5 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nedräkning till Oscarn Bästa kvinnliga huvudroll 1 dag kvar!
Bild till artikel

Nu är det bara en dag kvar till galan! Vi har vi bara två kategorier kvar att gå igenom och idag är det om de lyckliga som blivit nominerade till bästa kvinnliga huvudroll.

Glenn Close - "Albert Nobbs"
Det är inte lätt att vara kvinna i 1800-talets Irland, där kvinnor inte uppmuntras till att bli självständiga. Close spelar kvinnan som utger sig för att vara Albert, så hon kan få en chans att jobba som butler. Hon har tidigare varit nominerad till flera Oscars, men aldrig vunnit.

Viola Davis - "Niceville"
Davis porträtterar Aibileen, en barnskötare som är mer mor än vad hennes chef, May Moblet Leefolt är. Vi kan även se henne i "Extremt högt och otroligt nära" som är nominerad till bästa film. Davis har redan vunnit priser för sin roll.

Rooney Mara - "The Girl with the Dragon Tattoo"
Mara spelar vår numera kvinnliga hjälte Lisbeth Salander som hjälper Mikael Blomkvist i jakten på en försvunnen kvinna. Hon har fått pris för årets bästa nykomling från National Board Review.

Meryl Streep - "Järnladyn"
Streep portätterar Margaret Thatcher, Englands före detta premiärminister. Hon har blivit nominerad till hela 17 Oscars under sin karriär, men har bara vunnit två stycken.

Michelle Williams - "My Week with Marilyn"
Marilyn är trött på att inte tas på allvar och bestämmer sig för att åka till London för att spela mot Laurence Olivier. Williams var nominerad till bästa kvinnliga huvudroll förra året för sin roll i "Blue Valentine".

MovieZine gissar på: Meryl Streep. Den kvinnliga veteranen som porträtterar denna starka och barska kvinna med bravur. Men vi håller ändå tummarna för Rooney Mara, om bara gubbligan kan bortse från de anala våldtäkterna som förekommer...

Förra årets vinnare: Natalie Portman - "Black Swan"

moviezine.se Film & TV, Nyhet, Oscarsgalan 2012 Via MovieZine.se Oscars
36.8° 0 Alexander Dunerfors Alexander Dunerfors
lör. 25 feb 2012, 19:00
Nedräkning till Oscarn Bästa kvinnliga huvudroll 1 dag kvar!
36.8°
0