13 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Google-ingenjörer följde gamla mottot "Don't be evil" Fick sparken – nu stämmer de företaget

Google skrotade sitt gamla motto "Don't be evil" 2015, men hos många på företaget är det fortfarande aktuellt att inte "vara ond". Tre före detta Google-anställda menar till och med att Google fortfarande har en avtalsenlig skyldighet att följa dess välkända "don't be evil"-policy, då detta fortfarande står kvar i företagets uppförandekod. De väljer därför nu att stämma företaget, efter att de fått sparken av att hålla Google ansvariga efter att de sysslat med "onda grejer".

De anställda Sophie Waldman, Rebecca Rivers och Paul Duke sparkades i november 2019 efter att de påstås ha brutit mot företagets datasäkerhetspolicy. De själva hävdar dock att de inte har läckt någon konfidentiell information. Tidigare i år menade chefen för National Labor Relations Board att Google kan ha brutit mot USA:s arbetslagstiftning när företaget sparkade de tre anställda. Då anledningen kan ha varit deras aktivism inom företaget.

I en stämningsansökan mot Google menar de tidigare anställda att företaget deltog i "onda" handlingar och att de sedan straffade de tre för att de försökte hålla företaget ansvarigt för handlingarna. Man menar också att alla vid sin anställning hos Google skrev på ett kontrakt som inkluderade regeln "Don't be evil." När de sedan demonstrerade mot exempelvis potentiella fall av kränkningar av mänskliga rättigheter vid landets gräns, trodde de att de var i enlighet med sina kontrakt.

Internet, Google, motto, anställda, jobb Via theverge.com
60.4° 0 Hugo Engström Hugo Engström
tis. 30 nov 2021, 20:15
Google-ingenjörer följde gamla mottot "Don't be evil" Fick sparken – nu stämmer de företaget
60.4°
0