34 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Lyssna på det dina kompisar lyssnar på - ny funktion på Spotify
Spotify testar funktionen Tastebuds

Lyssna på det dina kompisar lyssnar på - ny funktion på Spotify

Att hitta ny musik att lyssna på är inte alltid helt lätt och nu verkar Spotify testa en ny funktion som kanske gör det enklare att hitta ny musik man gillar.

Det är kodletaren Jane Manchun Wong som har hittat en dold funktion som kallas för "Tastebuds" genom att leta igenom koden till den senaste versionen av Spotify. Tastebuds verkar vara en funktion där man kan kolla in vad ens kompisar på Spotify lyssnar på för tillfället och kanske kan man hitta något nytt att lyssna på där.

Funktionen, som hittas på länken nedan, har inte aktiverats ännu, åtminstone inte för mig, och Spotify har än så länge inte kommenterat vad Tastebuds faktiskt är.

2012 inledde Spotify ett samarbete med dejtingtjänsten Tastebuds.fm, en dejtingtjänst som matchar ihop personer baserat på deras musiksmak men huruvida det har något med Spotifys kommande Tastebuds-funktion att göra är än så länge oklart. Antagligen är inte så fallet då Spotify skriver på Tastebuds sida:

What’s Tastebuds?
Now you can discover music through friends whose taste you trust.

Internet, Spotify, rekommendationer, sociala medier, kompisar Via techcrunch.com

Spotify ger sig in i dejting-branschen
Apparna Tastebuds och Fellody vill få Spotify-användare att bli ihop

Spotify börjar sakta men säkert fylla på sin så kallade AppFinder som man lanserade förra året och idag dök två appar inriktade på dejting upp i AppFinder. Det handlar om en app från Tastebuds.fm och en från Fellody.com. Båda apparna försöker att matcha ihop dig med en presumtiv partner utifrån vilken musik du gillar. Bägge baseras på den musiken som du har i dina låtlistor och ofta lyssnar på. Tastebuds-appen ger dig några partner-förslag direkt i Spotify-klienten men vill du gå vidare så måste du ansluta dig till Tastebuds via ditt Facebook-konto. Fellody-appen går i dagsläget inte ens att använda om man inte ansluter sig via sitt Facebook-konto. Tumnagel
33.4°
0
39.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 19 dec 2019, 11:20
39.6°
0

Lyssna på det dina kompisar lyssnar på - ny funktion på Spotify

Spotify testar funktionen Tastebuds