12 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Så här mycket tjänar artister som spelas i tv och på radio
Bäst på SVT 1 och sämst på East FM

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Så här mycket tjänar artister som spelas i tv och på radio

STIM har släppt statistik över hur mycket så kallad STIM-ersättning de betalar till artister vars musik spelas upp i tv och på radio.

Statistiken redovisas i formatet betalt per minut och bäst tjänar artister om deras musik spelas på SVT 1 där de får en ersättning på 365,40 kronor för varje minut deras musik spelas på kanalen. Därefter är det lönsammast för artisterna att bli spelade i TV4 (205,93 kr/minut) och SVT 2 (93,03 kr/minut). Den tv-kanalen där det var minst lönsamt att bli spelad för artisterna var Animal Planet där STIM-ersättningen ligger på 53 öre per spelad minut.

Sämst ersättning fick artisterna när deras musik spelades på den numera nedlagda radiokanalen East FM där STIM betalade ut 15 öre per spelad minut till artisterna. När nu East FM inte längre finns så är det radiokanalen Rockklassiker som är minst lönsam att spelas på för artisterna då STIM-ersättningen där ligger på 36 öre per spelad minut. Den lönsammaste radiokanalen att spelas upp på var Sveriges Radio P1 där artisterna fick 95,38 kronor per spelad minut i STIM-ersättning.

Retrobonus hittas ovan.

Film & TV, Nyhet, stim, statistik, artistersättning Tack till Mattias
38.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 29 aug 2018, 16:45
38.9°
0

Så här mycket tjänar artister som spelas i tv och på radio

Bäst på SVT 1 och sämst på East FM