15 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Huvudrollerna för Göta Kanal 4 klara Dags för nytt kanalrace nästa år
Huvudrollerna för Göta Kanal 4 klara
Eva Röse och Tomas von Brömssen
Foto: SF Studio

Nu är huvudrollerna för rebooten av Göta Kanal-filmerna klara. Det blir Eva Röse och Per Andersson som kommer axla rollerna som de båda makarna Petra och Emil som på vägen mot en skilsmässa ska köra ett kanalrace i Göta Kanal.

Dessutom kommer Tomas von Brömssen dyka upp i rollen som Petras farbror. Det har tidigare gjorts tre Göta Kanal-filmer och Eva Röse medverkade både i den andra och den tredje av dessa vilka hade premiär 2006 respektive 2009. Göta Kanal 4 börjar spelas in nu och kommer att gå upp på biograferna någon gång under hösten 2022.

Den första Göta Kanal-filmen, Göta kanal eller Vem drog ur proppen?, hade premiär 1981 och där spelade Janne ”Loffe” Carlsson, Kim Anderzon och Stig Ossian Ericson huvudrollerna. Ni hittar tv-trailern till den här nedanför.

Film & TV, Nyhet, Eva Röse, Per Andersson, Tomas von Brömssen, Göta kanal 4, svensk film, komedi, sf studio
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Huvudrollerna för Göta Kanal 4 klara

En ny Göta Kanal-film är på gång
Bobby jublar

Alla som längtat efter en ny Göta Kanal-film kanske kan glädjas åt att en ny sådan film är på gång. Filmen kommer heta Göta kanal 4 – vinna eller försvinna och har premiär på Cmore under hösten 2022. Filmen kommer regisseras av komikern och skådespelaren Emma Molin som med filmen debuterar som långfilmsregissör. I ett pressmeddelande säger Emma att hon vill ta det älskade konceptet med Göta kanal och stoppa det i ett sammanhang som fungerar i nutid. Samtidigt vill hon få med den absurda, oväntade och oförutsägbara humorn från tidigare filmer. Handlingen kommer kretsa kring några ägare till ett båtvarv som ska skilja sig. De kan de inte bestämma vem som ska få det och enas därav om att göra bodelningen genom en tävling på Göta kanal, där vinnaren får varvet. Tumnagel
15.0°
0
24.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 10 aug 2021, 17:00
Huvudrollerna för Göta Kanal 4 klara Dags för nytt kanalrace nästa år
24.4°
0