38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

The Boring Company har börjat testa tunnlar
Där man ska frakta bilar på tåg i framtiden

I slutet av förra månaden visade Elon Musks senaste företag The Boring Company upp en konceptvideo över hur man har tänkt sig att transportera bilar i tunnlar under jord i framtiden.

Nu har Musk publicerat en första video från en The Boring Companys testtunnlar där vi får åka med på en tur under jorden. Enligt The Boring Companys planer kommer bilar att transporteras i 200 kilometer i timmar på tågliknande vagnar i de tunnlar som företaget tänker att bygga i framtiden. Enligt Musk skulle en färd mellan till exempel Westwood i Los Angeles och Los Angeles flygplats LAX, en sträcka på cirka 20 kilometer som skulle ta 45 minuter att åka med bil, endast ta fem minuter med The Boring Companys tåg.

Ni hittar klippet på tunneltestet nedan, ett klipp som Musk varnar kan orsaka åksjuka. I den inlänkade artikeln nedan hittas en konceptfilm på hur The Boring Company tänker sig att deras tunnlar kommer att fungera om eller när de väl tas i bruk.


Fordon, Tåg, elon musk, boring, tunnel Via engadget.com

Elon Musk vill bygga tunnelnät för bilar
Det här är The Boring Company

Det är tråkigt att sitta fast i trafiken och även om det kommer att bli lite bättre i framtiden med självkörande bilar så är det inte lösningen. Nya former av ägande och ännu fler personer i städerna säger snarare att det kommer att bli värre. Det här verkar Elon Musk ha tröttnat på då han har startat The Boring Company, som nu har släppt en första konceptvideo. Tanken är att man ställer bilen på små tågvagnar som ser ut som parkeringsplatser med hjul. Sen åker tågvagnen ner under jorden och in i tunnlar som tar dig till din gulliga förortsvilla. Galenskap eller geni? De verkar faktiskt var lite mer än ett koncept. Instagrambilden nedan ska visa själva tunnelbyggarmaskinen och den har även Elon Musk tidigare twittrat om. Tumnagel
73.4°
0
54.8° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
lör. 13 maj 2017, 14:00
The Boring Company har börjat testa tunnlar Där man ska frakta bilar på tåg i framtiden
54.8°
0