12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Uppgifter: Saudiarabien avlyssnade Jeff Bezos telefon
Spred sedan privata meddelanden och bilder till skandaltidning

Uppgifter: Saudiarabien avlyssnade Jeff Bezos telefon
Jeff Bezos
Foto: Amazon

Utredningen om hur privata grejer från Amazons grundare och vd Jeff Bezos telefon kunde läcka ut i media är nu klar och enligt den så pekar det på att Saudiarabien på något sätt fått tillgång till data från Bezos telefon.

Det var tidigare i år som den amerikanska tidningen National Enquirer, som ägs av American Media Inc. (AMI), började sprida privata sms mellan Bezos och hans flickvän. Efter det anklagade Bezos tidningen för utpressning då tidningen antydde att de skulle publicera intima bilder på Bezos och flickvännen om inte Bezos, i ett publikt uttalande, skulle förneka att någon att American Medias nyhetsartiklar om Bezos användes i politiska syften. Detta är något som Bezos och Washington Post, som Bezos äger, tidigare har anklagat företaget för.

Enligt utredningen som nu avslutats så ska ha varit saudiska intressen som försett National Enquirer med privat information och Jeff Bezos säkerhetschef Gavin De Becker säger om utredningen:
"Our investigators and several experts concluded with high confidence that the Saudis had access to Bezos’ phone, and gained private information. As of today, it is unclear to what degree, if any, AMI was aware of the details."
Saudiarabien har än så länge inte uttalat sig om de nya anklagelserna mot dem men när historien om Jeff Bezos briserade i februari förnekade landet att man skulle ha haft något som helst med det hela att göra.

Internet, Amazon, jeff bezos, utpressning, saudiarabien, national enqurier, dickpics
18.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
sön. 31 mar 2019, 16:00
18.6°
0

Uppgifter: Saudiarabien avlyssnade Jeff Bezos telefon

Spred sedan privata meddelanden och bilder till skandaltidning