33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
IMDb måste ta bort skådespelares ålder från sin sida Ny lag klubbad i Kalifornien
Bild till artikel

I Kalifornien har man klubbat igenom en ny lag som innebär att webbsidor som IMDb och liknande inte längre kommer att få lista skådespelares ålder på sina webbsidor.

Denna lagen har antagits för att motverka åldersdiskrimineringen i Hollywood och för att skådespelare inte ska behöva riskera att inte få komma på auditions bara för att de anses för gamla för vissa roller. Politikern Ian Calderon som ligger bakom den nya lagen säger:
"Even though it is against both federal and state law, age discrimination persists in the entertainment industry
Unfortunately, it is common practice for casting directors and producers to use web sites such as IMDb and IMDb Pro to access information about actors, which can contain age information that should not be part of the casting decision."

Många teknikföretag ställer sig kritiska till den nya lagen AB 1687 och anser att den strider mot yttrandefriheten. Noah Theran, Internet Associations talesman, säger:
"We are disappointed that AB 1687 was signed into law today. We remain concerned with the bill and the precedent it will set of suppressing factual information on the internet."

hollywoodreporter.com Film & TV, Nyhet, imdb, hollywood, skådespelare, åldersdiskriminering, juridik Åldersbråk på imdb Författarförbundet i USA rasar över att man är tvungen att avslöja sin ålder för att ligga ute på sidan. The Writers Guild of America hävdar nämligen att det skapar stora problem för samtliga i branschen att en databas som imdb.com kräver att man måste visa sin ålder, eftersom det ofta leder till fördomar om personen. Imdb.com själva tänker dock inte ändra sin policy eftersom man kommer från internetkulturen där man är mån om att veta så mycket som möjligt om alla. WGA menar i stället att det vore en chans för okända att få bättre jobb om deras ålder inte var utsatt. I dag är det nämligen så att för att få lägga upp en profil på sidan så måste man ange sin ålder, vilket WGA nu hoppas kunna få bort, skriver The Wrap. Tumnagel
35.0°
0
Age Directory Arkiv över kändisars ålder Age Directory är en enkel site med en enkel tjänst, nämligen att ge dig möjligheten att kolla upp den exakta åldern på kändisar. För att nämna några exempel kan jag avslöja att Bono har 48 år på nacken, Obama 47 år och Forest Whitaker 47 år. Tumnagel
37.7°
0
-18.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 26 sep 2016, 15:42
IMDb måste ta bort skådespelares ålder från sin sida Ny lag klubbad i Kalifornien
-18.0°
0