m
Innehåller annonslänkar
Dagens deal, utvald av Feber!
Jämför priser
Jabra Elite 75t kostar nu bara 1490 kr (tidigare 1983 kr)

Volkswagens kommande elbil ska vara för alla
I.D. Neo ska kosta under 250.000 kronor

Volkswagens kommande elbil ska vara för alla
Bil / Volkswagen

Volkswagens plan är att kunna erbjuda en elbil för folket - inte bara för de som har gott om pengar. Fokuset just nu är "Electric for all" och det är med elbilen I.D. Neo man ska lyckas med detta. Den ska lanseras år 2020 och kommer då att kosta under 250.000 kronor.

Den nya bilen kommer att baseras på den nyligen presenterade MED-plattformen som är grund för alla tillverkarens kommande elbilar. Utseendemässigt ska den vara lik konceptet som visades upp 2016 (bilen ni ser på bilderna). Avståndet mellan axlarna ska vara 2,76 meter vilket är 14 centimeter mer än dagens Golf - elbilen blir alltså rätt så rymlig. Två batteripack kommer att erbjudas vid lansering - 48 kWh eller 62 kWh. Den förstnämnda bjuder på 33 mils räckvidd medan det större ska klara sig 48 mil, bägge enligt WLTP-körcykeln.

Visa
Pressmeddelande
ELECTRIC FOR ALL: Volkswagen påskyndar e-mobilitetens genombrott

Volkswagen drar igång den största elbilsoffensiv som någonsin skådats. År 2025 kommer märket att ha lanserat fler än 20 nya, helt eldrivna bilar på den globala marknaden. Volkswagen investerar 6 miljarder euro för utveckling och tillverkning av sitt elbilsutbud.

100 % eldrift. Volkswagens MEB-plattform är framtagen speciellt för elbilar.
Nyckelfakta om MEB och ID.-familjen

Volkswagen lanserar parollen ”ELECTRIC FOR ALL”: ID.-familjen gör det ekonomiskt överkomligt för miljontals människor att köpa elbil.
Serietillverkningen startar 2020. ID. och ID. SUV är först ut i den nya generationen elbilar och gör entré på marknaden samma år.
Ett genombrott för e-mobiliteten – planerad försäljningsvolym år 2020: 150 000 elbilar. Och mer än 1 miljon år 2025.
100 % eldrift. ID.-familjen är baserad på Volkswagens tekniska plattform MEB (Modular Electric Drive Matrix) som är framtagen speciellt för elbilar.
Inga kompromisser: ID.-familjen flyttar gränserna för e-mobiliteten, både när det gäller räckvidden, utrymmena och kördynamiken.
En ny standard: Den första vågen, alla koncernens märken inräknade, kommer att omfatta cirka 10 miljoner elbilar baserade på MEB.
Uppdateringskompatibel hård- och mjukvara: Ny E3 ”end-to-end electronics”-arkitektur och ett nytt operativsystem – vw.OS – för ID.-familjen.
Nyutvecklat batterisystem: ID.-familjen får kraftfulla, skalbara batterier.
Skalbara batterier: MEB-modellerna kommer att konfigureras med olika batterikapaciteter för en räckvidd på från 330 km upp till över 550 km, enligt standarden WLTP.
Investerar stort: Volkswagen investerar 6 miljarder euro i e-mobilitet. Av dessa har 1,3 miljarder euro avsatts för komponentfabriker i Braunschweig, Salzgitter och Kassel.
Laddningsinfrastruktur: Volkswagen är medlem i IONITY, ett joint venture som arbetar med att utveckla och bygga ut nätverket av laddningsstationer längs de europeiska motorvägarna.
Laddning hemma: "Volks-Wallbox" är ett prisvärt system för hemmet där kunden enkelt och bekvämt kan ladda sin ID.
Thomas Ulbrich: ”MEB-plattformen för elbilar är troligen det viktigaste projektet i Volkswagens historia, fullt i paritet med övergången från ”Folkabubblan” till Golf.”

Med parollen ELECTRIC FOR ALL fick medierepresentanter från hela världen förra veckan en första detaljerad inblick i den tekniska grunden för den eldrivna ID.-familjen. Vid en workshop i Gläserne Manufaktur i Dresden demonstrerade Volkswagen chassit, utan kaross och inredning, precis som det kommer att användas i kommande serietillverkade modeller.

Volkswagen tar också initiativet när det gäller laddningsinfrastruktur: en designprototyp av "Volks-Wallbox" hade premiär i Dresden. Denna wallbox är ett prisvärt system för hemmet där kunden enkelt och bekvämt kan ladda bilar inom ID.-familjen.

ELECTRIC FOR ALL är Volkswagens vision och löfte: att göra innovativa teknologier tillgängliga för miljoner människor. MEB är nyckeln till detta och kommer att bidra till att förvandla elbilen från en nischprodukt till en storsäljare.

– Folk vill både ha en fantastiskt bra elbil och ett överkomligt pris. Det kommer att leda till ett genombrott för elbilar. Och med ID. erbjuder vi just en sådan elbil som kunderna önskar sig, säger Thomas Ulbrich, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för e-mobility.

Vändpunkt

Den individuella, fria rörligheten står inför en ny era: Eldrift och digitalisering kommer att ge upphov till den mest långtgående förändring bilindustrin någonsin skådat under sin över 100 år långa historia. Fordonstekniken och infrastrukturen kommer att genomgå radikala förändringar och värdekedjorna kommer också de att förändras.

Försäljningsvolymen av helt eldrivna bilar (”BEV” – Battery Electric Vehicle) steg med 60 % förra året. 2018 kan bli det första året då den ”magiska gränsen” 1 miljon nyregistrerade elbilar passeras. Dessa siffror kommer att stiga skyhögt från och med år 2020 – året då Volkswagen lanserar de första modellerna i sin nya ID.-familj: kompakta ”ID.” och, kort därefter, ”ID. SUV” – två utsläppsfria bilar med lång räckvidd.

– Redan 2020 planerar vi att sälja 150 000 elbilar varav 100 000 kommer att vara ID. och ID. SUV. Att snabba upp övergången till elbilar gör det lättare för oss att uppfylla de extremt ambitiösa CO2-mål som satts upp för Europa, Kina och USA. 2025 räknar vi med att försäljningen av bilar i ID.-serien ska ha ökat till 1 miljon per år, säger Thomas Ulbrich.

Ekonomiskt överkomliga elbilar

Varje år rullar det ut fler än 6 miljoner bilar från märket Volkswagens fabriker globalt. Företaget gör tekniska innovationer ekonomiskt överkomliga för massor av kunder. Exakt samma sak kommer att gälla även för elbilarna i den nya ID.-familjen: Volkswagen har som målsättning att göra elbilarna attraktiva för så många människor som möjligt och på så sätt bana väg för ett verkligt genombrott för e-mobiliteten.

– ID. blir en milstolpe när det gäller den tekniska utvecklingen. Den kommer att vara den första helt uppkopplade elbil som till 100 % passar in i vardagslivet, och miljontals människor kommer att ha råd att köpa den, säger Christian Senger, chef för Volkswagens e-mobilitetsprodukter.

Plattformsstrategi som framgångsfaktor

ID.-familjens tekniska ryggrad består av en nyutvecklad fordonsplattform kort och gott kallad MEB (Modular Electric Drive Matrix). Volkswagen är en av fordonsbranschens mest framgångsrika utvecklare av plattformar. Ett exempel på detta är MQB-plattformen, som troligen är den fordonsarkitektur som är den mest framgångsrika i dag – cirka 55 miljoner bilar tillverkas av koncernen baserade på den första generationen av MQB.

Volkswagen tillämpar nu samma plattformsstrategi för elbilseran. MEB är inte bara den tekniska plattformen för alla modeller i Volkswagens ID.-familj utan även för många elbilar tillverkade av andra märken inom koncernen, som Audi, SEAT, Škoda och Volkswagen Transportbilar.

Eldrift utan kompromisser

MEB har två unika fördelar: För det första är den inte en plattform som tagits fram för bilar med förbränningsmotor och sedan modifierats. Istället är den en modulbaserad konstruktionsarkitektur som är framtagen speciellt för helelektriskt drivna bilar. Det gör att Volkswagen kan utnyttja denna drivteknik fullt ut.

Christian Senger:
– MEB är en helt ny fordonsarkitektur som bland annat förbättrar rymligheten ombord avsevärt. Dessutom kommer alla modellerna i ID.-serien att kunna snabbladdas. För det andra kan fordonskonceptet och designen struktureras på ett mycket flexiblare sätt än någonsin tidigare – spektrumet sträcker sig ända från småbilar till SUV:ar och MPV:er. Tack vare ”Design for manufacturing” är MEB dessutom perfekt anpassad för snabb och effektiv serietillverkning. Det innebär att koncernen kan uppnå ekonomiska stordriftsfördelar och därför göra elbilarna billigare och mer överkomliga för massor av människor.

Thomas Ulbrich tillägger:
– MEB-arkitekturen för elbilar är troligen det viktigaste projektet i Volkswagens historia, fullt i paritet med övergången från ”Folkabubblan” till Golf. MEB utgör själva grunden för fler än 10 miljoner elbilar i den första vågen från koncernens olika märken, och banar väg för e-mobiliteten.

Fyra ID.-modeller har redan visats som prototyper

Med I.D., I.D. CROZZ, I.D. BUZZ och I.D. VIZZION, har Volkswagen redan presenterat fyra ID.-modeller i prototypform. Utvecklingen av fordonsteknologin är praktiskt taget klar, precis som designen för de olika modellerna. Avtal har tecknats med batterileverantörer. Och Volkswagen investerar mer än en miljard euroför att förbereda sin anläggning i Zwickau för tillverkning av MEB-bilar.

Företaget är också starkt engagerat i att få till stånd en vittomspännande laddningsinfrastruktur. Kort sagt: Det är full fart på Volkswagens e-mobilitetsoffensiv – på alla fronter. Företagets vision: ELECTRIC FOR ALL.
65.9°
0

Volkswagens kommande elbil ska vara för alla

I.D. Neo ska kosta under 250.000 kronor

Rykte Titeln till nästa Borat-film verkar ha blivit avslöjad
Den är jättelång

Tidigare den här månaden blev det känt att komikern Sacha Baron Cohen spelat in efterföljare till sin klassiska film Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan från 2006. Nu verkar titeln till efterföljaren ha läckt ut och även den här gången handlar det om en rätt så lång titel. Enligt ett numera borttaget inlägg på den amerikanska branschorganisationen "Writets Guild of America West" webbsida kommer den kommande filmen om Borat att få titeln Borat: Gift of pornographic monkey to vice premiere Mikhael Pence to make benefit recently diminished nation of Kazakhstan skriver The Film Stage. Det ryktas om att den kommande Borat-filmen kommer att fokusera på amerikansk politik och bland annat ta upp relationen mellan USA:s president Trump och den numera döde pedofilen Jeffrey Epstein. När filmen har premiär finns det än så länge inga uppgifter om. Här ovanför hittas trailern till den första Borat-filmen. Tumnagel
37.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Hur man spelar in långa sekvenser på kort tid
Shazam-regissör levererar tips

Shazam-regissören David F. Sandberg, som inte får blandas ihop med Kung Fury-regissören David Sandberg, släppte nyligen en lite latjolajbans-video på Youtube där han gav tittaren fingret i fyra timmar. Givetvis stod Sandberg inte och pekade finger i fyra timmar, utan det hela skapades av så kallad Hollywood-magi och Sandberg har nu släppt en kort bakom kulisserna-video från inspelningarna av fulfinger-videon där vi får lära oss lite användbara knep. Nedan kan ni se den färdiga versionen av den fyra timmar långa långfingervisningen. Tumnagel
37.9°
+
André Stray
0

Testa Phoenix 2 på iOS med App Clips
Apples svar på Googles Instant Apps

Google rullade ut Instant Apps till Android redan 2017, men Apple har med iOS 14 börjat smyga ut sin version av systemet. App Clips heter Apples tolkning och ger användare tillgång till demoversioner av appar på direkten, i stället för att användaren ska behöva vänta på att appen installeras. Spelet Phoenix 2 är bland de första iOS-apparna som har stöd för App Clips och spelet går att testa på momangen direkt i App Store, vilket gör det betydligt lättare för användaren att få en hum om hur spelet faktiskt är att spela. Förhoppningsvis kommer fler utvecklare hoppa på App Clips-tåget i framtiden. Att behöva installera app varje gång man ska registrera köp på café, hyra elsparkcykel, parkera bil känns lite utdaterat och kan snabbas upp rejält med App Clips. Vill ni testa App Clips-versionen av Phoenix 2, så har ni möjlighet att göra det via länken här nere till vänster. Tumnagel
37.5°
+
André Stray
0

Lyssna på nya BMW M4 Competition
Hiss eller diss?

Förra veckan presenterades nya BMW M4 och här får vi höra hur den låter i Competition-utförande. Bilen har en dubbelturbomatad rak sexa på 3,0 liter som ger 510 hästar. Vad tycker ni om ljudet? Tumnagel
39.7°
+
Bobby Green
0

Strömadaptern försvinner även från Apple Watch lyx-modeller
Kostar nu 250 kronor extra om man vill ha en sådan

När Apple presenterade de senaste modellerna av Apple Watch så stod det klart att Apple inte längre skulle skicka med någon strömadapter till dessa i förpackningen. Apple verkar resonera att de flesta antagligen redan har ett gäng sådana liggande hemma och de som inte har det får köpa till en strömdapter separat. Det fanns dock två undantag då Apple fortfarande skickade med strömadpatern till de lite dyrare Apple Watch-modellerna Apple Watch Edition och Apple Watch Hermès. Nu rapporterar dock MacRumours att strömdaptern har försvunnit även från dessa modeller. Som synes på skärmdumparna ovan så återfinns inte strömadaptern längre i Apple Watch Hermès förpackning och det samma gäller även för Apple Watch Edition. Skulle man vilja köpa till en 5W usb-strömadapter så kostar denna 250 kronor. Apple Watch Hermès-modellerna kostar mellan 14.000 - 17.000 kronor. Tumnagel
35.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

TikTok blockerades inte i USA som utlovat
Domstol blockerade istället president Trumps exekutiva order

Igår var det tänkt att den kinesiska appen TikTok skulle blockeras från amerikansk app-butiker men så blev inte fallet. Tanken var att TikTok skulle portas från app-butikerna på order av USA:s president Trump men nu har en domstol i USA temporärt blockerat detta skriver flera källor. Det innebär att det fortsatt går att ladda ner TikTok från amerikanska App Store och Google Play Store. TikTok sa i ett uttalande efter domstolens beslut: "We’re pleased that the court agreed with our legal arguments and issued an injunction preventing the implementation of the TikTok app ban. We will continue defending our rights for the benefit of our community and employees. At the same time, we will also maintain our ongoing dialogue with the government to turn our proposal, which the President gave his preliminary approval to last weekend, into an agreement." TikTok verkar med andra ord få lite andrum för att eventuellt sälja sin amerikanska del till Oracle och Walmart, en affär som dock verkar långt ifrån klar än så länge. Skulle inte affären vara genomförd innan 12 november så hotas TikTok att helt blockeras från den amerikanska marknaden, oavsett om användare redan har laddat ner appen eller inte. Tumnagel
40.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Tesla Model S Plaid på Laguna Seca
Häng med på rekordvarvet

Här kommer ett videoklipp som visar när Tesla Model S Plaid tog sig runt Laguna Seca på bara 1:30,3. Bilen som körs är en prototyp utrustad med skalstol, racinginstrument och Michelin Sport Cup 2-däck. De sistnämnda kommer dock vara standard på bilen när den väl lanseras nästa år. Varvrekordet för produktionsbilar på banan sattes av en McLaren Senna förra året när den körde på 1:27,6. Tumnagel
35.5°
+
Bobby Green
0

Netflix teasar fortsättningen i Transformers: War for Cybertron
Serien fortsätter snart

Transformers: War for Cybertron drog igång i somras med släppet av den första delen av serien som går under namnet Siege. Den andra delen av serien är på ingång och Netflix har nu släppt en teasertrailer för fortsättningen. Den officiella beskrivningen av den kommande delen har ni nedan: With the Allspark gone, Megatron is forced to confront the harsh reality that his Decepticons are trapped on a dying Cybertron. Meanwhile, lost in the darkest reaches of space, Optimus Prime and his team embark on a desperate mission, unexpectedly running into ... the spacefaring Mercenaries. När andra delen av Transformers: War for Cybertron släpps är för tillfället okänt, men verkar ske snart. Länk till första delen hittar ni för övrigt här nere till vänster. Tumnagel
37.4°
+
André Stray
0

John Oliver snackar högsta domstolen i USA
Klockrent som vanligt

Klipp från veckans avsnitt av Last Week Tonight with John Oliver där John pratar om det här med republikankonvent och Kenosha högsta domstolen i USA. Hela avsnittet av Last Weekend Tonight with John Oliver med denna rant plus typ tio minuter till hittar ni på HBO Nordic. Tumnagel
33.2°
+
André Stray
0

Polestar Precept kommer att bli verklighet
Utvecklingsarbetet är igång

I början av året visade Polestar konceptet Precept. Nu meddelar man att bilen kommer att gå i produktion och att utvecklingsarbetet kring detta redan är igång. Med Precept vill man visa märkets väg framåt både när det gäller teknik och design. Bilen kommer att tillverkas i Kina i en helt ny fabriksdel men när den kan tänkas lanseras är fortfarande oklart. Tumnagel
45.0°
+
Bobby Green
0

Minröjar-råttan Magawa belönas med en medalj
Bästa minletaren i Kambodja

Den brittiska välgörenhetsorganisationen Peoplex27s Dispensary for Sick Animals (PSDA) har belönat råttan Magawa med medalj efter dennes hårda arbete med att hitta odetonerade landminor i Kambodja. Magava och hans vänner har tränats upp av den belgiska välgörenhetsorganisationen APOPO (Anti-Persoonsmijnen Ontmijnende Product Ontwikkeling) för att kunna lukta sig fram till explosiva ämnen i odetonerade landminor, ungefär som tullen använder hundar för att leta efter narkotika. Råttorna som används för att leta efter odetonerade landminor är lite större än de råttor vi vanligtvis ser här i Sverige. De väger dock inte tillräckligt mycket för att kunna detonera en landmina vilket gör dem till perfekta minletare. Magawa ska under sin hittills sju år långa karriär ha hittat 39 landminor och 28 explosiva laddningar av annat slag. Det gör Magawa till den bäste minletar-råttan i Kambodja. Sammanlagt ska Magava ha rensat ett område på cirka 141.000 kvadrameter från landminor och annat explosivt material. Här nedan kan ni kolla in ett inslag om hjälteråttorna i Kambodja som spelades in för tre år sedan samt ett inslag från när PSDA tillkännager att Magawa ska få medalj. Tumnagel
46.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nu är NASA:s nya rymdtoalett redo för avfärd till ISS
Är detta världens dyraste toalett?

Den här veckan kommer NASA att skicka sin nya rymdtoalett Universal Waste Management System (UWMS) till den internationella rymdstationen ISS där den på sikt ska ersätta rymdstationens nuvarande toalett-lösning. UWMS tar upp 65% mindre plats och väger 40% minde än den toalett som används på ISS idag. Den beskrivs ha samma storlek som de toaletter som återfinns i till exempel husbussar och husvagnar. Förutom att vara lite mindre har UWMS även försetts med lösningar som ska göra det lite smidigare för astronauter, framför allt kvinnliga astronauter, att göra en sittning på hemlighuset. Det har kostat NASA 23 miljoner dollar, motsvarande nästan 210 miljoner kronor, att utveckla UWMS sedan det arbetet påbörjades för några år sedan. Går allt enligt plan så kommer UWMS lämna jorden nu på lördag 3 oktober ombord på en Cygnus-farkos från Northrop Grumman. Tumnagel
39.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Digital Foundry kollar in Demon's Souls på PlayStation 5
Det lilla man visat då

I samband med att Sony avslöjade priset så visade de även lite gameplay från PlayStation 5-versionen av Demonx27s Souls. Det man visade var spelets första sekvens så om man hade spelat versionen som finns på PlayStation 3 kunde man snabbt se alla förbättringar. Jag ser till exempel själv väldigt mycket fram emot att få spela detta så snart jag bara kan. Nu har även folket från Digital Foundry tagit sig en närmare titt på det som visades för att nörda ner sig i de tekniska detaljerna. Deras tidiga analys av denna tidiga titt pekar på att denna uppdaterade version kommer bli mycket trevlig att spela. Tumnagel
38.2°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in när en industrirobot unboxas
Roboten KR IONTEC tittar fram ur sin förpackning

Här kan ni kolla in när feberläsaren Thomas packar upp en industrirobot från det tysk-kinesiska robotföretaget Kuka Robotics. Det handlar om Kukas KR IONTEC som Kuka presenterade i början av året. Den kan arbeta med grejer som väger 30 - 70 kilo och kan programmeras till att hantera olika uppgifter beroende på vad kunden har för önskemål. Tumnagel
39.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Apple Watch börjar närma sig perfektion
Små nyheter i Series 6

När en ny produkttyp kommer så är oftast första generationen spännande men helt ärligt rätt dålig. Andra brukar vara helt ok och tredje riktigt bra. Så var det helt klart med Apple Watch. Första generationen, som kallas för Series 0, fungerade och var rolig men var riktigt, riktigt långsam. Andra generationen, som kallas Series 1 och 2, var mer hanterbar och Series 3, som fortfarande säljs, var riktigt bra. Med Series 4 togs ett riktigt stort steg med den större skärmen och EKG och med Series 5 fick vi always-on-skärm, saker som helt klart var trevliga men som man bevisligen klarar sig utan eftersom Apple säljer Series 3 och miljoner med människor är alldeles nöjda med den modellen. TL;DR Apple Watch Series 6 är inte en så stor uppgradering från Series 5. Men betyder det att det är en dålig produkt? Tvärtom! Apple Watch börjar bli en riktigt mogen produkt och köper du en Series 6 kommer du att kunna ha den i många år framöver. Den enda riktiga konkurrenten är Apple Watch SE. Tumnagel
39.7°
+
Roger Åberg
0

Polsk snubbe klättrar fransk skyskrapa
Inget för höjdrädda

Ibland måste man se andra människor göra dumma saker så man inte behöver göra dem själv. Ta det här klippet till exempel där en polsk snubbe klättrar upp för en fransk skyskrapa utan några som helst säkerhetsgrejer. Tumnagel
34.4°
+
Frode Wikesjö
0

Final Fantasy XVI får 18-årsgräns
Där ser man

Det europeiska åldersrekommendationssystemet PEGI har gett Final Fantasy XVI en 18-årsgräns. Det är inte allt för ofta den här spelserien får en så hög åldersgräns men då spelets första trailer innehöll lite blod och död kanske det inte är helt oväntat. På tal om Final Fantasy XVI så rapporterar DualShockers att spelet har varit under utveckling i snart fyra år och att det kan släppas tidigare än man kanske kunde tro. Vad "tidigare än man kanske kunde tro" innebär i verkligheten är dock högst oklart. Final Fantasy XVI är på gång för, än så länge, exklusivt för PlayStation 5. Tumnagel
42.6°
+
Frode Wikesjö
0

En dag i en japansk slaktares liv
Japanskt kött är riktigt gott kött

YouTube-kanalen Paolo fromTOKYO följer här än en gång en japan för en dag för att se hur arbetslivet ser ut för den personen. Den här gången följer han en slaktare för att se hur det är att ha en köttbutik i Japan. Tumnagel
40.3°
+
Frode Wikesjö
0

Från Rotterdam till Amsterdam på 10 minuter
Häng med på en timelapse-segling

I det här klippet får vi hänga med en båt från Rotterdam till Amsterdam och eftersom man skickat upp kameran 30 meter i luften får man en snygg överblick över vad som händer. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Burton Snowboards öppnar konceptbutik
I Stockholm Den 15 oktober

Det börjar bli dags att ställa undan trädgårdsmöblerna och istället börja fundera på saker att åka på i vinter. Den 15 oktober kommer lämpligt nog Burton Snowboards att öppna upp en konceptbutik i Stockholm. Butiken kommer att ligga på Norrlandsgatan 20 och i den kan man spana in de senaste snöbrädorna tillverkaren har att erbjuda. Tumnagel
107kg
+
Bobby Green

Nu kan du köpa Nespresso-maskinen Vertuo Next
Kan brygga en hel kanna kaffe

Vertuo Next är namnet på Nespressos senaste kaffemaskin och nu går den att köpa. Det som gör den här lite speciell är att den kan brygga en hel kanna (535 milliliter) kaffe vilket motsvarar 3-4 koppar. Vid lanseringen släpps även det nya kaffet Vertuo Carafe Pour-Over Style som innehåller Arabicabönor från Peru och Colombia och som har en rostad och rökig smak. Det släpps även en matchande glaskaraff som rymmer 750 milliliter. Vertuo Next kostar 1699 kronor. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green

Modjo - Lady (Hear Me Tonight)
Fredagsklassikern

Vi åker även denna vecka tillbaka 20 år till år 2000 när Modjo släppte Lady (Hear Me Tonight). Det här var den franska duons debutsingel och den fullkomligt exploderade. Hamnade i topp på minst tio stora listor och det är nog ingen som inte har hört den. Fantastisk låt! Tumnagel
111kg
+
Bobby Green

Mac & Cheese på 1700-talet
Så här kanske det gick till

Tänk att du sitter där i mitten av 1700-talet och blir sjukt sugen på lite Mac & Cheese. Då var det bara att tända upp en brasa, hänga kitteln över och börja laga den delikata rätten. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

Ny animerad video till Ozzy Osbournes Crazy Train
All aboard!

Det är nu hela 40 år sedan som Ozzy Osbourne släppte debutplattan Blizzard of Ozz. På skivan finns bland annat den briljanta låten Crazy Train med och den har nu inför jubileet uppdaterats med en ny animerad musikvideo. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green

Rapparen som började laga mat
Fick styra om lite på grund av pandemin

Hugh Augustine är en rappare från Los Angeles. När hans turné blev inställd på grund av pandemin bestämde han sig för att istället börja laga lite käk. Tillsammans med sin kusin begav han sig in i köket för att ta fram hälsosamma och prisvärda plantbaserade maträtter som alla ska kunna njuta av. Han lagar och säljer maten från sitt hem i Baldwin Hills. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

David Byrnes Broadway-show kommer till HBO
American Utopia har premiär i oktober

American Utopia är en amerikansk konsertfilm regisserad och producerad av Spike Lee. Det hela är ett live-framträdande av en Broadway-show som hämtar inspiration från David Byrnes album med samma namn. Premiär på HBO den 17 oktober. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Kit Kat finns i över 400 stycken olika smaker
Yasumasa ser till att komma på nya hela tiden

1973 lanserades Kit Kat i Japan. De chokladbeprydda kexen har sedan dess dykt upp i mängder av olika smaker, och det verkar aldrig ta slut på idéer kring vad man ska stoppa i dem. Enligt Yuji Takeuchi som är marknadsansvarig för Nestlé Japan har över 400 olika smaker på Kit Kat tagits fram. Yasumasa Takagi är konditorn som ser till att komma på nyheterna och i det här klippet får vi se mer av hur han jobbar. Tumnagel
103kg
+
Bobby Green

Sunt friluftsliv med John Mayer
I Jedediah Smith Redwoods State Park

The Atlantic och Land Rover skickade ut artisten John Mayer till Jedediah Smith Redwoods State Park där han fick visa lite hur fantastisk naturen faktiskt är, om du nu inte visste det redan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Ny glass från Sia
Salt karamell

Glass blandat med salt karamell är svårslaget så därför är det kanske inte en överraskning att Sias nya tillskott innehåller just detta. Vår Finaste Salt Karamell heter smaken och den innehåller krämig gräddglass av Dulce de Leche, kolakräm och krispiga kolabitar. Glassen släpps i butik från vecka 40. Tumnagel
121kg
+
Bobby Green

Äppelcider med smak av björnbär
Det här Kopparberg Dark Halloween

Lördag den 31 oktober firas Halloween och inför detta har Kopparberg tagit fram en ny alkolholfri cider. Den kallar man kort och gott för Dark Halloween och det är en äppelcider som har smak av björnbär. Designen på burken som rymmer 440 milliliter knyter an till myten om den hemsökta Stora Gården i Kopparberg. Du ska hitta den nya smaken i matbutikerna nu. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green