37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
SOK och Volvo släpper dokumentärserie om Sveriges OS-hopp Made in Sweden heter den
SOK och Volvo släpper dokumentärserie om Sveriges OS-hopp
Foto: TV3

Volvo har på senare tid använt sin slogan Made by Sweden i sina reklamkampanjer och snart kommer denna slogan även leta sig ut till ett tv-program som kommer sändas i TV3. Programmet heter Made by Sweden och är en dokumentärserie där man får stifta närmare bekantskap med sex av Sveriges OS-hopp inför OS i Rio de Janeiro. Programmet är utvecklat i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Eftersom Volvo är en av sponsorerna av SOK:s Topp- och Talangprogram blev biltillverkarens slogan ett passande namn för serien.

OS-hoppen som deltar i serien kommer från ovannämnda SOK:s Topp- och Talangprogram vilket ger skräddarsytt stöd för aktiva inom de olympiska idrotterna som bedöms ha potentialen att kunna nå medaljkapacitet på OS. I serien får man följa talangerna och deras satsning mot sommarens stora mästerskap. Dessa talanger kommer även få möta en olympisk veteran i varje avsnitt som då antagligen skall försöka ge dem lite extra motivation. Några av talangerna vi får möta är Sofia Mattsson, Nikita Glasnovic och Petter Menning. Några av veteranerna som dyker upp är Carolina Klüft, Dragomir Mrsic och Jan-Ove Waldner.

Dokumentärserien har premiär lördag den 28 maj klockan 19.00 på TV3 och för att förvirra alla lite extra så kommer seriens resterande avsnitt sändas på tisdagar klockan 21.00.

Film & TV, TV-serier, Sveriges Olympiska Kommitté, Volvo, Made in Sweden, TV3
39.7° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
tors. 19 maj 2016, 10:45
SOK och Volvo släpper dokumentärserie om Sveriges OS-hopp Made in Sweden heter den
39.7°
0