32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Filmer för sci-fi-nörden under 2012 Sci-fi och fantasy i fokus
Filmer för sci-fi-nörden under 2012

2012 kan bli året då science fiction och fantasy återigen placerar sig på kartan. Många monster, superhjältar och rymdfärder är inbokade under året - vi guidar dig genom 26 titlar.

Andra listan ägnar vi åt två spektakulära genrer som tillsammans når upp till den respektabla siffran av 26 stycken till antalet. Observera att de flesta biodatum är preliminära.

Actiondåren har fått sitt och nu är det dags att presentera filmerna som sci-fi-fantasten inte får missa under det späckade filmåret 2012. Nej, verklighet, realism med vanliga människor i fokus är definitivt inte ingredienserna i denna fantasieggande filmlista. Ju mer surrealistiskt desto bättre är sci-fi-nördens motto.

Här är filmerna sci-fi-nörden inte får missa under 2012.

Film & TV, Nyhet, Science fiction, fantasy, lista Via MovieZine.se

Star Wars: Episod I - Det mörka hotet - 10 feb

Nej, det är ingen sjunde Star Wars-film, utan det är den första eller fjärde filmen (beroende på hur man räknar) som får en nylansering i 3D. I registolen sitter Star Wars-skaparen George Lucas i egen hög person. Fler Star Wars-filmer på bio är att vänta.

John Carter - 9 mars

Först var det Pixar-regissören Brad Bird som prövade lyckan med en spelfilm (Mission Impossible 4") och nu gör Andrew Stanton ett försök med science fiction-historien "John Carter from Mars". Mycket konstiga håriga invånare på Mars kan vi förvänta oss.

The Avengers - 27 april

Kan detta bli superhjältarnas superhjältefilm? När man helt plötsligt slänger in Marvel-författaren Joss Whedon som regissör tyder mycket på det. Iron Man, Thor och Captain America i samma film lär dock inte bli en typisk familjefilm.

Prometheus - 1 juni

Efter många års frånvaro från science fiction-genren gör nu Ridley Scott en bejublad comeback med en film som enligt honom själv ska ha alien-vibbar. Vår egen Noomi Rapace har huvudrollen i detta actionäventyr i rymden.

Jack the Giant Killer - 27 juni

Den klassiska sagan I en ny och annorlunda tappning av Bryan Singer. Ett krig får en nystart när Jack öppnar porten till jättarnas rike och de försöker ta tillbaka sin mark de förlorade för längesedan. I rollen som Jack ser vi Nicholas Hoult ("X-Men: First Class").

The Hobbit: En oväntad resa - (12 dec)

Alla "Sagan om Ringen"-fans håller andan och hoppas att Peter Jackson ger oss ett fantasy-äventyr vi sent glömmer. Även här är Bilbo Baggins i fokus, men i något yngre version än i "Sagan Om Ringen".

Resten av filmerna på listan hittar du på MovieZine.

Läs mer
40.5° 0 Mats Karlsson Mats Karlsson
lör. 7 jan 2012, 11:45
Filmer för sci-fi-nörden under 2012 Sci-fi och fantasy i fokus
40.5°
0