35 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Snart kommer Rapport från 2050 på SVT Erik Haag och Lotta Lundgren kollar in en klimatneutral framtid
Snart kommer Rapport från 2050 på SVT
Foto: Martin Thurfjell / Nexiko

Nästa vecka har SVT:s nya tv-serie Rapport från 2050 premiär på SVT och i den kommer programledarna Erik Haag och Lotta Lundgren testa på hur det skulle kunna vara att leva i ett klimatneutralt Sverige år 2050.

Att det verkar handla om tv-serie som skildrar en förhållandevis positiv framtidsbild kommenterar Lotta Lundgren till DN med:

"Det hade varit enklare att göra ett deppigt och sorgligt program om klimathotet. I stället valde vi att skildra hur Sverige kan tänkas se ut efter den klimatomställning vi står inför."

De båda programledarna har tidigare gjort bland annat tv-serien Historieätarna där man hade tillgång till historisk fakta i ämnet. När det nu kommer handla om framtiden så kommer man istället att förlita sig på vad forskare tror kommer att att hända i framtiden.

Förhoppningen med programmet från de båda programledarna är att man ska kunna teckna en bild av hur Sverige kan komma att se ut efter klimatomställningen. Rapport från 2050 sänds i fyra avsnitt med start i SVT den 15 januari. Ni hittar trailern borta hos SVT Play på länken nedan.

Film & TV, Nyhet, Erik Haag, Lotta Lundgren, svt, klimat, framtid, Rapport från 2050, klimatneutralt Via dn.se
55.5° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 10 jan 2020, 13:20
Snart kommer Rapport från 2050 på SVT Erik Haag och Lotta Lundgren kollar in en klimatneutral framtid
55.5°
0