6 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Netflix-spel kommer snart till iOS I form av separata appar

Redan nu finns ju Netflix-spel till Android, men det har varit lite oklart om dessa även skulle komma till iOS. Det verkar dock som att så blir fallet. Då Apple har lite speciella regler på sin App Store så kan det dock betyda att streamingtjänsten får vara lite kreativa med hur de går tillväga. Mark Gurman från Bloomberg ska ha fått tag på kod som indikerar att Netflix kommer att lansera spelen på iOS som separata appar.

Spelen ska dock fortfarande gå att startas direkt i Netflix-appen, men de skulle då öppnas och installeras separat, vilket är likt hur det fungerar på Android idag. På Googles plattform får dock användarna valet att lägga in spelet direkt i Netflix-appen, detta är inte möjligt på iOS. Apple kräver att alla appar granskas individuellt, även om spelen streamas.

Både Netflix och Apple konkurrerar just nu med varandra med både en videostreamingtjänst samt en speltjänst.

Film & TV, Netflix, spel, app store, Netflix spel

Netflix har nu fått spel
I alla fall på Android

Tidigare i år så började Netflix testa att inkludera spel i streamingtjänstens abonnemang. Detta testades dock endast på den några utvalda länder men nu har man lanserat initiativet börjat rullas ut till samtliga Netflix-regioner. Detta initiativ går under det enkla namnet Netflix Games och lanserar med fem spel. Dessa spel är Stranger Things: 1984, Stranger Things 3, Shooting Hoops, Card Blast och Teeter Up. Just nu är Netflix Games endast tillgängligt på Android och det är för tillfället oklart när detta kan dyka upp på iOS. Spelen huseras i en egen sektion på Netflix och ingår i det vanliga abonnemanget. Spelen ska inte innehålla några extra kostnader och kan spelas av flera användare på samma konto. Netflix speluppdateringen började att rulla ut till Android-användarna under gårdagen. Tumnagel
36.1°
0
28.6° 0 Hugo Engström Hugo Engström
mån. 8 nov 2021, 20:45
Netflix-spel kommer snart till iOS I form av separata appar
28.6°
0