41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Svenskfilmen Child 44 stoppas i Ryssland Anses skildra landet som Mordor
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Svenskfilmen Child 44 stoppas i Ryssland

Filmen Child 44 [IMDb] var tänkt att gå upp på ryska biografer i onsdags men precis innan det var dags för premiär så stoppade det ryska kulturministeriet filmen då man anser att "den förmedlar en schizofren bild av landet" skriver Washington Post.

Filmen handlar om en rysk seriemördare och jakten på honom under stalintiden och är regisserad av svenske Daniel Espinosa. I rollerna syns bland andra Gary Oldman och Tom Hardy samt de svenska skådespelarna Noomi Rapace, Joel Kinnaman och Fares Fares.

Den ryska kulturministern Vladimir Medinsky har kommenterat beslutet till den ryska nyhetsbyrån Ria Novosti med att filmen är full med vanföreställningar om Sovjet och säger bland annat:
"Det är viktigt att vi sätter stopp för den serie av schizofrena bilder som hela tiden förmedlas om oss. Filmen skildrar inte ett land, utan ett Mordor, med fysiskt och mentalt underlägsna människor."
Child 44 går upp på svenska biografer 1:a maj och ni hittar trailern här ovan.

Film & TV, Nyhet, ryssland, censur, child 44, mordor Via DI.se
Daniel Espinosa tar över Ridley Scotts film Det går bra nu Vår senaste Hollywood-svensk går från klarhet till klarhet. Eller i det här fallet, från "Safe House" till "Child 44". Det är en av filmerna som de senaste åren legat på Ridley Scotts bord, men som han tvingats släppa ifrån sig (även om hans bolag fortfarande är med och producerar). Filmen är en mörk historia under kalla kriget, där en MGB-agent är på jakt efter en barnmördare som kan ha kopplingar till några av Sovjetunionens högsta ledare. Den bygger på boken "Barn 44" av Tom Rob Smith, den första i en trilogi, som i sin tur skildrar verkliga händelser. Inget är påskrivet än och filmen väntar ännu på grönt ljus, skriver Deadline. Hur som helst, kul att se att Espinosa fortsätter locka till sig stora namn och projekt "over there". Tumnagel
46.0°
0
26.8° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
lör. 18 apr 2015, 17:00
Svenskfilmen Child 44 stoppas i Ryssland Anses skildra landet som Mordor
26.8°
0