33 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Hejdå Vem vet mest SVT:s klassiska frågeprogram läggs ner
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Hejdå  Vem vet mest

SVT meddelade igår att man spelat in det sista programmet av sitt klassiska frågeprogram Vem Vet Mest?, ett program som de senaste säsongerna har letts av Johan Wester.

Programmet förknippas dock nog mest med programledaren Rickard Olsson som ledde programmet från starten 2008 tills det Johan Wester tog över förra året. Att SVT nu lägger ner programmet säger man beror på den översyn man gjort av sitt programutbud inför 2020.

Det sista Vem vet mest? kommer att sändas 30 maj 2020. SVT försäkrar att man har nya frågesports-satsningar på gång och att det inte är ett område man kommer att överge i och med att man lägger ner Vem vet mest?.

Här ovan kan ni kolla in lite roligheter från Vem vet mest? från några av programmen som sänts sedan starten 2008.

Film & TV, Nyhet, vem vet mest, svt, hejdå, quizshow
Vem vet mest? Vem vet mest? var ett frågesportsprogram som sändes i SVT2. Programledare var 2008–2018 Rickard Olsson och då sändes programmet på vardagar. Från 18 augusti 2018 var Johan Wester programledare och då sändes programmet på lördagar. Programmet baseras på ett format från det brittiska programmet Fifteen to One som gick mellan 1989 och 2003 på Channel 4. Rickard Olsson slutar på Vem Vet Mest Har lett SVT:s frågeprogram i 10 år Aftonbladet rapporterar att programledaren Rickard Olsson nu lämnar SVT:s frågesportprogram Vem Vet Mest. Olssons kontrakt med SVT går ut vid årsskiftet och detta har han valt att inte förnya. Olsson har tidigare i år riktat kritik mot SVT då man från och med nästa höst kommer att dra ner på sändningarna och Vem Vet Mest kommer då bara att sändas på lördagar mot som från idag att visas varje vardagkväll. SVT säger att man antagligen kommer att presentera en ny programledare för Vem Vet Mest i februari 2018. Rickard Olsson har varit programledare för programmet sedan 2008 och hans sista säsong som precis spelats in kommer att sändas under våren 2018. Tumnagel
20.3°
0
Johan Wester tar över Vem Vet Mest Klassiskt SVT-program får ny programledare SVT skriver i ett meddelande att man har hittat en ny programledare till sitt populära frågesportsprogram Vem Vet Mest och det kommer att bli lundakomikern Johan Wester som kommer att leda programmet framöver. Johan Wester är antagligen mest känd för att ha medverkat i SVT:s humorprogram Hipp Hipp samt för att ha vunnit SVT:s På Spåret två gånger. Han säger själv om sin nya roll på SVT: "Eftersom jag är genuint nyfiken på kunskap och människor i alla dess former är detta en otrolig rolig möjlighet och utmaning. Kan programmet också fortsätta utstråla värme och glimt i ögat har vi ett vinnande koncept tror jag." I samband med programledarbytet så kommer Vem Vet Mest att sluta sändas på vardagar och istället kommer man att köra programmet en gång i veckan på lördagar klockan 18:45. 11 augusti drar nästa säsong av Vem Vet Mest igång. Tumnagel
50.1°
0
24.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 19 sep 2019, 08:40
Hejdå Vem vet mest SVT:s klassiska frågeprogram läggs ner
24.0°
0