43 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Statsministern avfärdar kraven att sänka bensinskatten Det är inte aktuellt

I en intervju med Sveriges Radios Ekot avfärdar Sveriges statsminister, Stefan Löfven, önskningar att sänka skatten på bensin och diesel.

Som vi rapporterade tidigare i veckan så har priset på bensin höjts en hel del på senare tid. Detta har väckt irritation hos ett antal människor. När folk blir irriterade skapar de Facebook-grupper och klagar på det de är irriterade på. Den stora gruppen irriterade människor heter Bensinupproret 2.0 och tidigare i dag hade folk från gruppen samlats i ett antal städer runtom i Sverige för att demonstrera mot de höga bensinpriserna.

Men att sänka skatten är inte aktuellt utan regeringen vill snarare Sveriges fordon oberoende av oljan.

Till ekot sa Löfven så här:
”Jag förstår mycket väl den här ilskan. Jag är själv uppväxt på landsbygden, och vet betydelsen av att köra bil. Jag tycker det här är en tydlig signal om att vi måste ställa om och göra oss oberoende av oljan, och se till att vi tillverkar mer av vårt eget bränsle som dessutom också är miljövänligt, miljöbränsle”

Statsministern nämnde också att regeringen bör hjälpa dem som väljer klimatvänliga alternativ genom att, exempelvis, sänka skatter för folk som väljer klimatsmarta transporter.

Just nu ligger det rekommenderade priset för bemannade bensinstationer på 17,14 kronor litern för 95-oktanig bensin.

En annan grupp som bildats i samband med allt det här är ”Bensinupproret 3.0” som istället vill att bensinskatterna ska höjas ännu mer, detta för för att rädda klimatet.

di.se Fordon, Övrigt, Bensinpris, Bensin Tut i luren! Idag gick bensinpriset över 17 kronor! Höjdes med 15 öre Alla som äger ett fordon eller kör ett fordon för tillfället är nog högst medvetna om att det kostar en bra slant att tanka dessa med bränsle just nu. Idag höjdes priset med ytterligare 15 öre och därmed slogs ett nytt, rätt så trist, rekord. För första gången någonsin i Sverige kostar nu en liter 95 över 17 kronor. Riktpriset på bemannade stationer ligger nu på 17,14 per liter. Av denna slant är runt tio kronor energiskatt, koldioxidskatt och moms. Tumnagel
-6.9°
0
-2.2° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
lör. 18 maj 2019, 17:00
Statsministern avfärdar kraven att sänka bensinskatten Det är inte aktuellt
-2.2°
0