2 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Google skärper regler för annonsering inför det svenska valet För att motverkar desinformation
Google skärper regler för annonsering inför det svenska valet
Foto: PxHere

I år är det val i Sverige. I samband med det kommer Google att införa en del åtgärder för att motverka att desinformation sprids via deras plattformar rapporterar TT.

Google kommer inför det svenska valet bland annat att stärka regelverket för politisk annonsering. Det innebär att annonsörer måste registrera sig och att de enbart kan rikta sina annonser utifrån kriterierna åldersgrupp, kön och postnummerområde. Det kommer även att finnas en databas där det kommer att framgå vem som står bakom specifika annonser, vad de betalat för det och till vilka målgrupper annonsen har riktat sig.

Förutom att skärpa reglerna kring politisk annonsering kommer Google även att inrätta ett särskilt valteam med medarbetare från Googles svenska kontor och internationella experter från Google. Dessa kommer att finnas tillgängliga för myndigheter, politiker och journalister som vill ha direktkontakt med Google. Vidare kommer politiska partier att erbjudas utbildningar i säkerhetsfrågor och mediehus kommer att erbjudas stöd för att stärka arbetet mot bland annat överbelastningsattacker.

Internet, Google, annonsering, valår, sverige, reklam
65.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 12 jan 2022, 11:30
Google skärper regler för annonsering inför det svenska valet För att motverkar desinformation
65.1°
0