10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Daniel Espinosa gör nyversion av Utvandrarna Kommer han att tya det?
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Daniel Espinosa gör nyversion av Utvandrarna

Den kritikerrosade svenske regissören kommer att spela in en nyversion av den klassiska filme "Utvandrarna" berättade Film Väst på en presskonferens i Cannes tidigare idag.

Filmen Utvandrarna [IMDb] är baserad på Wilhelm Mobergs klassiska bok med samma namn och första gången det begav sig så regisserades filmens av Jan Troell. Den versionen nominerades till fem stycken Oscars och ni hittar trailern ovan. Espinosa kommenterar själv nyinspelningen med:
"Att få lov att få gå i Jan Troells fotspår fyller en med en enorm ödmjukhet till uppgiften och jag hade inte antagit den om det inte vore för den alarmerande aktualitet boken har i dag när Medelhavet fylls av dessa bräckliga båtar och livsöden på samma sätt som Atlanten fylldes av båtar och livsöden under 1850-talet. Då som nu så tar någon ett beslut om att försöka ge sina barn ett bättre liv."
Under samma presskonferens sa Film Väst att man även planerade att göra en spelfilm baserad på den tidigare Generalsekreteraren för FN Dag Hammarskjöld liv. Hammarskjöld dog efter det att flygplanet han befann sig ombord på kraschade under oklara omständligheter i dåvarande Rhodesia, idag Zambia.

Film & TV, Nyhet, daniel espinosa, utvandrarna, jag tyar inte mer, cannes
40.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 18 maj 2015, 18:30
Daniel Espinosa gör nyversion av Utvandrarna Kommer han att tya det?
40.3°
0