m

Volkswagens kommande elbil ska vara för alla
I.D. Neo ska kosta under 250.000 kronor

Volkswagens kommande elbil ska vara för alla
Bil / Volkswagen

Volkswagens plan är att kunna erbjuda en elbil för folket - inte bara för de som har gott om pengar. Fokuset just nu är "Electric for all" och det är med elbilen I.D. Neo man ska lyckas med detta. Den ska lanseras år 2020 och kommer då att kosta under 250.000 kronor.

Den nya bilen kommer att baseras på den nyligen presenterade MED-plattformen som är grund för alla tillverkarens kommande elbilar. Utseendemässigt ska den vara lik konceptet som visades upp 2016 (bilen ni ser på bilderna). Avståndet mellan axlarna ska vara 2,76 meter vilket är 14 centimeter mer än dagens Golf - elbilen blir alltså rätt så rymlig. Två batteripack kommer att erbjudas vid lansering - 48 kWh eller 62 kWh. Den förstnämnda bjuder på 33 mils räckvidd medan det större ska klara sig 48 mil, bägge enligt WLTP-körcykeln.

Visa
Pressmeddelande
ELECTRIC FOR ALL: Volkswagen påskyndar e-mobilitetens genombrott

Volkswagen drar igång den största elbilsoffensiv som någonsin skådats. År 2025 kommer märket att ha lanserat fler än 20 nya, helt eldrivna bilar på den globala marknaden. Volkswagen investerar 6 miljarder euro för utveckling och tillverkning av sitt elbilsutbud.

100 % eldrift. Volkswagens MEB-plattform är framtagen speciellt för elbilar.
Nyckelfakta om MEB och ID.-familjen

Volkswagen lanserar parollen ”ELECTRIC FOR ALL”: ID.-familjen gör det ekonomiskt överkomligt för miljontals människor att köpa elbil.
Serietillverkningen startar 2020. ID. och ID. SUV är först ut i den nya generationen elbilar och gör entré på marknaden samma år.
Ett genombrott för e-mobiliteten – planerad försäljningsvolym år 2020: 150 000 elbilar. Och mer än 1 miljon år 2025.
100 % eldrift. ID.-familjen är baserad på Volkswagens tekniska plattform MEB (Modular Electric Drive Matrix) som är framtagen speciellt för elbilar.
Inga kompromisser: ID.-familjen flyttar gränserna för e-mobiliteten, både när det gäller räckvidden, utrymmena och kördynamiken.
En ny standard: Den första vågen, alla koncernens märken inräknade, kommer att omfatta cirka 10 miljoner elbilar baserade på MEB.
Uppdateringskompatibel hård- och mjukvara: Ny E3 ”end-to-end electronics”-arkitektur och ett nytt operativsystem – vw.OS – för ID.-familjen.
Nyutvecklat batterisystem: ID.-familjen får kraftfulla, skalbara batterier.
Skalbara batterier: MEB-modellerna kommer att konfigureras med olika batterikapaciteter för en räckvidd på från 330 km upp till över 550 km, enligt standarden WLTP.
Investerar stort: Volkswagen investerar 6 miljarder euro i e-mobilitet. Av dessa har 1,3 miljarder euro avsatts för komponentfabriker i Braunschweig, Salzgitter och Kassel.
Laddningsinfrastruktur: Volkswagen är medlem i IONITY, ett joint venture som arbetar med att utveckla och bygga ut nätverket av laddningsstationer längs de europeiska motorvägarna.
Laddning hemma: "Volks-Wallbox" är ett prisvärt system för hemmet där kunden enkelt och bekvämt kan ladda sin ID.
Thomas Ulbrich: ”MEB-plattformen för elbilar är troligen det viktigaste projektet i Volkswagens historia, fullt i paritet med övergången från ”Folkabubblan” till Golf.”

Med parollen ELECTRIC FOR ALL fick medierepresentanter från hela världen förra veckan en första detaljerad inblick i den tekniska grunden för den eldrivna ID.-familjen. Vid en workshop i Gläserne Manufaktur i Dresden demonstrerade Volkswagen chassit, utan kaross och inredning, precis som det kommer att användas i kommande serietillverkade modeller.

Volkswagen tar också initiativet när det gäller laddningsinfrastruktur: en designprototyp av "Volks-Wallbox" hade premiär i Dresden. Denna wallbox är ett prisvärt system för hemmet där kunden enkelt och bekvämt kan ladda bilar inom ID.-familjen.

ELECTRIC FOR ALL är Volkswagens vision och löfte: att göra innovativa teknologier tillgängliga för miljoner människor. MEB är nyckeln till detta och kommer att bidra till att förvandla elbilen från en nischprodukt till en storsäljare.

– Folk vill både ha en fantastiskt bra elbil och ett överkomligt pris. Det kommer att leda till ett genombrott för elbilar. Och med ID. erbjuder vi just en sådan elbil som kunderna önskar sig, säger Thomas Ulbrich, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för e-mobility.

Vändpunkt

Den individuella, fria rörligheten står inför en ny era: Eldrift och digitalisering kommer att ge upphov till den mest långtgående förändring bilindustrin någonsin skådat under sin över 100 år långa historia. Fordonstekniken och infrastrukturen kommer att genomgå radikala förändringar och värdekedjorna kommer också de att förändras.

Försäljningsvolymen av helt eldrivna bilar (”BEV” – Battery Electric Vehicle) steg med 60 % förra året. 2018 kan bli det första året då den ”magiska gränsen” 1 miljon nyregistrerade elbilar passeras. Dessa siffror kommer att stiga skyhögt från och med år 2020 – året då Volkswagen lanserar de första modellerna i sin nya ID.-familj: kompakta ”ID.” och, kort därefter, ”ID. SUV” – två utsläppsfria bilar med lång räckvidd.

– Redan 2020 planerar vi att sälja 150 000 elbilar varav 100 000 kommer att vara ID. och ID. SUV. Att snabba upp övergången till elbilar gör det lättare för oss att uppfylla de extremt ambitiösa CO2-mål som satts upp för Europa, Kina och USA. 2025 räknar vi med att försäljningen av bilar i ID.-serien ska ha ökat till 1 miljon per år, säger Thomas Ulbrich.

Ekonomiskt överkomliga elbilar

Varje år rullar det ut fler än 6 miljoner bilar från märket Volkswagens fabriker globalt. Företaget gör tekniska innovationer ekonomiskt överkomliga för massor av kunder. Exakt samma sak kommer att gälla även för elbilarna i den nya ID.-familjen: Volkswagen har som målsättning att göra elbilarna attraktiva för så många människor som möjligt och på så sätt bana väg för ett verkligt genombrott för e-mobiliteten.

– ID. blir en milstolpe när det gäller den tekniska utvecklingen. Den kommer att vara den första helt uppkopplade elbil som till 100 % passar in i vardagslivet, och miljontals människor kommer att ha råd att köpa den, säger Christian Senger, chef för Volkswagens e-mobilitetsprodukter.

Plattformsstrategi som framgångsfaktor

ID.-familjens tekniska ryggrad består av en nyutvecklad fordonsplattform kort och gott kallad MEB (Modular Electric Drive Matrix). Volkswagen är en av fordonsbranschens mest framgångsrika utvecklare av plattformar. Ett exempel på detta är MQB-plattformen, som troligen är den fordonsarkitektur som är den mest framgångsrika i dag – cirka 55 miljoner bilar tillverkas av koncernen baserade på den första generationen av MQB.

Volkswagen tillämpar nu samma plattformsstrategi för elbilseran. MEB är inte bara den tekniska plattformen för alla modeller i Volkswagens ID.-familj utan även för många elbilar tillverkade av andra märken inom koncernen, som Audi, SEAT, Škoda och Volkswagen Transportbilar.

Eldrift utan kompromisser

MEB har två unika fördelar: För det första är den inte en plattform som tagits fram för bilar med förbränningsmotor och sedan modifierats. Istället är den en modulbaserad konstruktionsarkitektur som är framtagen speciellt för helelektriskt drivna bilar. Det gör att Volkswagen kan utnyttja denna drivteknik fullt ut.

Christian Senger:
– MEB är en helt ny fordonsarkitektur som bland annat förbättrar rymligheten ombord avsevärt. Dessutom kommer alla modellerna i ID.-serien att kunna snabbladdas. För det andra kan fordonskonceptet och designen struktureras på ett mycket flexiblare sätt än någonsin tidigare – spektrumet sträcker sig ända från småbilar till SUV:ar och MPV:er. Tack vare ”Design for manufacturing” är MEB dessutom perfekt anpassad för snabb och effektiv serietillverkning. Det innebär att koncernen kan uppnå ekonomiska stordriftsfördelar och därför göra elbilarna billigare och mer överkomliga för massor av människor.

Thomas Ulbrich tillägger:
– MEB-arkitekturen för elbilar är troligen det viktigaste projektet i Volkswagens historia, fullt i paritet med övergången från ”Folkabubblan” till Golf. MEB utgör själva grunden för fler än 10 miljoner elbilar i den första vågen från koncernens olika märken, och banar väg för e-mobiliteten.

Fyra ID.-modeller har redan visats som prototyper

Med I.D., I.D. CROZZ, I.D. BUZZ och I.D. VIZZION, har Volkswagen redan presenterat fyra ID.-modeller i prototypform. Utvecklingen av fordonsteknologin är praktiskt taget klar, precis som designen för de olika modellerna. Avtal har tecknats med batterileverantörer. Och Volkswagen investerar mer än en miljard euroför att förbereda sin anläggning i Zwickau för tillverkning av MEB-bilar.

Företaget är också starkt engagerat i att få till stånd en vittomspännande laddningsinfrastruktur. Kort sagt: Det är full fart på Volkswagens e-mobilitetsoffensiv – på alla fronter. Företagets vision: ELECTRIC FOR ALL.
65.9°
0

Volkswagens kommande elbil ska vara för alla

I.D. Neo ska kosta under 250.000 kronor

Ny EU-lag kan låta oss avinstallera bloatware
Din telefon ska vara din telefon

En ny EU-lag som för tillfället håller på att diskuteras kan göra att vi får mer kontroll över vad som händer på våra telefoner. Det nya förslaget är en del av Digital Services Act och kan göra så att vi kommer kunna avinstallera förinstallerade applikationer på våra telefoner i stället för att bara avaktivera dessa. Detta betyder i sin tur att mobiltillverkare heller inte ska kunna knyta apparna till funktioner i operativsystemet. Digital Services Act väntar börja gälla under fjärde kvartalet. Tumnagel
42.6°
+
André Stray
0

NakeyJakey snackar The Last of Us: Part 2
Mycket eftermiddagsnörderi

Igår kväll när vi körde ut Like Stories of Olds timmeslånga video om empati i The Last of Us: Part 2 och av en händelse har även Youtubern NakeyJakey grottat ner sig i spelet och släppt en ungefär lika lång video om det. Den här gången är det inte en filosofisk diskurs om empati, utan NakeyJakey pratar om att tanken bakom spelets gameplay är aningen utdaterat. Tumnagel
37.5°
+
André Stray
0

Aznom Palladium presenteras denna månad
Världens första "hyper-limousine"

I somras skrev vi om Aznom Palladium som är blandning mellan en sedan och en SUV. Bilen beskrivs som världens första "hyper-limousine" och det ska vara lyx i överflöd som gäller här. Bilen är utvecklad av Aznom Automotive och Camal Studio och på Milano Monza Open Air Motor Show som pågår mellan den 29 oktober och 2 november ska den visas upp för första gången. Palladium mäter sex meter på längden och nästan två meter på höjden. Under huven sitter en dubbelturbomatad motor med okänt antal cylindrar, effekten anges till 680 hästar. Drivningen sker som väntat på alla fyra hjulen. Vad åbäket kommer att kosta och när tanken är att det ska lanseras är oklart för tillfället. Tumnagel
36.2°
+
Bobby Green
0

Iman Vellani blir Ms. Marvel
Kommande tv-serie på Disney+

Disney meddelade igår att skådespelerskan Iman Vellani kommer att spela marvel-hjältinnan Kamala Khan/Ms. Marvel i den kommande tv-serien Ms. Marvel. Ms. Marvel är en del av Disneys satsning på att filmatisera marvel-hjältar och det är sedan tidigare klart att det även kommer tv-serier med She-Hulk och Moon Knight. Förra månaden meddelade Disney även att She-Hulk kommer att spelas av Tatiana Masley som tidigare spelat huvudrollen i den kanadensiska klon-serien Orphan Black. Kamala Khan är en tonårstjej som bor i New Jersey och som under sitt alter ego Ms. Marvel använder sig av sina shapeshifter-förmågor för att bekämpa brottslingar. När vi kan få se Ms. Marvel på Disney+ finns det än så länge inga uppgifter om. Tumnagel
37.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Dreamhack + ESL = sant
MTG slår ihop sina esportsföretag

Det svenska mediabolaget MTG meddelade igår att man kommer att slå ihop sina båda esportsföretag Dreamhack och ESL Gaming. MTG har varit majoritetsägare i de båda företagen sedan 2015 och MTG:s Koncernchef och VD Maria Redin säger om sammanslagningen: "Det här är ett viktigt steg för att befästa vår ledande position inom esport och gaming, och en milstolpe i vårt ägande i ESL Gaming och DreamHack. Sammanslagningen kommer skapa avsevärt aktieägarvärde såväl på kort sikt givet en mer effektiv organisation som på lång sikt genom förbättrade förutsättningar för utvecklingen av än starkare produkter till marknaden." Det nya företaget kommer att heta ESL Gaming. Efter sammanslagningen kommer MTG att äga 91.46 procent i ESL Gaming och ESL Gaming kommer i sin tur att äga 100 procent av DreamHack. Tumnagel
38.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Värmerekord i Växjö stämde inte
Manipulerades av kossor

Förra månaden noterade Växjö ett nytt värmerekord på 28,6 grader men detta har nu visat sig inte stämma skriver SVT. Uppgifterna om det nya värmerekordet baserades på data från en av SMHI:s väderstationer i området men efter att undersökt det hela lite närmare upptäckte SMHI att väderstationens data manipulerats - av kossor. Den aktuella väderstationen står placerad i en kohage och kossorna hade forcerat staket runt denna och sedan råkat komma åt strålskyddet runt väderstationens temperaturgivare. Detta ledde till att temperaturgivaren utsattes för direkt solstrålning vilket orsakade att datan som samlades in inte stämde överens med verkligheten. SMHI:s väderstation i kohagen Växjö ska nu vara återställd och ska nu fungera som det är tänkt att den ska göra. Tumnagel
44.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Google rullar ut vassare bildredigering i Photos på Android
Förbättrad med maskininlärning

I samband med gårdagens hårdvarufest levererade Google även lite nyheter på mjukvarufronten. Google berättade att de börjat rulla ut en uppdatering till Google Photos på Android som ger användaren en bättre upplevelse i fotoredigeraren. Med uppdateringen får Photos en ny flik i redigeringsmenyn där vi har möjligheten att låta AI sköta redigeringen, eller i alla fall rekommendera ändringar som justering av ljus, kontrast eller portätteffekter. Till en början kommer tre olika generella alternativ som Enhance, B&W Photo samt Color Pop, men fler alternativ kommer läggas till i framtiden. Google meddelar att Pixel-telefoner kommer få tillgång till nyheterna först, men förhoppningsvis kommer inte andra Android-användare behöva vänta allt för lång tid på alternativen. Utöver lite nya redigeringsalternativ har även redigeringsmenyn fått nytt gränssnitt som gör det lättare att hitta de olika reglagen som kan förbättra bilden. Nya Google Photos har börjat rulla ut till Andorid-användare världen över, men i vanlig ordning kan det dröja några dagar eller veckor innan den nya versionen trillar in på din telefon. Tumnagel
37.3°
+
André Stray
0

Forskare säger sig ha hittat mängder av nya månar runt Jupiter
Solsystemets största planet kanske har mer än 600 månar

De senaste åren har modern teknik gjort att vi upptäckt allt fler månar runt solsystemets största planet Jupiter. I dagsläget har Jupiter 79 officiella månar men nu uppger forskare från kanadensiska University of British Columbia att det finns åtskilliga fler månar i omloppsbana runt Jupiter. Detta är något forskarna har kommit fram till efter att ha studerat fotografier som den fransk-kanadensiska 340-megapixels-kameran MegaPrime på Hawaii fotograferade av Jupiter 2010. I sin undersökningen ska forskarna ha hittat 45 tidigare okända himlakroppar med en diameter på 800 meter eller mer som ligger i omloppsbana runt jätteplaneten. Baserat på detta uppskattar forskarna att det borde finnas runt 600 objekt av den här storleken runt Jupiter. Officiellt kommer dock Jupiter tillsvidare "bara" ha 79 månar. Det krävs ytterligare studier för att någon eller alla av de nyupptäckta objekten ska klassificeras som månar. Edward Ashton är en av forskarna bakom den nya undersökningen om månar runt Jupiter och han säger: "It would be nice to confirm them but there is no way to track them without starting from scratch. However, the tiny moons will certainly be found again by future instruments like the Vera C. Rubin Observatory. They will then be linked back, so our observations will eventually be incorporated." Här nedanför hittas omloppsbanan för de 79 bekräftade månar som vi känner till runt Jupiter idag. Tumnagel
39.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Pagani teasar Huayra R
Får ny motor utan överladdning

En ännu vassare version av Paganis superbil Huayra är på gång. Den heter Huayra R och till skillnad från vanliga Huayra får den här en helt nyutvecklad Mercedes-AMG-motor som inte kommer att ha överladdning. Den nuvarande dubbelturbomatade V12:a på 6,0 liter ger runt 800 hästar och det väntas den nya motorn också göra, fast utan turbo-snurror då. 37:04 in i klippet här ovan pratar man kort om den nya bilen. Huayra R kommer att presenteras den 12 november. Tumnagel
37.7°
+
Bobby Green
0

Insomniac snackar mer Spider-Man: Remastered
Peter Parker ser inte längre ut som ett rävgryt i ansiktet

Spider-Man: Remastered kommer bli tillgängligt vid sidan av Spider-Man: Miles Morales, vilket är en releasetitel till Playstation 5. Vad som förbättrats i den nya versionen av spelet har varit okänt, men nu har Insomniac gett oss lite mer information om remastern. Inte helt oväntat kommer den nya versionen av spelet dra nytta av kraften Playstation 5 har att erbjuda och de största nyheterna är ray tracing, bättre skuggning och förfinade texturer på byggnader och karaktärer. Insomniac har även förbättrat spegelbilder från byggnader i spelet för att göra dessa mer realistiska. Utöver det kommer spelet även kunna köras i ett performance-läge där vi får svinga runt i New York i 60fps. Även Peter Parkers ansikte har fått lite kärlek och Insomniac har gjort nya ansiktsscanningar av röstskådespelaren Yuri Loventhal och implementerat dessa Parkers karaktärsmodell. I originalversionen hade utvecklarna modellerat Parker efter skådespelaren John Bubniak, men i alla fall jag kände att det var en rätt risig modellering. Något som kanske är viktigare än den tjusigare kommer remastrade versionen med tre nya dräkter Spindelmannen kan bära i spelet, vilket alltid är trevligt. Ovan har ni en titt på nya versionen av Peter Parker och nedan ser ni gameplay från performance-läget. Tumnagel
37.7°
+
André Stray
0

Foodora lanserar Foodora Market
Där man kan handla livsmedel och annat

Mathemkörnings-tjänsten Foodora lanserar nu något som man kallar Foodora Market, en tjänst där Foodoras kunder kommer att kunna handla livsmedel och annat som brukar finnas i traditionella livsmedelsbutiker. Tanken bakom Foodora Market är att kunden beställer sina varor online och sedan ska dessa gå att hämta upp i en fysisk Foodora Market-butik eller gå att få levererade hem inom 30 minuter. Den första Foodora Market-butiken kommer att öppna på Södermalm i Stockholm inom kort. Därefter planerar Foodora att expandera verksamheten till hela Stockholms innerstad och på sikt även till andra platser runt om i Sverige. Tumnagel
37.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ny trailer för Iron Mask
Jackie Chan och Arnold Schwarzenegger fightas

Här kommer en färsk trailer för den helknasiga fantasy-filmen Iron Mask. I den får vi se Jackie Chan och Arnold Schwarzenegger involvera sig i diverse knasigheter med drakar och demoner. Filmen har premiär digitalt och on demand den 20 november. Tumnagel
44.0°
+
Bobby Green
0

Treyarch ger oss en första titt på zombie-läget i Cold War
Kötta zombies!

Igår gav Treyarch oss en första titt på zombie-läget som kommer finnas tillgängligt i Call of Duty: Black Ops - Cold War. Precis som tidigare kommer zombie-läget vara fristående från vanliga kampanjen och läget kommer gå att spela med vänner eller ensam med bottar, vilket äntligen introducerades i Black Ops 4. I den nya versionen av zombies kommer vi få ta del av en ny berättelse som går under namnet Die Maschine som kastar spelaren till 80-talet som en del av CIA-backade gruppen Requiem som måste lösa diverse mysterier. Treyarch verkar lova ordentligt med äventyr och ett och annat zombiemord. Zombie-läget kommer ha familjära element som Pack-a-Punch-maskiner, power-ups, mystery box och klassiska perks, men den här gången kommer vi även kunna ta del av progression och load-outs från single- och multiplayer. Zombies-läget kommer vara en del av Call of Duty: Black Ops - Cold War när det släpps 13 november till PC, PS4, PS5, PC, Xbox One och Xbox Series X. Utvecklarna kommer pytsa ut nya kapitel till zombie-berättelsen med jämna mellanrum efter spelets release. Tumnagel
37.1°
+
André Stray
0

På rull med Mercedes konceptbil Vision AVTR
Spexiga hjul

I början av året visade Mercedes upp den lustiga konceptbilen Vision AVTR. Den är inspirerad av James Camerons Avatar-film och något som skulle kunna rulla runt i de drömska landskapen som finns där. Konceptet är fullt fungerande och här får vi se bilen på rull. Tumnagel
39.8°
+
Bobby Green
0

Stadia Pro-biblioteket fylls på med fler spel
Lite smått och gott

Oktober är här och det betyder att spelbibliotek på olika plattformar fylls på med lite färskt material. Google har meddelat vilka spel lagts till nu i oktober och det handlar om en blandad kompott titlar som lär generera en och annan speltimme. Totalt är det sex spel som lagts till för Stadia Pro-prenumeranter och dessa är Celeste, Humans Fall Flat, Jotun, Superhot: Mind Control Delete, Lara Croft: Temple of Osiris och Hello Neighbor. Spelen finns tillgängliga nu och ni behöver bara öppna Stadia-butiken via appen eller webbläsaren för att lägga vantarna på och komma igång med spelen. Utöver nya spel så har Stadia-utvecklarna meddelat att Crowd Choice-funktionen kommer läggas till i speltjänsten, vilket gör att du kan få inspiration från dina favorit-Youtubers när du gör val i spel. Först ut med funktionen är Baldurx27s Gate 3 som släpps 6 oktober. Tumnagel
37.9°
+
André Stray
0

IKEA slutar sälja batterier som inte går att ladda upp
För att minska världens sopberg

IKEA har meddelat att man nästa år kommer att sluta sälja batterier som inte går att ladda upp i sina butiker. Detta är något man gör då uppladdningsbara batterier anses vara skonsammare för miljön och i ett pressmeddelande skriver IKEA: "Already after 10 charges of a rechargeable NiHM battery, such as the LADDA range sold in IKEA stores, greenhouse gas emissions are lower as compared to using alkaline batteries to obtain the same amount of energy. When about 50 charges are reached, the overall environmental impacts of NiMH batteries is equal or even less than the impact of using alkaline batteries." Under förra året sålde IKEA runt 300 miljoner alkaliska batterier som inte går att ladda upp. Enligt IKEA så skulle det sopberg som dessa genererar efter att ha laddats ur kunna minska med minst 5000 ton om året om deras kunder istället gick över till uppladdningsbara batterier: "Calculations indicate that if – hypothetically - all IKEA customers switched from ALKALISK alkaline batteries to LADDA rechargeable batteries, used them for high-drain devices and charged them just 50 times the global waste reduction would be as much as 5,000 tons on an annual basis. As one LADDA battery can be charged up to 500 times, the potential to reduce additional waste exists." IKEA kommer dock att ha kvar ett mindre sortiment av batterier som inte går att ladda upp då dessa krävs för att vissa av deras produkter ska fungera. "At this point, the lithium ion button cell battery called PLATTBOJ will be kept in the range as some applications currently being sold by IKEA require a button cell battery to function." Tumnagel
65.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Kort teaser för Borat 2
Redig trailer kommer imorgon

Senaste året har det dykt upp videor på nätet där en utklädd Sacha Baron Cohen tramsat i olika miljöer och det har spekulerats att detta skett i samband med inspelningarna av en ny Borat-film. Och det stämde! Nästa månad kommer Borat: Gift of Pornographic Monkey to Vice Premiere Mikhael Pence to Make Benefit Recently Diminished Nation of Kazakhstan släppas på Amazon Prime Video och i den kommer vi få följa Borat som ska ge Mike Pence en porrapa, eller något. Ovan har ni en kort teaser för filmen och under morgondagen kommer en ordentlig trailer släppas. Borat 2 har premiär på Prime Video 23 oktober. Bonusklipp nedan. Tumnagel
42.9°
+
André Stray
0

En närmare titt på Jeep Grand Wagoneer Concept
Verkar trevlig

För en månad sedan rullade Jeep ut Grand Wagoneer Concept. Bilen benämns som koncept men ser ut att vara hyfsat klar för produktion. I det här klippet får vi oss en närmare titt på bilen. Tillverkningen kommer att dra igång under mitten av nästa år. Tumnagel
38.2°
+
Bobby Green
0

Drunknade nästan med kajaken
Började surfa istället

För tio år sedan drunknade nästan Elli Thor under ett vattenfall med sin kajak. Han slutade då paddla men hittade istället surfbrädan. I samma veva föddes hans dotter Unnur och han fick ett nytt sätt att se på livet. I den här dokumentären får vi reda på mer och ännu en gång en titt på Islands otroliga landskap. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Weird Al gör låt om President-debatten
We're All Doomed

Den skojfriske herren Alfred Matthew "Weird Al" Yankovic har snickrat ihop den här låten om president-debatten som var nyligen. Tumnagel
109kg
+
Bobby Green

Husesyn med Will Smith i Fresh Prince-huset
Fresh!

Nyligen skrev vi att man kunde bo i Fresh Prince i Bel Air-huset via Airbnb. Här får vi oss en liten rundtur i huset av Will Smith i egen hög person. Bonusklipp nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Jacob byggde ett litet hemmakontor
Fick en vecka på sig

Jacob Harrell är producent på YouTube-kanalen Great Big Story som vi kört många klipp från tidigare. Här ser vi när han bygger ett litet hemmakontor och målet var att göra det på en vecka. Tyvärr ska kanalen läggas ner så istället för att få sig ett kontor att jobba från fick Jacob en låda att söka jobb från. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Den ultimata BBQ-såsen
Kock hos Gordon Ramsay visar

Ben Orpwood är kock på restaurangen Lucky Cat by Gordon Ramsay. Här visar han hur du vispar ihop den ultimata BBQ-såsen till revben, kyckling eller biff. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Därför älskar alla lövblåsare
Everybody lövs it!

Det finns inget härligare ljud än en lövblåsare som med full kraft försöker blåsa bort tre stackars oskyldiga löv på marken. Helst vill man att ljudet ska tränga in i ens öron väldigt tidigt på morgonen så att dagen börjar på allra bästa sätt. Denna härliga uppfinning borde finnas utanför varje persons fönster dagligen så att alla kan få ta del av upplevelsen. Bonusklipp nedan. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green

Jul på Liseberg ställs in
Inget kul utan jul

2020 är officiellt inställt innan året ens är över. Nu meddelar Liseberg att det inte blir något Jul på Liseberg i år och det är ju förstås väldigt tråkigt. Att knata runt där bland alla upptända träd och dricka varm choklad är något speciellt. Men det sätter alltså coronan stopp för i år. Andreas Andersen som är vd på Liseberg säger följande: "Vi hade behövt besked om att undantas från för ordningslagens förordning redan nu för att hinna iordningställa parken till en julöppning. När utredningen om undantag dröjer ytterligare ser vi inte längre någon möjlighet att genomföra julsäsongen." Har man bokat julbord på nöjesparkens restauranger påverkas man dock inte av detta beslut. Tumnagel
62kg
+
Bobby Green

Sex månader i en övergiven spökstad
Ensam

Cerro Gordo är en gammal övergiven gruvstad som inte känns så rolig att hänga i. Det spökar säkert här också. Så därför bestämde sig en snubbe för att bo där i ett halvår. Helt ensam. Här får vi se hur det såg ut. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green

Trailer för dokumentär om Billie Eilish
The World's A Little Blurry

I februari nästa år kommer dokumentärfilmen Billie Eilish: The World’s A Little Blurry att gå på bio och AppleTV+. I den får vi lära känna Billie bättre och vad som har gjort att hon är den hon är idag. Tumnagel
70kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Idag är det kaffets dag!
Hylla det svarta guldet

Idag är det inte bara en väldigt dimmig och grå tisdag utan även kaffets dag! Det kanske kan liva upp lite för den som gillar det svarta guldet. Hur dricker du ditt kaffe? Tumnagel
111kg
+
Bobby Green

Så tränas livvakter
Måste planera in i minsta detalj

Det är en del personer som behöver lite extra skydd och det är där livvakterna kommer in. I det här klippet får vi se hur träningen för vissa av dem ser ut. Inte skrotlyft på gymmet - utan hur de ska göra när det kommer till formationer, planera för flyktvägar och kolla upp platser innan ett besök. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

Steve-O snackar om sina äventyr med Tony Hawk
Har hittat på ett gäng tokigheter tillsammans

I det här klippet berättar Steve-O om sin vän Tony Hawk och lite av vad de hittat på tillsammans genom åren. Tumnagel
107kg
+
Bobby Green