45 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
"Så skapade jag T-1000" Exklusivt med Robert Patrick!

Trots 20 år på nacken är "Terminator 2" fortfarande en svåröverträffad actionfilm, en spektakulär smällkaramell med sci-fi-inslag, med ett driv och tempo - och en antagonist - som få filmer kommer nära.

Med skådespelaren Robert Patrick på väg till Sci-Fi-mässan i Malmö tog jag tillfället i akt att fråga ut honom om en av mina absoluta favoritfilmer genom tiderna...

Hur förberedde du dig inför att spela vad som praktiskt taget är en robot med väldigt få repliker?

- Tja, T-1000 är mer än en simpel robot. T-1000 är en komplex maskin, en mimisk poly-aloy som kan imitera eller duplicera det mesta, utom andra maskiner. Därav hans förmåga att anta andra människors skepnad eller förvandla sina armar till vapen, och så vidare. Jag började med att fundera ut ett sätt att skapa en känsla av att han ständigt är på jakt. Så jag tittade på djurriket, hur rovdjur förföljer och bevakar sitt byte. Jag använde den vithövdade havsörnen till exempel, och lutade huvudet lätt framåt vilket gör att T-1000 ständigt ser ut att vara på väg framåt....

Film & TV, Nyhet, Intervju, Robert Patrick, Terminator 2 Via MovieZine.se

- Jag tänkte på hajar och hur de glider genom vattnet. Hur katter i det vilda ser ut precis före attacken. Jag tänkte också ut hur det skulle se ut om jag läste med händerna, som om de vore sensorer. Hållningen var viktig så jag vände mig till kampsport för att hitta mitt center och balansen, som påverkade hur T-1000 tog emot ett skott. Löpstilen var viktig. Det skulle se ut som om det skedde utan ansträngning. Jag visste också att när jag saktade ner och tog det försiktigt, skulle det ha en graciös effekt.

Vad minns du som de roligaste samt mest utmanade scenerna att spela in?

- Slagsmålet med T-800 i shoppingcentret var det roligaste. Att jaga John Connor till fots och kasta ut föraren ur lastbilen var svårast och farligast. Vi hade fullt med stuntbilar omkring oss och jag var tvungen att hålla all fokus på mitt mål, John Connor.

McG ska ha sagt att han vill ha med dig i en uppföljare till "Terminator Salvation". Kan du ge oss någon uppdatering på det projektet?

- Det kan jag inte, men jag har jobbat ihop med McG två gånger. Jag är hans vän och ett fan.

Läs hela intervjun på MovieZine.se.

Läs mer
47.5° 0 Alexander Dunerfors Alexander Dunerfors
sön. 26 feb 2012, 15:50
"Så skapade jag T-1000" Exklusivt med Robert Patrick!
47.5°
0