m

Duncan Jones om "Source Code"
MovieZine tog en lång pratstund med den nördige filmmakaren Duncan Jones om "Source Code", "Moon" och mycket annat.

Duncan Jones om
Film & TV / Nyhet

Den brittiske filmmakaren Duncan Jones som regidebuterade med science fiction-rullen "Moon" med Sam Rockwell i spetsen har laddat om batterierna och är nu Sverigeaktuell med "Source Code" där Jake Gyllenhaal spelar huvudrollen.

I april fick jag chansen att prata med Duncan om "Source Code", men tog givetvis tillfället i akt att fråga honom om mycket annat. Så här i efterhand kan man snabbt konstatera att den här intervjun är den nördigaste jag någonsin har genomfört, mycket tack vare en extremt nördig regissör.

Duncan bjöd väldigt mycket på sig själv under hela intervjun och berättade många intressanta saker som bidrog till ett och annat skratt. Nåväl, här kommer intervjun med Duncan Jones, en regissör att hålla ögonen på framöver.

Hallå där Duncan! Hur står det till?

Hallå Sverige! Jag sitter i Los Angeles och njuter av morgonsolen. Jag hoppas att vädret är bra hos dig också!

Ja, det är det faktiskt. Nu är det vår så det fina vädret är på ingång. Självfallet inte LA-väder, men solen skiner åtminstone.

Men jag slår vad om att du hellre skulle sitta i en mörk och sval biograf och kolla på en film, eller hur?

Haha, absolut! Jag kommer faktiskt precis från biografen, där jag såg "Thor".

Åh, är det sant? Nu måste du tala om för mig vad du tyckte om den. Jag vill verkligen höra det eftersom jag är väldigt nyfiken på vad en svensk tycker!

Ja, det kan jag förstå. Jag gillar ju Marvelkaraktären och även den fornnordiska mytologin, så jag var ganska nyfiken på att se slutresultatet.

Jag är också ett stort fan av mytologin. Jag kan knappt vänta tills jag får se filmen, jag ser verkligen fram emot det. Men berätta nu vad du tyckte om filmen!

Jag tyckte den var bra. Men jag erkänner att jag hade hoppats på en bättre film. Men din landsman Kenneth Branagh gjorde vad han kunde med det manus han fick att jobba med.

Ok! Jag kan knappt vänta tills jag får se den.

Ok, låt oss börja med intervjun. Din första film "Moon" fick verkligen en drömstart och blev väldigt hyllad av kritiker. Din nästa film "Source Code" har också blivit rejält kritikerhyllad. Så vad är det hemliga receptet?

Haha, jag betalar dem en massa pengar! Jag tror det är en stor fördel om man känner till materialet riktigt bra och fokuserar på karaktärerna och försöker göra en trovärdig film som biopubliken verkligen kan uppskatta. Det är min högsta prioritet och det gillar publiken. När man gör science fiction är det lätt att enbart förlita sig på specialeffekterna för att få publiken nöjd, men jag tycker att en bra film måste ha en bra story och bra karaktärer som reagerar på en viss situation på ett trovärdigt sätt.

När insåg du för första gången att film var din grej och att du borde bli filmregissör?

Jag har alltid varit intresserad av film och att göra dem. Det blev dock en stor omväg innan jag slutligen hamnade där. Min pappa (David Bowie) och jag gjorde 8 mm-kortfilmer och när jag växte upp insåg jag hur mycket jag älskade den omgivningen. Fast det tog ett tag innan jag blev regissör. Jag gick på universitetet där jag studerade filosofi, men gick även på medialinjen. Efter det visste jag att jag verkligen ville göra film, till slut fick jag väcka mig själv och började fokusera på vad jag ville göra och vad jag tyckte att jag borde göra, så jag återvände till filmskolan i London. Det var 12 år sedan och då hade jag intentionen att jobba med långfilm.

Jag arbetade med lågbudgetfilm, reklam och jobbade mig upp och snart fick jag jobb på en reklambyrå. Under hela tiden var mitt mål att göra spelfilmer. Till slut kände jag mig redo och att jag hade tillräckligt med erfarenhet bakom kameran. Så jag skrev ett manus som hette Mute som jag skickade till Sam Rockwell. Han älskade manuset, men ville ha en annan karaktär än den jag hade valt. Vi träffades i New York för att diskutera manuset och vi insåg snart hur mycket vi njöt av varandras sällskap, så vi ville verkligen jobba tillsammans. Vi diskuterade flera filmidéer som vi skulle kunna göra tillsammans. Det blev mycket snack om science fiction och jag sa till honom att jag skulle åka hem igen och skriva ett manus, som skulle bli tillägnat Sam Rockwell och det gjorde jag också!

Och resultatet blev "Moon" som blev ett rejält åsknedslag i filmvärlden. Det var få som var beredda på den fantastiska science fiction-resan du gav oss. Hur upplevde du själv den resan?

Haha! Ja, det var sannerligen en intressant situation. Den var skriven med minsta möjliga tid och behov, så det blev verkligen kreativt. Vi hade en lång lista fylld med begränsningar som vi själva hade bestämt och vi ville ha en liten rollbesättning, det minsta antalet personer man kunde tänka sig. Vi hade inte råd att ha för många skådespelare. Budgeten var endast 5 miljoner amerikanska dollar och vi spelade in hela filmen i England. Sedan ville vi också ha vissa specialeffekter, så vi fick se till att uppfylla alla dessa krav.

Utan att avslöja för mycket så finns det några likheter mellan "Moon" and "Source Code". Jag tror du vet vad jag menar. Hur var dina initiala tankar och ambitioner med "Source Code"?

Haha, ja, jag vet vad du tänker på. Det var ju en ovanlig situation med "Source Code". Det började med att jag skulle träffa de personer som jag själv ville jobba med i framtiden och en av dem på listan var Jake Gyllenhaal. Han är en fantastisk skådespelare! Han var också intresserad av att jobba med mig, då han älskade "Moon". Så vi träffades och han gav mig manuset för "Source Code" som jag läste. Jag blev riktigt förtjust! Jag såg saker och möjligheter i manuset på ett helt annat sätt. Självklart såg jag en action/tågresa framför mig, men blev väldigt fascinerad av det. Men visst har du rätt, det finns starka likheter mellan filmerna.

Om du skulle beskriva "Source Code" med max fem ord, vilka skulle det då bli?

Oj! Hm,.. Mysterium, action, romantik and mycket kul.

Du skrev själv manuset till "Moon", men Ben Ripley skrev manuset till "Source Code". Fast jag tvivlar på att du fick ett komplett manus som inte behövde justeras. Hur mycket ändrade du på Ripleys manus?

Ben Ripley gjorde verkligen ett riktigt bra jobb med manuset. Det fanns både regissörer och skådespelare kopplade till projektet från början. Strukturen var i bra skick, jag älskade hur det startade och att det hade ett rejält tempo. Det jag kunde göra när jag var ombord var att ge manuset min twist och att ge det mer humor och mänsklig känsla. Manuset hade potential att göra Jake till att vara som Harrison Ford när han gjorde den första Indiana Jones-filmen. En burdus, frustrerad tuff kille och rolig som publiken skulle kunna gilla. Jag tror att Jake hade den karaktärstypen i sig. Jag hoppas att det kom fram i filmen.

Jag skulle vilja beskriva dig som en riktigt nördig filmmakare. Är jag rätt ute då?

Haha! Jag uppskattar verkligen det jag jobber med och dess historia. Jag är ett stort fan av några riktigt nördiga saker. Jag älskar science fiction och datorspel. Jag kan faktiskt inte hjälpa att jag blir exalterad över sådana saker, haha.

Med "Moon" och nu "Source Code" är det ganska uppenbart att du älskar sci-fi. Men var det en ren slump att "Moon" blev en sci-fi-rulle?

Med "Moon" var avsikten att det skulle bli en sci-fi, av naturliga orsaker. Mitt tidigare jobb med reklam och specialeffekter ville jag verkligen ha med i min första långfilm. Några av sakerna vi gjorde blev väldigt kostnadseffektiva och vi hade ju också en perfekt vision, så jag ville använda den användbara tekniken i min första film.

Vad är din relation med sci-fi?

Min pappa (David Bowie) var själv ett stort science fiction-fan. En av sakerna han brukade göra när jag växte upp var att ge mig science fiction-böcker som jag läste tills jag somnade och det gjorde han för att hålla uppe mitt intresse för sci-fi. Han introducerade mig till science fiction och var den största orsaken till min kärlek för science fiction.

Du har sagt att du planerar att göra din egen "Blade Runner" framöver. Nu borde du åtminstone ha kommit så långt att du har ett första utkast klart, som jag kan läsa, eller hur?

Haha! Jag gillar din stil! Det är ju så att "Blade Runner" är min favoritfilm och jag skulle aldrig kopiera vad de har gjort. Jag skulle istället skapa en värld som är lika spännande och fascinerande som världen i "Blade Runner". Jag skulle berätta en science fiction-story som utspelar sig i en rymdstad och i framtiden.

Nu vill jag att du räknar upp dina fem favoritfilmer inom science fiction!

Kul! "Blade Runner" är självklart på första plats. Det var Ridley Scotts största ögonblick som filmmakare. Sedan säger jag Terry Gilliams "Twelve Monkeys" och James Camerons "Aliens". En av David Peoples få regiuppdrag var "The Blood of Heroes" som jag vill ha med och slutligen ännu en Gilliam-film, "Brazil".

Vad kommer bli ditt nästa projekt? Ah, nu kan jag minsann känna lukten av ett scoop!

Haha! För att vara helt ärlig, så har jag ingen aning. Just nu fokuserar jag mig på att skriva färdigt några manus. Det är ju så att jag har haft turen att ha två filmer som kritikerna älskade och som faktiskt har tjänat pengar. Nu njuter jag av det och vi får se vad min nästa film blir.

Har du något drömprojekt som du vill göra?

En riktigt bra fråga, men svår att besvara. Jag har självklart några projekt jag vill göra, men vill faktiskt inte avslöja och berätta om dem än. Men jag kan berätta för dig att jag var faktiskt riktigt avundsjuk när Tarantino gjorde "Inglourious Basterds". Jag älskar filmer om andra världskriget och skulle definitivt vilja göra min egen Inglourious-film någon dag.

Du har sagt att du verkligen skulle vilja göra World of Warcraft-filmen som det snackas om. Jag vet att du är ett stort fan av spelet och du skulle helt klart kunna hjälpa mig att få en "epic mount" i spelet om jag frågade dig, eller hur? Tyvärr så accepterar jag inte ett nej som svar...

Haha, menar du allvar? Jag vet vad du menar och det är riktigt svårt att få till. Vi säger så här, om jag träffar på någon som har lyckats med det konststycket hör jag av mig! Man måste verkligen lägga ner många timmar på spelet för att lyckas. Men Mats, jag önskar dig lycka till med det och jag hoppas du lyckas!

Läs mer
38.1°
0

Duncan Jones om "Source Code"

MovieZine tog en lång pratstund med den nördige filmmakaren Duncan Jones om "Source Code", "Moon" och mycket annat.

Hades verkar vara på gång för PlayStaton 4
På tiden!

Hades är enligt många förra årets bästa spel. Spelet kan spelas på Switch, macOS och Windows men inte på Xbox eller PlayStation. Men det verkar det snart, äntligen, bli ändring på då det koreanska åldersrekommendationssystemet har listat spelet för släpp på PlayStation 4. När spel listas så här brukar det innebära att ett släpp är på ingång vilket ju är trevligt för alla som vill spela det på just den konsolen. Supergiant Games eller Sony själva har inte bekräftat släppet än men det kanske händer snart eller på någon E3-liknande grej. Tumnagel
38.1°
+
Frode Wikesjö
0

Livet som stålbyggare
POV-klipp

Klipp där man får följa med en dag på en stålbyggares jobb när den jobbar på bygget av ett höghus i centrala Vancouver. Bonus-dag-på-jobbet-klipp nedan. Tumnagel
39.9°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för Lupin Part 2
En anglais

Netflix franska tjuvserie Lupin har gjort stor succé på videotjänsten sedan serien släpptes tidigare i år. Serien följer vi Assane Diop, spelad av Omar Sy, som bestämmer sig för att utöva diverse brott inspirerade av den fiktiva gentlemannatjuven Arsène Lupin. Om mindre än en månad kommer den efterlängtade fortsättningen där Assane måste utöva sin hämnd mot Hubert Pellegrini som gjort Assanes liv allmänt jobbigt. Part 2 kommer bestå av fem nya avsnitt som alla släpps den 11 juni. Bonus-trailer nedan. Tumnagel
40.1°
+
Frode Wikesjö
0

LEGO släpper Infinity Gauntlet-bygge
Med alla stenar

LEGO kommer släppa Thanos Infinity Gauntlet från Avengers-filmerna. Detta bygge har nummer 76191 och består av 590 bitar. Runt 600 kronor kommer bygget att kosta dock är det just nu oklart när det kommer släppas. Fler bilder på bygget kan hittas via länken nedan. Tumnagel
39.9°
+
Frode Wikesjö
0

Självkörande Waymo-bil får fnatt
Gillar inte byggarbeten

Här har vi ett längre klipp där en självkörande taxibil från Waymo inte riktigt kunde hantera ett vägarbete på ett vettigt sätt. Istället för att ta sig ur situationen på egen hand blev den bara förvirrad av vägarbetets koner och stannade. Passageraren ringde då supporten som skickade vägassistans. Men ungefär när assistansen kom togs konerna bort och det gjorde att bilen vaknade till liv igen och brände iväg. Men en högersväng senare stötte bilen på fler koner som förvirrade den igen samt gjorde att den stannade igen och blockerade trafiken. Efter ett flyktförsök till lyckades en mänsklig förare ta sig in för att köra iväg bilen tillbaka till verkstaden. Ungefär elva minuter in i klippet ovan börjar dessa dramatiska händelser dra igång. Tumnagel
38.8°
+
Frode Wikesjö
0

Bilder på Galaxy A22 5G läcker
Läcker?

Ett gäng nya bilder på vad som tros bli Samsungs något billigare 5G-telefon, Galaxy A22 5G, har läckt ut. 91mobiles, som läckte bilderna, antyder att priset för telefonen kommer hamna mellan 1 500 och 2 000 kronor vilket ju är ett ganska sympatiskt pris för en 5G-telefon. De läckta bilderna visar både en 5G- och 4G-version. 5G-varianten sägs ha en LCD-skärm på 6,4 tum, tre stycken kameror på baksidan, 6GB RAM och ett MediaTek Dimensity 700-chip. 4G-varianten har istället en OLED-skärm och fyra kameror istället för tre. Båda telefoner sägs få ett batteri på 5 000mAh. Dock nämns det också att denna telefon kanske bara kommer lanseras i Indien och andra delar av Asien. Fler bilder kan hittas via länken nedan. Tumnagel
34.5°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för Breaking Boundaries: The Science of Our Planet
Film om hur människan pajjar jorden

Breaking Boundaries är en kommande dokumentärfilm om den viktigaste vetenskapliga upptäckten i vår tid – att människan har pressat jorden bortom gränserna för vad som hållit den stabil i 10 000 år, sedan civilisationens födelse. Filmen tar tittarna på en resa runt jorden för att utforska de planetära gränserna vi inte får överskrida. Filmen ska också erbjuda lösningar vi både kan och måste tillämpa nu om vi ska kunna skydda systemet som gör liv möjligt på jorden. Breaking Boundaries har premiär på Netflix den 4 juni. Tumnagel
40.8°
+
Frode Wikesjö
0

USA kommer få en egen Eurovision song contest
Kommer dock heta American song contest

Den amerikanska tv-kanalen NBC meddelade nyligen att de kommer köra igång en alldeles egen variant av Eurovision song contest. Tävlingen kommer dock heta American song contest och kommer köra ett liknande koncept fast istället för en massa europeiska länder som deltar kommer USA:s 50 delstater att tävla om vem som har bäst låt. Tävlingen kommer produceras av den svenska schlagerprofilen Christer Björkman tillsammans med Peter Settman, Anders Lenhoff och Ola Melzig. Någon gång under 2022 kommer American song contest dra igång. Tumnagel
25.3°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för Final Fantasy XIV: Endwalker
Den nya stora expansionen för Final Fantasy XIV

I går kväll körde Square Enix ett Final Fantasy 14-jippo för att visa vad spelet har att erbjuda det kommande året. Mycket fokus låg på den kommande expansionen Endwalker som kommer släppas den 23 november och en ordentlig trailer för expansionen kan kollas in ovan. Reaper kommer vara ett av expansionens nya jobb och det är en DPS-klass för folk som vill använda en lie som vapen. En närmare titt på jobbklassen kan kollas in i trailern nedan. Självklart kommer expansionen också bjuda på flera nya områden som man kommer utforska bland annat månen. I samband med Endwalker kommer folk också kunna spela som manliga Vieras vilket ju är efterlängtat. Tumnagel
38.4°
+
Frode Wikesjö
0

Kina har gjort sin första Mars-landning
Hoppas den inte krockar med Perseverance

Natten till i dag lyckades kinas rymdsond Zhurong med bedriften att lämna rymdfarkosten Tianwen-1 och landa på Mars. Zhurong har en liten rover i sig som om några dagar ska lämna sonden för att utforska den mer isiga delen av planeten som kallas för Utopia Planitia. Tanken är att rovern ska åka omkring och samla data i ungefär tre månader. Tumnagel
39.5°
+
Frode Wikesjö
0

Kathryn Hahn hoppar på Knives Out 2
It's been Agatha all along?

Rian Johnson fortsätter rekrytera intressanta skådisar till Knives Out-uppföljaren. Vi vet sedan tidigare att Dave Bautista och Edward Norton anlitats för att medverka i filmen och nu har deras Marvel-kollega Kathryn Hahn, som vi nyligen såg som Agatha i WandaVision, rekryterats. Precis som läget är med de andra rekryterade skådisarna är det okänt vem Kathryn kommer spela, men oavsett verkar det bli ett lika stjärnspäckat ensemble som den första filmen hade. Tumnagel
40.4°
+
André Stray
0

Nu kan ni lira Mass Effect: Legendary Edition
Är ni redo att kasta er in i det episka äventyret?

Idag släpps spelsamlingen Mass Effect: Legendary Edition till PC, PS4 och Xbox One och ger spelare tillgång till vad som anses vara några av världens bästa sci fi-rollspel. I paketet finner man Mass Effect-trilogin samt all DLC som släppts till spelen, förutom Pinnacle Station till första Mass Effect som saknas på grund av kodstrul. Spelen har fått en ordentlig finputsning och kan inte bara spelas med hög upplösning eller hög fps, utan har även fått nya texturer samt lite uppgraderad gameplaymekanik. Jag började lira i veckan och även om några delar inte precis åldrats väl, första spelet är ändå 14 år gammalt, så är det verkligen riktigt trevligt att få återbesöka Normandy och dess besättning igen och få återuppleva äventyret igen. Kommer ni beta av spelet igen? Om man inte känner peppen att ta del av Commander Shepards episka äventyr så finns det andra titlar att spela idag. Bland annat har Subnautica: Below Zero släpps till alla plattformar man kan spela spel på, AC: Valhalla har byggts ut med Wrath of the Druids-expansionen, Remnant: From the Ashes har fått en ordentlig next gen-uppdatering och den urcharmiga stadsbyggarsimulatorn Before We Leave har släppts på Steam. Sedan är det för övrigt sista chansen att lägga vantarna på Horizon Zero Dawn Complete Edition till PS4 då gratiserbjudandet endast gäller till 05:00 i morgon. Tumnagel
44.2°
+
André Stray
0

Kolla in vad Elon Musk pysslat med det senaste decenniet
Många bollar i luften

Superentreprenören Elon Musk är en man med många järn i elden och en person som vi nu för tiden skriver om nästan dagligen här på Feber. Musk är antagligen mest känd för det han har åstadkommit med bilföretaget Tesla och sitt rymdföretag SpaceX. Han har dock även varit med och grundat företagen PayPal, Boring, SolarCity och Neuralink såväl som dragit igång OpenAI och drömt ihop konceptet HyperLoop. Här ovanför kan ni kolla in en supercut som CNET har klippt ihop som visar lite av de grejer som den snart 50-årige Musk pysslat med från 2010 fram tills idag. Här nedanför hittas ett bonusklipp som visar en lite bättre version av SpaceX Starships första lyckade landning vilken skedde förra veckan. Nedan hittas även lite inlänkade artiklar som vi skrivit om Musk och hans företag genom åren. Tumnagel
30.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Rambo och John McClane på ingång till Call of Duty
Lira som actionhjältar!

Call of Duty: Warzone har nu rest tillbaka till 80-talet och då behövs det ju givetvis lite actionhjältar från det decenniet. Activision har nu meddelat att 80-talskaraktärerna John Rambo och John McClane kommer att bli spelbara i Call of Duty: Warzone, Black Ops - Cold War och Call of Duty Mobile i samband med den kommande mid-season-uppdateringen som släpps 20 maj. Karaktärerna kommer även med unika vapendesigner och Rambo kommer kunna utrustas med sin ikoniska pilbåge med explosiva pilar och McClane får en unik pistol och maskingevär. Tumnagel
38.9°
+
André Stray
0

Microsoft lägger ner tjänst för blockkedjor
Azures blockchain-satsning verkar inte ha fallit ut som man tänkt sig

ZDNet rapporterar att Microsoft kommer att lägga ner den tjänst för så kallade blockkedjor som man drog igång 2015. Det handlar om tjänsten "Azure Blockchain as a Service" (Azure BaaS) som Microsoft startade upp på Ethereum-plattformen. Tanken bakom Azure BaaS var att företag, tjänster och andra skulle kunna lagra sina blockkedjor och tillhörande applikationer på plattformen. Marley Gray från Microsofts sa när Azure BaaS presenterades: "We want, and frankly our customers want, access to every blockchain. It could be two guys in a garage that forked bitcoin and had this genius idea and people want to try that out. We don’t want to have any barriers. We’re open to all. We help even the smallest of players onboard." I dagsläget verkar bland andra GE, J.P. Morgan, Singapore Airlines, Starbucks och Xbox använda Azure BaaS. I vilken omfattning de gör det eller till vad de använder tjänsten finns det dock inga uppgifter om. Varför Microsoft lägger ner Azure BaaS finns det heller inga uppgifter om men Microsoft har uppmanat de kunder som använder tjänsten att redan nu börja migrera sin data till andra plattformar. Tumnagel
39.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ghostrunner får en uppföljare
Till Windows, PlayStation 5 och Xbox Series X/S.

Det väldigt trevliga spelet Ghostrunner kommer få sig en uppföljare. Uppföljaren går just nu under namnet Ghostrunner 2 och är på gång för Windows, PlayStation 5 samt Xbox Series X/S. När uppföljaren ska släppas är oklart men det lär nog dröja ett tag eftersom det fösta spelet fortfarande ska släppas till de nya konsolerna innan årets slut. Det första spelet är ett slags Mirrorx27s Edge på steroider där man ska skutta omkring och döda folk så snabbt samt stiligt som möjligt. Spelkänslan var riktigt bra i det första spelet så man får väl anta att den blir minst lika bra i tvåan. Men genom att endast satsa på de nya konsolerna kan man nog också hoppas på extra fina cyberpunk-miljöer. Tumnagel
37.7°
+
Frode Wikesjö
0

Ryktesbilder dyker upp på Google Pixel 6 och 6 Pro
Verkar få sprillans ny design

Googles Pixel-lurar har haft mer eller mindre samma design sedan start, men det verkar som att sjätte upplagan kommer få med lite annan look. Ovan har ni nyläckta bilder som visar hur telefonen kan komma att se ut och den stora ändringen är förstås kameramodulen som inte är en liten fyrkant i ena hörnet, utan en glasrem som sträcker sig över hela telefonens bredd. Och som ser ut att sticka ut en aning. Huruvida detta är den nya designen på kommande Pixel-luren återstår dock att se. Nedan har ni videon från Front Page Tech där det pratas om nya designen. Spola fram till 4:20 om ni vill hoppa direkt till snacket. Tumnagel
42.9°
+
André Stray
0

Blizzard sänker priset på karaktärskloning i WOW: Classic
Från 35 till 15 dollar

World of Warcraft: Burning Crusade Classic kommer släppas i sommar och nyligen berättade utvecklarna om vilka alternativ det kommer finnas för spelarnas karaktärer. Mer specifikt kommer det vara möjligt för spelare att klona sina WOW: Classic-karaktärer så att dessa kommer vara tillgängliga i vanliga Classic och Burning Crusade Classic. Denna kloning har dock ett pris och initialt låg den på 35 dollar. Detta var något fans inte var nöjda med och visade en hel del missnöje. Så pass att Blizzard nu backat och meddelat att kloningen endast kommer kosta 15 dollar. I ett inlägg skriver Blizzards community manager detta: "However, over the last week or so, wex27ve gotten a very large amount of feedback from the community, and wex27ve decided to lower the price. A lower price will likely still accomplish our goals with the new service, while allowing many more players to explore the option of playing characters on both Classic Era and Burning Crusade Classic realms." World of Warcraft: Burning Crusade Classic kommer släppas 1 juni, men nästa vecka kommer en pre patch till expansionen släppas. När denna är installerad kommer du få välja om din karaktär ska stanna kvar på vanilla-servern eller gå över till Burning Crusade. Och vill du ha karaktären på båda ställena är det bara att punga ut 15 dollar. Tumnagel
37.7°
+
André Stray
0

Epic Meal Time äter stark pizza
Verkar inte jättegod

Snubbarna från Epic Meal Time fixar här till en riktigt stark pizza för att sedan äta den. Verkar inte direkt vara det bästa eller smaskigast beslutet men vad gör man inte för att få litta lajks? Tumnagel
67kg
+
Frode Wikesjö

Garrix, Bono och The Edge släpper EM-låt
We Are The People

Snart är det dags för Fotbolls-EM och idag presenterades den officiella låten inför det. Det handlar om Garrix låt "We Are The People" där även de gamla U2-rävarna Bono och The Edge medverkar. Årets Fotbolls-EM kommer att spelas i elva städer och drar igång 11 juni. Här ovan hittas videon till "We Are The People". Tumnagel
63kg
+
Wille Wilhelmsson

Gröna Lund och Liseberg öppnar i juni
Snart är pandeminstängningen över

Båda Gröna Lund och Liseberg har nu meddelat att de kommer att slå upp portarna till sina nöjesfält i början av juni. Detta är något man gör efter det att regeringen i förra veckan meddelade att pandemirestriktionerna kommer att lättas något 1 juni. Båda nöjesfälten kommer dock att öppnas med vissa restriktioner. I Gröna Lunds fall innebär det att man som max kommer att släppa in 3100 besökare per dag och att alla besök måste förbokas. Det kommer inte heller att finnas några åkband och åkkuponger. Istället kommer besökarnas entrebiljett, som kallas för "Ticker to Ride", gälla för att åka alla attraktioner ett obegränsat antal gånger. Vad som gäller för Liseberg är än så länge inte klart. I ett pressmeddelande skriver nöjesfältet att detaljer kring besöken kommer att presenteras i samband med att biljetterna släpps inom kort. Gröna Lund har när man öppnar onsdagen 2 juni varit nedstängt i 576 dagar medan Liseberg kommer att ha varit nedstängt i 520 dagar när man återigen öppnar upp torsdagen 3 juni. Tumnagel
103kg
+
Wille Wilhelmsson

Kolla in videon till Electric
Katy Perrys Pokémon-video

I år firar Pokémon 25 år och i samband med det har man bland annat inlett ett samarbete med artisten Katy Perry. The Pokémon Company presenterade något som man kallade för "P25 Music" tidigare i år där Katy Perry skulle fungera som en slags ambassadör. Katy Perrys video till "Electric" verkar vara det första resultatet av Perry samarbete med The Pokémon Company och i videon dyker Pikacu såväl som bebis-pikachu Pichu upp. När The Pokemon Company presenterade "P25 Music" i januari så uppgav man även att andra artister skulle inkluderas i detta. Vilka andra artister det handlar om är dock än så länge okänt men det är väl inte helt omöjligt att det kommer att dyka upp pokémons även i andra musikvideos som släpps under året. Tumnagel
73kg
+
Wille Wilhelmsson

Klassisk öl-kepa börjar säljas igen
Det är fint med varg

För typ hundra år sedan gjorde Norrlands Guld en väldigt lyckad nylansering där man tog den klassiska burken och gjorde den hipp igen med lite filmer om Ingemar som tog det rätt lugnt i livet. Nu släpper man kepsen till försäljning, så här en massa år senare. Den finns så klart i begränsat upplaga i deras webbshop och kostar 289 kronor. Tumnagel
118kg
+
Roger Åberg

Press Reset är en ny bok om spelbranschen
Från författaren till Blood, Sweat and Pixels

Journalisten och författaren Jason Schreier, som 2017 släppte boken "Blood, Sweat and Pixels", släpper nu boken "Press Reset" som även den handlar om spelutveckling och spelbranschen. I boken intervjuas lång rad inflytelserika personer i spelbranschen och ger sin syn på hur branschen utvecklats och hur denna mår nu för tiden. I bokens beskrivning står bland annat: "The business of videogames is both a prestige industry and an opaque one. Based on dozens of first-hand interviews that cover the development of landmark games—Bioshock Infinite, Epic Mickey, Dead Space, and more—on to the shocking closures of the studios that made them, Press Reset tells the stories of how real people are affected by game studio shutdowns, and how they recover, move on, or escape the industry entirely." "Press Reset: Ruin and Recovery in the Video Game Industry" släpptes igår och finns tillgänglig som ebok, ljudbok och i pappersformat. Priserna ligger på 12 till 40 dollar beroende på vilket format man föredrar att konsumera boken på. Vill ni läsa en recension av boken så hittas en sådan hos Ars Technica här. Tumnagel
96kg
+
Wille Wilhelmsson

Interflora lanserar Mästerflorist
Blomsterdesign från Sveriges bästa florister

Interflora lanserar nu tjänsten Mästerflorister vilken kommer att erbjuda blombuketter som designats av några av Sveriges främsta florister. Nina Lindvall, vd på Interflora, säger om den nya satsningen: "Med denna kategori vill vi visa på det mästerliga hantverkets skapande, ge våra mästerflorister samma status som konstnärer och kockar och kunna erbjuda våra kunder ett lyxigare alternativ. Det finns så oändligt mycket talang inom vår bransch och det känns så roligt att äntligen få visa och lyfta fram det även i vår onlinebutik. Vi ser också en stor efterfrågan på mer unika och exklusiva produkter" Först ut är floristen Johan Munter som till vardags arbetar på Floristkompaniet. Under det kommande året kommer ytterligare fem florister som vunnit tävlingstitlar och utmärkelser eller gjort avtryck i blomstervärlden med sin kreativitet och skicklighet att designa buketter till Interflora Mästerflorist. Buketterna finns i lite olika alternativ och priserna ligger på mellan 1300 - 4000 kronor per arrangemang. Ni kan kolla in några exempel i bildspelet här nedanför. Tumnagel
83kg
+
Wille Wilhelmsson

Lite burgartips från burgarexperter
Det är ju aldrig fel

Snabbmatsburgaren har ett rätt dåligt rykte här i Sverige, men på andra sidan Atlanten finns det en och annan hamburgeria som serverar riktigt klassiska hamburgare. Som Double Double på In-N-Out, White Castle-slidern och förstås Big Mac på McDonalds. I ett nytt avsnitt av The Burger Show får vi reda på hur vi kan återskapa dessa klassiker i våra hem och får i samma veva lite burgar-historia. Tumnagel
85kg
+
André Stray

Lys upp hemmet med tjusiga Sfär
Lite rymdig ljushållare

Är du på jakt efter en ljushållare som inte bara är tjusig, utan även visar att du är lite intresserad av Rymden™? Då kanske Sfär från JLM Form kan vara något för dig. Denna svensktillverkade ljushållare är en keramiksfär som är delad av en glasskiva som inte bara ger hållaren ett fint utseende, utan ljuset från den tända veken överförs via glasskivan och lyser upp omgivningen. Sfär finns tillgänglig via JLM Form i tre olika färger, White Sand, Dark Knight och Red Earth, och priset ligger på 995 kronor styck. Tumnagel
95kg
+
André Stray

H&M säljer vindjacka för Playstation-spelaren
Och en del andra saker till PS-kidsen

Vi missade att skriva om samarbetet mellan H&M och Playstation när det släpptes, så här kommer en liten sen update om detta. För oss fullvuxna handlar det om en vindjacka för 399 kronor som finns i svart och vitt. För småttingarna finns det en hel hög mer roliga saker, som t-shirts, bomberjackor, strumpor och massor av annat. Det mesta är riktigt snyggt och utan en massa trams. Tumnagel
93kg
+
Roger Åberg

Faith No More kommer till Sverige nästa sommar
Biljettsläpp nu på fredag

San Francisco-baserade bandet Faith No More kommer spela på Partille Arena i Göteborg torsdagen den 23 juni 2022. Konserten kommer bjuda på fyra decennier av hits och förhoppningsvis får vi höra Easy, Epic och Midlife Crisis. Biljetterna släpps nu på fredag 14 maj klockan 09:00 via LiveNation.se. Tumnagel
88kg
+
Frode Wikesjö

SJ lanserar nytt tågluffarkort
Res runt med tåg i Sverige i sommar

SJ lanserar nu en ny variant på det klassiska tågluffarkortet som kanske passar lite bättre i pandemi-tider som dessa. Med SJ:s nya tågluffarkort blir det inte möjligt att ta tåget ut i Europa men däremot kommer innehavarna att kunna resa obegränsat med SJ:s tåg i Sverige. Korten går att köpa för sju, femton eller trettio dagar och är giltiga under perioden 14 juni – 15 augusti. Lava Mahmod, ansvarig för tågluffarkortet på SJ, säger i ett pressmeddelande om det nya tågluffarkortet: "Det här kortet har varit efterfrågat hos många resenärer och vi tror att intresset för att tågluffa kommer vara stort under många år framöver. Vi lanserar nu tre prisvärda kort för alla som är sugna på att få sig en rejäl dos av Sverige i sommar." SJ:s nya tågluffarkort börjar säljas 31 maj och priserna startar på 1145 kronor. Tumnagel
317kg
+
Wille Wilhelmsson