38 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Miramax stämmer Quentin Tarantino
På grund av hans NFT:s till filmen Pulp Fiction

Produktionsbolaget Miramax har stämt regissören Quentin Tarantino över hans NFT-kollektion baserad på filmen Pulp Fiction. Enligt stämningsansökan säger man att Tarantino inte har rättigheterna för att sälja dessa till filmen, som han regisserade 1994. Miramax vill att han ska stoppa försäljningen, som ännu inte har börjat.

NFT-kollektionen består av högupplösta kopior av det handskrivna manuset till Pulp Fiction och en teckning som tagit inspiration av vissa element i filmen. Miramax säger dock att detta inte täcks av Tarantinos rättigheter, som endast gäller: interaktiva spel, liveframträdanden och andra tillhörande media. Som NFT:s då inte skulle passa in på.

Detta blir inte den första NFT-relaterade rättegången, men det är en av de första som kommer att få behöva definiera vad en NFT faktiskt är. Miramax säger att Tarantino inte har rättigheter att "ge ut någon sorts media som inte existerade vid tidpunkten för det ursprungliga rättighetsavtalet". Tarantino däremot säger att han egentligen bara säljer delar av ett manus med några ytterligare utsmyckningar som teckningen.

Bonusklipp nedan:

Film & TV, Nyhet, tarantino, pulp fiction, nft Via theverge.com
34.5° 0 Hugo Engström Hugo Engström
ons. 17 nov 2021, 19:45
Miramax stämmer Quentin Tarantino På grund av hans NFT:s till filmen Pulp Fiction
34.5°
0