3 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Lime arbetar på att ta fram en fylledetektor
Så att inte berusade kan köra deras elsparkcyklar

Lime arbetar på att ta fram en fylledetektor
Foto: Wille Wilhelmsson

I The Verges senaste avsnitt av sin podcast Vergecast tar man sig ett snack med Brad Bao som är en av grundarna till elsparkcykel-tjänsten Lime, en tjänst som finns på några platser i Sverige och i andra delar av världen.

Bao snackar bland annat om att företaget håller på att utveckla en slags fylledetektor som ska kunna känna av om personen som framför fordonet är allt för berusad för detta. Det handlar inte om något renodlat alkolås som användaren måste blåsa i för att kunna låsa upp elsparkcykeln. Istället planerar Lime att använda sig av diverse sensorer på sina fordon som ska kunna känna av om det framförs på ett vingligt, osäkert eller överlag konstigt sätt. Skulle så vara fallet så skulle systemet automatiskt kunna strypa hastigheten på fordonet eller stanna det helt säger Bao:
"Our scooters have all kinds of sensors that can sense whether it’s driving in a straight line or whether it’s wobbling. We do the warning. We can slow it down. We’re still working on it. It’s not launched, but that’s an example of many things that we’re improving right now on the issue of data."

Fordon, Eldrivet, lime, elsparkcyklar, alkolås, fylla, fylledetektor
39.8° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 18 apr 2019, 17:45
39.8°
0

Lime arbetar på att ta fram en fylledetektor

Så att inte berusade kan köra deras elsparkcyklar