2 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Artister kan promota sin musik med Spotify Marquee Så att Spotify drar kan dra in lite mera deg
Bild till artikel Foto: Piqsels

Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterar att Spotify har börjat erbjuda artister och skivbolag att marknadsföra sin musik på Spotify genom en tjänst som Spotify kallar för "Marquee". Med Marquee kan artister betala Spotify för att artistens musik ska spela i kurerade låtlistor och få en mer framträdande plats i Spotifys presentationsvy.

Enligt Bloomberg ska artister som Justin Bieber och Lil Wayne redan börjat marknadsföra sin musik via Marquee på Spotify sedan marknadsföringstjänsten började testas i höstas. 5000 dollar ska vara den lägsta summan en artist eller ett skivbolag kan betala för att ta del av Marquee, något som gör att marknadsföringskanalen antagligen bara är attraktiv för artister som redan är någorlunda etablerade.

Det är oklart om låtar som spelas upp för lyssnaren på grund av att artister eller skivbolag betalat för detta markeras som reklam. Premium-användare kan dock välja att stänga av funktionen så att de slipper "rekommendationer" som genererats på grund av att artisterna betalat för dem.

bloomberg.com Internet, Spotify, marquee, reklam, promotion
33.7° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 4 mar 2020, 09:20
Artister kan promota sin musik med Spotify Marquee Så att Spotify drar kan dra in lite mera deg
33.7°
0