11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Flopp för FIFA-filmen Drog in 607 dollar under amerikanska premiärhelgen
Flopp för FIFA-filmen

Förra veckan hade spelfilmen om fotbollsorganisationen FIFA, "United Passions" [IMDb], premiär borta i USA. Redan då dök det upp rapporter att ingen gick och såg filmen och i dag blev det känt hur mycket pengar filmen tjänade under denna premiärhelgen.

Filmen, som kostade 29 miljoner dollar att göra, drog in endast 607 dollar under denna premiärhelgen, ja ni läste rätt 607 dollar.

Med tanke på korruptionsskandalerna som kretsar kring FIFA samt att USA inte direkt har ett gigantiskt fotbollsintresse så är det väl inte så konstigt att filmen floppade där. Filmen är sedan tidigare släppt i andra regioner och där har den sammanlagt dragit in 178 000 dollar.

Film & TV, Nyhet, trailer, fifa, united passion, usel tajming
Usel tajming för filmen om FIFA Två besökare kom på United Passions premiär i Los Angeles I fredags hade spelfilmen om fotbollsorganisationen FIFA, "United Passions" [IMDb], premiär i USA och med tanke på den pågående korruptionsskandalen inom FIFA, som nu börjar rullas upp på allvar, kunde man antagligen inte välja sämre tajming för en premiär. När filmen, där bland andra Tim Roth (Sepp Blatter) och Sam Neill (Joao Havelange) medverkar, hade premiär i Los Angeles kom endast två betalande besökare, en som beskrev sig som fotbollssupporter och en som mest var nyfiken på uppståndelsen runt FIFA. United Passions är delvis finansierad av FIFA och skönmålar givetvis organisationen. Kritiken mot filmen har inte varit nådig och New York Times skrev att den var så dålig att den inte gick att titta på och brittiska The Guardian kallar filmen för "en skam". På IMDb har den i skrivande stund 2,7 i betyg. Det är okänt när United Passions har premiär i Sverige men med tanke på det svala mottagandet i USA så går den sannolikt inte upp på biograferna här. Här ovan kan ni kolla in trailern. Tumnagel
50.7°
0
Blatter lämnar FIFA Äntligen! FIFA:s återvalde president Sepp Blatter kallade idag lite oväntat till en presskonferens där han meddelar att han avgår som president för FIFA. Blatter meddelade själv att han avgår som president och han uppger att orsaken till detta är att han anser att han saknar mandat att driva den mäktiga organisationen vidare, något som antagligen stämmer då bland annat tunga instanser som det europeiska fotbollsförbundet UEFA under en längre tid varit på kollisionskurs med både FIFA som organisation och Blatter personligen. Blatter sa bland annat: "My mandate does not appear to be supported by everybody. I am very much linked to Fifa and its interests. Those interests are dear to me and this is why I am taking this decision. What counts most to me is the institute of Fifa and football around the world." Det här betyder att FIFA nu måste kalla till en extrakongress och genomföra ett nytt presidentval. I valet som genomfördes förra veckan var Blatters ende motkandidat den jordanske prinsen Ali bin al-Hussein men blir det nyval så kan jag tänka mig att det ställer upp lite fler kandidater, den portugisiske fotbollsspelaren Luis Figo har bland annat tidigare uttryckt intresse av att ta över presidentposten för FIFA. Uppdaterat Läs gärna Johan Esks krönika "Blatter ljög in i det sista" på DN.se. Den är riktigt bra. [länk] Tumnagel
201.4°
0
103.3° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
tis. 9 jun 2015, 16:00
Flopp för FIFA-filmen Drog in 607 dollar under amerikanska premiärhelgen
103.3°
0