42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
John Cleese återvänder till BBC För en ny humorserie
Bild till artikel Foto: Luc Van Braekel / flickr

Humorlegenden John Cleese kommer återvända till BBC för att spela i en ny situationskomedi som heter Edith. Cleese har inte arbetat med BBC som skådespelare sedan Pang i Bygget som sändes under slutet av 70-talet och har tidigare sagt att han aldrig mer skulle jobba med tv-kanalen. Men nu har han då ändrat sig. Detta för att han ansåg att manuset för Edith var ett av de mer underhållande manusen han har fått läsa de senaste hundra åren och att det skulle vara kul att jobba med Alison Steadman igen då de spelade tillsammans i filmen Ursäkta, vad är klockan från 1986.

Edith är skapad av Charles McKeown och har, förutom Cleese samt Steadman, skådespelare som Jason Watkins, Jessica Hynes, Anne Reid, Rosie Cavaliero, James Cosmo och Peter Egan.

Steadman spelar en kvinna som heter Edith som får dagliga besök från sin före detta pojkvän Phil, spelad av Cleese, som nu bor på andra sidan gatan. Efter många om och men så lyckas Phil att övertala henne att gifta sig med honom samt flytta till varmare klimat. Men innan de hinner göra något så flyttar Ediths 50-åriga son hem igen eftersom blivit av med både jobb och familj.

Serien kommer bestå av sex avsnitt dock är det oklart när de ska sändas.

variety.com Film & TV, Nyhet, Edith, John Cleese, BBC, Alison Steadman
49.7° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
ons. 12 apr 2017, 17:45
John Cleese återvänder till BBC För en ny humorserie
49.7°
0