4 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Toyota visar upp elfordonet C+walk Kan användas som elsparkcykel, permobil eller rullstolsmotor
Toyota visar upp elfordonet C+walk
Foto: Toyota

Toyota släpper nu det trehjuliga fordonet C+walk, ett fordon vars huvudmodell påminner om konceptet "i Walk" som Toyota visade upp 2017.

C+walk släpps i tre olika modeller och huvudmodellen som syns på bilden ovan påminner väl mest om en trehjulig sparkcykel. Det släpps även en modell som närmast påminner om en permobil samt en modell som är tänkt att kopplas till en rullstol då att denna blir motoriserad. Här nedanför kan ni kolla in bilder på de två modellerna.

C+walk kan ta sig cirka 14 kilometer på en laddning och maxhastigheten ligger på 10 km/h. Priserna för C+walk startar på 341.000 yen i Japan, något som motsvarar cirka 27.000 svenska kronor. Huruvida Toyota planerar att lansera C+walk utanför Japan finns det än så länge inga uppgifter om.

Fordon, Övrigt, toyota, c-walk, rullstol, elsparkcykel, permobil, elfordon
Toyota visar upp Concept-i Tre stycken framtidsfordon Under CES-mässan i början av året så visade Toyota upp sin konceptbil Concept-i, till höger på bilden ovan, och på den kommande bilmässan Tokyo Motor Show kommer Toyota att visa upp ytterligare två stycken fordon i Concept-i-serien. Det handlar om "Concept-i RIDE" vilket är en tvåsitsig elbil med måsvingedörrar där bilen styrs med en joystick samt det trehjuliga segway-liknande fordonet "Concept-i Walk". Concept-i har en räckvidd på cirka 300 km på en laddning batterier, Concept-i RIDE tar sig cirka 100–150 km på en laddning och Concept-i Walks batteri räcker för sträckor på mellan 10-20 km. Det som kanske är mest speciellt med samtliga tre fordon är att de är tänkta att framföras manuellt vilket kanske kan kännas lite konstigt när de flesta nu för tiden satsar allt mer på självkörande bilar. Tokyo Motor Show drar igång 27 oktober och då kanske vi får veta lite mer om de tre koncepten. Tumnagel
34.5°
0
38.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 4 okt 2021, 12:30
Toyota visar upp elfordonet C+walk Kan användas som elsparkcykel, permobil eller rullstolsmotor
38.3°
0