33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Vi har smygtittat på "Star Trek Into Darkness" 9 minuter visades upp på IMAX i London
Bild till artikel

Kan Christopher Nolan så kan också J.J. Abrams. Inledningsscenerna ur kommande "Star Trek Into Darkness" har under veckan visats upp för utvalda filmmedier runt om i världen. Jag fick å MovieZines vägnar se nio minuter ur filmen i London igår.

Här hittar du en detaljerad beskrivning av klippen som bl.a. visade upp den nya skurken, spelad av Benedict Cumberbatch. Varning för spoilers!

Min hyfsat spoilerfria summering av klippen, samt en kort intervju med filmens producent Bryan Burk kommer efter hoppet.

Spänning, dramatik, äventyr, ett moraliskt dilemma och en gnutta humor - det finns ingen brist på känslor i den här korta introduktionen. Precis som förra gången kastas vi rakt in i händelsernas centrum, i en väldigt Indiana Jones-aktig jakt. Magnifika miljöer i 3D (och det jättelika IMAX-formatet) skadar ju heller inte.

Det var bara de första nio minuterna från "Star Trek Into Darkness", så av naturliga skäl har filmens bad guy knappt hunnit skymta förbi. Mer än så får vi just nu inte veta om karaktären, som av Cumberbatch beskrivs som ett "enmans-massförstörelsevapen". Låter lovande och det ska bli väldigt intressant att se mer av honom, även om vi just nu inte får veta mer om vad som driver honom, eller vad filmens handling blir i övrigt. Om det inte redan framgår blev jag riktigt pepp på att se resten av filmen.

Presentationen avrundas med en kort Q&A med de närvarande skådespelarna, och filmens producent (och J.J:s mångårige medarbetare), Bryan Burk. Som Burk påpekar blir det mera Q:s än A:s när man jobbar med världens mest hemlighetsfulle regissör. Handlingen och mycket kring filmens skurk hålls fortfarande topphemligt, trots många spekulationer på nätet hittills.

Men Bryan Burk pratar mer än gärna om formatet vi just fått se:

- 3D och IMAX är alltihop nya leksaker för oss. J.J. ville inte göra det om vi inte kunde hitta sätt att göra något nytt med det. Vi ville utmana oss själva, tänja på gränserna och vi bryter mot många regler, men vi har kul medan vi gör det.

Hur mycket är inspelat med IMAX-kameror?

- Runt 40 minuter, tror jag. Det kan ändras för filmen klipps ännu. Vi har klippt i trånga klipprum och på små skärmar, men så fort vi ser den kristallklara bilden på en IMAX-duk känns det som helt rätt val.

Hur var den processen för er?

- Ärligt talar: vi avskyr IMAX-kamerorna. De är hemska! De är enorma, klumpiga och högljudda. De går sönder lätt, och då blir vi glada. Ju mer vi fortsätter att ta sönder dem, kommer det tvinga IMAX att ta fram nya och tystare kameror. Men trots att det är en riktig pina att använda dem, finns det ingenting som fångar bilden som en IMAX-kamera. J.J. kunde vara enormt frustrerad men när han fick se dagens material samma kväll, var det plötsligt värt det.

En journalist försöker sig på en fuling, för att avslöja skurkens verkliga identitet:

När dök idén om att ta tillbaka Khan upp för första gången?

- Jag läser på nätet att vi ska ta tillbaka Khan, vilket ju låter otroligt. Men vår skurk heter John Harrison och han står här bredvid mig, säger Burk och syftar på Cumberbatch.

Vad Benedict Cumberbatch har att säga om sin karaktär, det får du läsa på här på Feber i en längre intervju efter helgen.

Film & TV, Nyhet, Star Trek Into Darkness Via MovieZine.se
40.1° 0 Alexander Dunerfors Alexander Dunerfors
lör. 15 dec 2012, 09:33
Vi har smygtittat på "Star Trek Into Darkness" 9 minuter visades upp på IMAX i London
40.1°
0