27 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Frankrike vill ha bort Wish från sökmotorer och appbutiker Beställde 140 varor de inte alls var nöjda med
Frankrike vill ha bort Wish från sökmotorer och appbutiker
Foto: Wish

Flera franska politiker har i ett gemensamt uttalande sagt att de har ”frågat” de populäraste sökmotorerna och appbutikerna i Frankrike att dölja Wishs webbplats och mobilapp helt och hållet. Wish är en populär e-handelsplattform som främst säljer produkter från kinesiska handlare. De har inget eget lager eftersom produkterna skickas direkt från handlare till kunder.

Frankrike insåg förra året att de kanske var lite för lätt för Wish att vilseleda konsumenter och sälja förfalskade varor, de inledde då en utredning kring plattformen. Den franska administrationen beställde 140 olika varor från Wish, de flesta importerade. 95 procent av leksakerna de köpte följde inte europeiska regler, 45 procent av dem ansågs vara farliga. När det kom till elektronikvaror borde 95 procent av dem inte heller finnas tillgängliga i Europa och 90 procent var farliga på ett eller annat sätt.

En talesperson från Wish säger bland annat så här ett uttalande till Techcrunch:
"På Wish är vi dedikerade till att tillhandahålla en positiv användarupplevelse och en stor del av det handlar om att göra kvalitetsprodukter tillgängliga för våra användare. Även om vi som marknadsplatsplattform inte är skyldiga att utföra kontroller av de 150 miljoner produkter som erbjuds till försäljning på plattformen, investerar vi i ett brett utbud av program utformade för att attrahera och belöna säljare som erbjuder kvalitetsartiklar, och begränsa exponeringen av dem som erbjuder varor av lägre kvalitet."

EU är just nu igång med Digital Services Act som skulle kunna påverka plattformar som Wish även i andra länder.

Internet, Sajter, wish, frankrike, appar, kvalitet
93.9° 0 Hugo Engström Hugo Engström
ons. 24 nov 2021, 19:45
Frankrike vill ha bort Wish från sökmotorer och appbutiker Beställde 140 varor de inte alls var nöjda med
93.9°
0