42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Hollywood börjar bli oroliga för Netflix dominans i branschen Producerar nu mest film och serier av alla
Bild till artikel Bilden är ett montage Foto: Thomas Wolf / Wikipedia

Hollywood Reporter skriver att många representanter för den amerikanska film- och tv-industrin nu börjar bli oroliga över Netflix dominans på marknaden. Om Netflix fortsätter att utvecklas i samma hastighet kan tjänsten mer eller mindre få monopol i branschen i framtiden tror man.

Netflix lägger 6 miljarder dollar om året på att producera TV-serien och filmer. Detta kan jämföras med närmaste konkurrenten HBO som lägger 2 miljarder dollar på samma sak. Detta innebär att Netflix producerar mer innehåll än någon av de andra tv-nätverken eller kabeltv-kanalerna. John Landgraf, chef på FX Networks, säger till Hollywood Reporter:
"I think it would be bad for storytellers in general if one company was able to seize a 40, 50, 60 percent share in storytelling,"
Det branschen är oroliga för när det gäller Netflix är att de i framtiden kommer att bli så mäktiga att det skapas en monopolsituation. Det skulle i sin tur kunna innebära att skaparna av materialet som Netflix producerar skulle kunna vara tvingade att acceptera en lägre ersättning för sitt arbete.

Netflix debuterade som producent 2013 när man producerade den kritikerrosade tv-serien House of Cards. I år planerar man på att producera 30 stycken TV-serier med en total speltid på 600 timmar.

hollywoodreporter.com Film & TV, Nyhet, netflix, dominans, konkurrens, hollywood, monopol
95.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 20 sep 2016, 17:30
Hollywood börjar bli oroliga för Netflix dominans i branschen Producerar nu mest film och serier av alla
95.4°
0