när den kommit upp i temperatur är den faktiskt ganska så tyst. Visst mullrar det till när man kör iväg vid rödljus och liknande men detta försvinner snabbt. Så hur gör man för att både få höra lite mer av motorn utan att bara stå och spinna på snön? Man letar upp tunnlar såklart. Här är det alltid torrt och ljudet tenderar att studsa trevligt mot väggarna. Och visst finns det motorljud här, även om man känner att det hålls tillbaka av originalsystemet. Det låter nästan som att piporna mynnar ut alldeles strax bakom dörrarna, lite märkligt men det som hörs låter rätt bra. En knapp för att öppna ett par spjäll hade dock uppskattats, för det låter fortfarande lite för lite i mina öron.

Tunnlarna öppnade ju också upp för att man faktiskt även kunde testa lite gaspådrag och hur bilen reagerade på det. Det tjocka vridet hjälper till och mosar man på med femmans växel byggs det upp fart snabbt. Kuggar man istället ner till trean skottar det på ganska så bra faktiskt, och man får en skön acceleration som inte på något vis är våldsam men ändå påtaglig. Motorgången är annars väldigt lugn, på motorvägen låg varvtalet allt som oftast omkring 1 700 - 1 800 varv på sjätte växeln. Jag testade av uppenbara skäl inte "Line lock", ett burnoutläge som hjälper dig att elda däck och göra snyggare burnisar. Det gjorde dock Teknikens Värld när det var torrt på backen, och hur det såg ut ser ni här.

Exteriör
När pressbilderna dök upp för första gången blev jag både besviken och glad. Baken hade man lyckats få till bra tyckte jag, och lysena var en snygg hyllning till dåtidens Mussar. Men vad hade hänt i fronten? Den såg helt nedtryckt ut och passade liksom inte in med de övriga linjerna. Detta ändrade jag mig dock kring när jag såg bilen i verkligheten för första gången. Då passade fronten in bättre och den såg riktigt arg och aggressiv ut. Grillen är riktigt fet och den svarta plastläppen längst ner får bilen att se kittad ut från start. Baken är bred som en ladugårdsvägg och det enda jag saknar här är grövre avgaspipor - de som sitter där nu ser lite för tama ut.

Interiör
Här känner alla som kör en ny amerikansk bil säkert igen sig. Ingen digital instrumentering så långt ögat kan nå utan klassiska traditionella klockor med varvräknare och hastighetsmätare är det som gäller. Den treekrade ratten har givetvis en stor häst i mitten och på sidorna trängs ett par rätt så plottriga men funktionella knappar. Mittkonsolen är inte helt oväntat bedrövlig med ett långsamt infotainmentsystem som inte gillar kyla eller när man snackar skit om det. Grejerna fungerar dock rätt okej, och att koppla ihop telefonen med bilen gick på några sekunder. Under skärmen sitter ett par flipknappar där du bland annat kan ändra mellan de olika körinställningarna (Normal, Sport, Race och Snö/vatten) och här sitter även knappen du startar bilen med. Denna knapp är dock i ett helt annat format och det känns som att man plockat den från någon bakmaskin från 90-talet. Insidan har det man behöver men inte det där lilla extra, men som vanligt så får man vad man betalar för. Betalar man 16 400 kronor extra får man de skålade Recaro-stolarna denna bil var utrustad med. Rätt sköna och man sitter fast som berget, men avsaknaden av stolsvärme gjorde sig väl påmind under testperioden. Bagagerummet är helt okej men baksätet är bara att glömma - i alla fall om det inte är små barn du ska placera där. Vi åkte fyra vuxna och som tur var kände de i baksätet varandra. Över 180 centimeter i längd och du kommer garanterat att få problem med var du ska göra av benen, och huvudet. Bakrutan sluttar såpass mycket att du måste huka dig framåt eller vrida huvudet åt sidan, men så är det här ju en coupé också och inget för baksätespassagerare. Stör man sig inte på detta eller den övriga inredningen så kommer man dock garanterat att störa sig på det eviga plingandet amerikaner envisar med att stoppa in i sina bilar. Motorn är på, pling. Dörren är öppen, plong. Växeln är i, ding. Bilen är avstängd och låst, tut.

Avslutning
EcoBoost-versionen med turbofyra på 314 hästar och en förbrukning på 0,8 liter per mil är såklart mycket vettigare, men den kommer aldrig att mullra som en V8:a gör. En muskelbil av denna sort kräver sin motor och även om den som sitter i GT inte är den modernaste, snålaste eller mest miljövänliga så passar den ändå bäst i det här fallet. Gillar du Mussen så satsa på V8:an men ska du prompt ha EcoBoost köp istället nya Focus RS - för i den sitter nämligen samma snurra och där hör den i mitt tycke mer hemma. För under 400 000 kronor får du en muskelbil att glassa med på sommaren, men som även visade sig vara en rolig och intressant bil att köra på vintern - den ultimata kombon?

Fakta Ford Mustang GT
Motor: V8, 5.0 liter, 421 hästkrafter, 530 Newtonmeter.
Växellåda: Sexväxlad manuell.
Drivning: Bakhjulsdrift.
Prestanda: 0-100 km/h på 4,8 sekunder, toppfart 250 km/h.
Däck: 255/40 R19 fram, 275/40 R19 bak.
Mått: Hjulbas 2,72 meter, längd 4,78 meter, bredd 1,92 meter, höjd 1,39 meter, vikt 1 690 kilo, bensintank 61 liter, förbrukning 1,34 liter per mil blandad körning, CO2-utsläpp 299 gram per kilometer.
Pris: 392 400 kronor.

Läs mer
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Varför bara köra muskelbil på sommaren?
47.2°
0

Varför bara köra muskelbil på sommaren?

Jag har kört nya Ford Mustang GT

En titt på Sonys nya kamera
Deras nya "nybörjarkamera" ZV-E10

Sony presenterade i veckan sin nya vloggkamera ZV-E10. Det är deras första vloggkamera i Alpha-serien med utbytbart objektiv. Kameran är utrustad med en 24.2 megapixel APS-C Exmor™ CMOS sensor och en BIONZ X processor. I detta klipp går Brandon från ShortCircuit igenom funktionerna i kameran. Kameran har bland annat fått några funktioner från Sonys andra populära vloggkamera, ZV-1, som ZV-E10 ska vara någon slags storebror till. En knapp för "Background defocus", som ska få bakgrunden i videon ur fokus snabbt och läget "Product Showcase" som vloggare kan använda när de filmar en produkt, denna funktion ska prioritera fokus på objektet istället för personen i videon. ZV-E10 ska vara tillgänglig i slutet av augusti hos flera återförsäljare för antingen 8500 kr för endast kameran, eller 9500 kr där även ett kit med E PZ 16-50mm F3.5–5.6 OSS power zoom-objektiv ingår. Tumnagel
37.0°
+
Hugo Engström
0

ISS säger hejdå till den ryska Pirs-modulen
Ska ersättas av den nya Nauka-modulen imorgon

Här ovan kan ni kolla in hur det såg ut när den ryska modulen separerade från den internationella rymdstationen ISS och senare brann upp när den flög in i jordens atmosfär. Pirs har fungerat som en slags dockningsstation sedan 2001 och över 70 kapslar som anlänt till ISS har dockat där. Modulen användes även som en sluss när ryska kosmonauter gjorde rymdpromenader eller pysslade med annat på ISS utsida. Pirs är den första större modulen som skrotas sedan ISS byggdes och kommer nu att ersättas av Rysslands Nauka-modul. Nauka-modulen sköts upp från jorden 22 juli och är planerad att docka med ISS någon gång under morgondagen. Tumnagel
37.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Roboten Cassie tog en löprunda på 5 kilometer
Fixade det på under en timme

Robotforskare på Oregon State University har låtit den tvåbenta roboten Cassie ta sig en löprunda på fem kilometer vilket den verkar ha klarat av någorlunda problemfritt. Cassies löprunda klarades av på en laddning batterier och två mindre incidenter där roboten föll. Cassie var dock inte ut och sprang helt på egen hand utan kontrollerades av en medföljande operatör som styrde i vilken riktning roboten skulle springa. Att springa 5 kilometer tog Cassie 53 minuter vilket är något snabbare än vad jag själv vanligtvis går 5 kilometer på. Roboten Cassie utvecklades av Oregon State University-företaget Agility Robotics och tillverkades mellan 2017 - 2019. Idag satsar Agility Robotics på att utveckla Cassies efterföljare, den tvåbenta roboten Digit som vi har skrivit om några gånger tidigare, se inlänkade artiklar nedan. Tumnagel
36.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Realme först med magnetisk laddning av Android-telefoner
Hittar på ett alternativ till Apples MagSafe till iPhone 12

Kinesiska Realme ser ut att bli den första mobiltillverkaren av Android-telefoner som tagit fram något som liknar den trådlösa MagSafe-laddning som Apple utvecklar till iPhone 12. Realmes magnetiska lösning verkar i dagsläget dock något otympligare än den MagSafe-laddare som finns till iPhone 12 som synes på bilden ovan. Realme kallar sin lösning för "MagDart" och varianten som visas ovan sägs ladda snabbare än de 15W som Apples MagSafe-laddning till iPhone 12 har. Realme håller dock även på att utveckla en lite mer slimmad version av MagDart och den kan ni kolla in på bilden här nedanför. Realmes första telefon med MagDart, vilket även kommer att bli deras första telefon med trådlös laddning någonsin, heter Realme Flash och kan komma att presenteras officiellt redan nästa vecka. Tumnagel
35.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Första ordentliga trailern för Lamb
Filmen där Noomi Rapace tar hand om ett lammbarn

Här bjuds vi på den första ordenrliga trailern för den kommande thrillern Lamb med Noomi Rapace i huvudrollen. Filmen kretsar kring ett par som tar hon hand om ett barn som är hälften människa och hälften lamm. In Lamb a childless couple in rural Iceland make an alarming discovery one day in their sheep barn. They soon face the consequences of defying the will of nature, in this dark and atmospheric folktale. Förutom Noomi kan man i filmen också hitta Hilmir Snaer Gudnason och Björn Hlynur. Filmen har premiär den 8 oktober. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

Samsung presenterar Odyssey Neo G9
Riktigt fet gamingskärm

Samsung har visat upp efterföljaren till skärmen Odyssey G9 vilket är en 49 tum stor väld skärm som hämtat teknik från Samsungs tv-apparater. Skärmen har fått namnet Odyssey Neo G9 och kan visa en upplösning på 5120x1440 i ett ultrawide-format som har en ratio på 32:9. Den använder sig av Samsungs Quantum Mini LED vilket ger den möjlighet att visa 2048 så kallade "dimming zones" vilket kan jämföras med de 10 sådana zoner som Odyssey G9 kan visa. Odyssey Neo G9 har en uppdateringsfrekvens på 240hz med en svarstid på 1 ms. Ljusstyrkan ligger på 2000 nits vilket kan jämföras med andra skärmar som vanligtvis har runt 420 nits. När det kommer till kontakter så finns det en Display Port 1.4, en HDMI 2.1, två USB-ingångar samt hörlursingång. Samsung börjar ta emot beställningar på Odyssey Neo G9 29 juli och den släpps globalt 9 augusti. Skulle du vara sugen så kostar skärmen 2500 dollar. Tumnagel
39.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Varför är dieselmotorcyklar inte en grej?
Donut Media förklarar

YouTube-kanalen Donut Media går här genom varför det här med dieselhojar inte är något vi ser mer av på vägarna. Tumnagel
37.6°
+
Frode Wikesjö
0

Happy Plugs släpper lurar för kidsen
Så de inte spelar för högt

Det är ingen vild gissning att de som växer upp i dag kommer att ha intressanta åkommor i sina öron. Att konstant ha inearlurar till exempel är inte så rackarns bra. Bra är det inte heller att ha för högt ljud på och som förälder är det rätt skönt att veta att barnet inte kan köra på alldeles för högt. Happy Plugs senaste hörlurar heter Play har en speltid på 25 timmar, finns i färgerna vitt, svart och rosa och kostar 799 kronor. Inget unikt där, men lurarna har teknik i sig som ser till att de inte spelar över 85 decibel. Det går helt enkelt inte att skruva upp volymen till 11. De har dessutom stöd för att dela med sig av ljudet man lyssnar på, antingen via 3,5 mm eller USB-C. Tumnagel
38.5°
+
Roger Åberg
0

Oscar Isaac är en hämndlysten korträknare
I trailern för The Card Counter

The Card Counter är en kommande film där Oscar Isaac spelar en före detta militär utfrågare med ett mörkt förflutet som blivit en korträknare. Redemption is the long game in Paul Schrader’s THE CARD COUNTER. Told with Schrader’s trademark cinematic intensity, the revenge thriller tells the story of an ex-military interrogator turned gambler haunted by the ghosts of his past decisions. Filmen är regisserad av Paul Schrader som tidigare skrivit manus till filmer som Taxi Driver och Kristi sista frestelse samt regisserat American Gigolo. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Julian Assange blir av med sitt medborgarskap i Ecuador
Wikileaks-grundaren kommer att överklaga beslutet

The Guardian rapporterar att Ecuador nu har beslutat sig för att dra tillbaka det medborgarskap man 2018 gav till Wikileaks grundare Julian Assange. Assange beviljades medborgarskap i Ecuador för att senare kunna ansöka om diplomatisk asyl för att kunna lämna Ecuadors ambassad i London. Assange sökte sin tillflykt till Ecuadors ambassad i London efter att han riskerade att utlämnas till Sverige där han anklagades våldtäkt. Assange tillbringade sju år på Ecuadors ambassad i London men kickades ut därifrån 2019 varpå han greps av brittisk polis. Därefter dömdes han till 50 veckors fängelse för att brutit mot brittiska borgensvillkor. Assange sitter fortfarande i brittiskt förvar då USA vill ha honom utlämnade efter att Wikileaks spridit hemligstämplat material. Skulle han lämnas ut dit riskerar Assange upp till 175 års fängelse enligt hans egna advokater. Assanges advokater har överklagat Ecuadors beslut att dra tillbaka hans medborgarskap i landet. Tumnagel
39.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Snubbe skickar AirTags till Tim Cook, Elon Musk och Nordkorea
För att se vad som händer

YouTube-användaren MegaLag skickade för några veckor sedan några AirTags till Tim Cook, Elon Musk och till Nordkorea för att se hur transportföretaget DHL hanterade det. I klippet ovan berättar MegaLag hur DHL hanterade saknade paket och varför de inte fick komma in i Nordkorea. Del ett kan ses nedan. Tumnagel
38.5°
+
Frode Wikesjö
0

Arcade1Up släpper The Simpsons-kabinett
Spela som du gjorde för 30 år sedan

Nu har det gått 30 år sedan Konami släppte arkadspelet The Simpsons och lagom till det jubileet släpper Arcade1Up en nyutgåva av det klassiska kabinettet som hörde till spelet. Förutom The Simpsons-spelet så inkluderas även The Simpsons Bowling-spelet som Konami släppte hösten 2000. Det går att spela upp till fyra spelare på arkadspelets 17 tum stora skärm. Det finns även en möjlighet för andra ägare av arkadspels-kabinettet att ansluta sig via nätet, något som gör att man kan spela online mot varandra. Arcade1Up kommer att börja ta emot förbeställningar av "The Simpsons Arcade Machine" 16 augusti men vad det kommer att kosta framgår inte. Tumnagel
38.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

I morgon är det betadags för Halo Infinite
För Halo Insider-folket

I morgon kommer 343 Industries dra igång det första betatestet för flerspelardelen för Halo Infinite. Detta test kommer dra igång i morgon kväll klockan 23:00 och pågå fram till söndagen den 1 augusti. Inbjudningar har börjat skickas ut så man borde få veta om man får vara med och leka inom kort. Det är dock endast folk som är med i Halo Insider som kommer få någon inbjudan denna gång. Om du inte fick någon inbjudan denna gång men vill ha chansen att delta i framtida betatest så kan du anmäla dig till Halo Insider-programmet via länken nedan. Hur som helst kan man nog räkna med att få se massvis med gameplay från spelets flerspelardel under helgen. Tumnagel
37.9°
+
Frode Wikesjö
0

Waze blir lite smartare efter ny uppdatering
Trafikappen kan varna för köer innan du ens satt dig i bilen

Googles trafikapp Waze har släppt en lite lite större uppdatering som antagligen kan vara användbara för trafikanterna som förlitar sig på den. I den nya uppdateringen kommer Waze redan på startsidan varna för trafikstockningar som kanske förkommer på de vägarna som användaren vanligtvis brukar köra. Appen kommer att rekommendera alternativa vägar om den anser att så krävs. Det kommer även att finnas förklaringar till varför Waze väljer en annan väg än den som användaren vanligtvis brukar köra. Den nya versionen av Waze har redan börjar rulla ut till iOS och Android. Har du inte redan fått den så lär den dyka upp inom kort. Tumnagel
38.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

En trailer för Cooking With Paris
Japp, den Paris

Netflix är inte direkt rädda för att producera märkliga tv-serier och den kommande serien Cooking With Paris är väl ännu ett exempel på detta. Serien baseras i grund på Råttatouille-citatet "Vem som helst kan laga mat". Ett uttalande som då testas genom att låta dokusåpastjärnan Paris Hilton laga rätter för diverse kändisgäster. Seriens sex avsnitt har premiär den 4 augusti. Tumnagel
40.0°
+
Frode Wikesjö
0

BMW visar upp fraktcykeln Dynamic Cargo
Eldrivet koncept som verkar najs

BMW har visat upp den trehjuliga elcyklen Dynamic Cargo vilken man tänker sig skulle kunna fungera fint för olika typer av transporter på kortare sträckor i stadsmiljö. Dynamic Cargo är försedd med ett batteri som ger den en räckvidd på 20 km men det går givetvis även att använda pedalerna om man vill ta sig längre än så. Det finns en rad olika tillbehör som gör det möjligt att frakta surfbrädor, barn och annat på den trehjuliga cykeln. Dynamic Cargo är än så länge bara ett koncept. Huruvida BMW planerar att någon gång släppa den på marknaden återstår att se. Tumnagel
38.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ny trailer för Nine Perfect Strangers
Miniserie om mindfullness-retreat som spårar ur

Här kommer ännu en trailer för Hulus rysardrama Nine Perfect Strangers som börjar sändas nästa månad. I miniserien får vi se Nicole Kidman i rollen som Masha, en karismatisk kvinna som leder ett mindfullness-retreat med nio deltagare. Det verkar dock som om Masha inte bara har mindfullness i planerna för deltagarna och det hela ser ut att utveckla sig åt det lite rysligare hållet. Nine Perfect Strangers börjar sändas på Hulu 18 augusti. Tumnagel
37.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Föroreningar färgar sjö rosa i Argentina
Industrier anklagas för att inte rena sina utsläpp

Klippet ovan visar bilder från Corfosjön i Argentina vilken har färgats rosa på grund av utsläpp från närliggande fiskindustrier. Färgen på sjön tros ha uppstått på grund av att fiskindustrierna inte renat sina utsläpp, något som gjort att konserveringsmedlet natriumsulfit släppts ut i sjön och färgat denna rosa. Enligt miljöchefen i Chubut-provinsen där Corfosjön ligger så ska den rosa färgen vara ofarlig och försvinna inom några dagar. Tumnagel
28.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
79kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
100kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
78kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
76kg
+
Hugo Engström

Nytt album från Kanye West på fredag
Verkar det som i alla fall

Kanye West som inte släppt något nytt album sedan Jesus Is King som kom 2019, är nu på gång att släppa nytt. Albumet ska heta DONDA, efter hans mor Donda West som gick bort 2007. Kanye West har på senare år blivit känd för att annonsera album som sen inte släpps, bland annat Yandhi och Turbo Grafx 16. Det återstår att se om något album släpps på fredag. I videon ovan hörs ett klipp från låten No Child Left Behind som ska finnas med på albumet. Tumnagel
41kg
+
Hugo Engström

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
87kg
+
Roger Åberg

WOW bjuder på weekend
Minifestival

Det blev inget Way Out West i år, men gänget kan inte hålla sig från att inte göra något alls. Under de datum som WOW skulle ha ägt rum så kör man därför lite konserter. På torsdagen är det Amason + Esther, på fredagen är det Sarah Klang + Klara Keller och på lördagen är det Deportees + Grant. Biljetter släpps i morgon och man lovar pizza på köpet, ett symboliskt festivalarmband och djs. Tumnagel
76kg
+
Roger Åberg

Kul video med Lil Nas X
Teaser för ny låt producerad av Kanye West

Lil Nas X som tidigare i år släppte ett par modifierade Nike-skor med satan-stil (vad det nu innebär), som Nike själva inte var helt glada över då de fort stämde rapparen är tillbaka med en kul teaser för sin nya låt Industry Baby. Låten är producerad av Kanye West och Take a Daytrip. Release sker nu på fredag den 23 juli. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

Ford presenterar parfymen Mach-Eau
Om man vill lukta som en bil

Biltillverkaren Ford har tagit fram en parfym som man kallar för "Mach-Eau" vilken man säger ska påminna om lukten från bilar. Parfymen har Ford tagit fram tillsammans med parfymtillverkaren Olfiction. Det hela är en del i Fords satsning för att övertyga bilentusiaster om att elbilar ska kunna erbjuda samma körupplevelse som fossildrivna bilar. Mach-Eau sägs lukta som en mix av bilinredning och gummi till bildäck. Ford Mach-Eau går inte att köpa utan har istället tagits fram för att luktas på i olika bilsammanhang, bland annat bilfesten Goodwood Festival of Speed där parfymen gjorde sin debut. Huruvida Ford planerar att börja sälja parfymen längre fram finns det inga uppgifter om än så länge. Tumnagel
19kg
+
Wille Wilhelmsson

Biz Markie är död
57 år ung

Hip-hop-legenden Biz Markie dog 57 år ung under helgen. Dödsorsaken är komplikationer av sin diabetes som han kämpat mot i mer än ett år. Biz Markie är sannolikt mest känd för hitlåten Just a Friend från 1989 men också för sina beatboxing-färdigheter och generellt underhållande persona. Tumnagel
4kg
+
Frode Wikesjö

David Harbour äter heta kycklingvingar
Klarar Red Guardian hettan?

Skådespelaren David Harbour gästade kycklingvingprogrammet Hot Ones i veckan för att prata lite om sitt liv och sin karriär samtidigt som han äter starka kycklingvingar. Tumnagel
101kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt från Swedish House Mafia
"It Gets Better"

Swedish House Mafia släppte under torsdagskvällen en ny låt med titeln It Gets Better. Detta är deras första nya singel sedan 2012. Den svenska trion ska tillsammans med Ty Dolla $ign och 070 Shake medverka i The Tonight Show med Jimmy fallon den 19 juli. Tumnagel
-25kg
+
Hugo Engström