37 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Idag drar försäljningen av Ford E-Transit igång
Idag drar försäljningen av Ford E-Transit igång Bolagets första eldrivna transportbil

För ett år sedan skrev vi om Ford E-Transit och idag drar försäljningen igång av den eldrivna transportbilen. Den tar sig 31,7 mil på en laddning och på prislappen står det 499.900 kronor (innan klimatbonus på 70.000 kronor). Under skalet finns det två olika motoralternativ att välja mellan - 184 hästar och 430 newtonmeter eller 269 hästar och 430 newtonmeter.

Batteripacket är på 67 kWh och man kan snabbladda detta med upp till 115 kW. E-Transit erbjuds som skåp eller enkelhytt chassi och man kan beställa den i två längd- och viktvarianter - 3,5 och 4,25 ton. Som tillval kan man bland annat köpa Ford Pro Power Onboard som ger dig strömuttag med upp till 2.3 kW som kan användas till handverktyg och liknande.

De första leveranserna ska ske runt midsommar nästa år.

Fordon, Eldrivet, Ford, Ford E-Transit, säljstart, elbil, eldrift, skåpbil, transportbil
Visa Pressmeddelande Idag börjar Ford Sverige sälja E-Transit – bolagets första helt eldrivna transportbil

I samband med öppnandet av bilmässan eCar Expo i Göteborg idag kommer Ford i Sverige att påbörja försäljningen av den nya, helt eldrivna transportbilen E-Transit. Bilen erbjuder bl.a en klassledande, helt elektrisk räckvidd upp till 317 km enligt WLTP och har en mycket konkurrenskraftig prisbild.

Stockholm den 3 december 2021
När Fords nya, helt eldrivna transportbil E-Transit offentliggjordes för drygt ett år sedan var det många svenska företag som hörde av sig till Ford och ville anmäla sitt intresse för bilen.

Med en klassledande räckvidd upp till 317 km helt på el enl WLTP och möjlighet till snabbladning med upp till 115 kW fyller E-Transit ett behov som många företag har; att kunna köra såväl korta som långa sträckor helt på el.

Marknaden för s.k. ”last mile delivery” har ökat explosionsartat de senaste åren, bl.a. på grund av pandemin som gjort att allt fler har valt att få leveranser hem direkt till dörren. Det sätter krav på åkeriföretagen att hålla utsläppen nere, men utmaningen för många företag har varit att hitta en transportbil som uppfyller alla krav för totalkostnad, räckvidd, motorkraft och säkerhet. Fords nya E-Transit uppfyller alla dessa krav.

Bilen lanseras med två starka motoralternativ; 184hk/430 Nm och 269hk/430 Nm. Bilen säljs som skåp eller enkelhytt chassi och går att beställas i två längd- och viktvarianter; 3.5 och 4.25 ton. På tillvalslistan finns Ford Pro Power Onboard som ger möjlighet till strömuttag upp till 2.3 kW för handverktyg och liknande. Ford Transit belönades dessutom nyligen med det högste betyget ”Gold” i Euro NCAP:s test av aktiva säkerhetssystem.

Idag är det försäljningsstart för bilen på bilmässan eCar Expo i Göteborg. I det förlanseringserbjudande som Ford nu satt, som gäller till och med 28 februari 2022, kostar bilen endast 499 900 SEK (ex moms). Priset avser versionen 350 L3 184 hk skåp. Bilen är dessutom berättigad full klimatbonus på 70 000 SEK. Med denna prisbild hoppas Ford på ett stort intresse. Christian Lysholm är chef för Fords svenska transportbilsverksamhet och säger:

- Det känns otroligt bra att kunna gå in på marknaden med en helelektrisk transportbil som visar vägen på flera punkter, men som också har totalkostnader som för många kunder kommer att vara lägre än ett dieselfordon. Vi vill göra utsläppsfri körning tillgänglig för många företag där man inte behöver oroa sig för säkerheten, räckvidden eller kostnadsbilden.

E-Transit är en viktig del i Fords satsning att ställa om sin transportbilsverksamhet mot elektrifiering där man innan utgången av 2024 ska erbjuda samtliga transportbilar med elektrifierade alternativ i Europa. För ett par år sedan lanserade man den populära Transit Custom som laddhybrid, som snabbt blev populär bland svenska företag.

De första leveranser av Ford E-Transit till svenska kunder förväntas ske kring midsommar 2022.

Ford finns på plats på eCar Expo i Göteborg med mer information om bilen samt möjlighet att beställa den på plats. I montern kommer man dessutom att visa upp nya Ford Mustang Mach-E GT, som mässans besökare även kommer kunna provköra.
Ford rullar ut eldrivna E-Transit Tar sig 35 mil på en laddning Visst är det bra att vi får eldrivna personbilar men man ska såklart inte glömma de som faktiskt kör allra mest - transportbilarna. Nu presenterar Ford helt eldrivna E-Transit och skåpet ska klara 35 mil på en laddning. Bilen ska kunna lasta upp till 15,1 kubikmeter och upp till 4,25 ton. Elmotorn driver bakhjulen och den ger 269 hästar och har ett vrid på 430 newtonmeter. Batteripacket är på 67 kWh och när man står still ska man kunna plugga in diverse olika eldrivna verktyg. Ombordladdaren är på 11,3 kW och en full laddning ska ta runt åtta timmar. Man kan ladda med upp till 115 kW och då tar det en halvtimme att ladda från 15 till 80 procent. De första leveranserna i Europa ska dra igång våren 2022 så det dröjer ett tag innan vi får se den på vägarna här. Tumnagel
43.5°
0
41.8° 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 3 dec 2021, 14:00
Idag drar försäljningen av Ford E-Transit igång Bolagets första eldrivna transportbil
41.8°
0