Senaste

X rullar ut förändring av blockeringsfunktion

Nu kan de du blockat se vad du postar

Foto: Getty Images

X har under helgen börjat rulla ut den kontroversiella förändringen av sin blockfunktion. Detta innebär att när användare blockerar någon annan, kommer den blockerade användaren fortfarande att kunna besöka deras profil och se deras inlägg, men inte interagera med dem direkt.

Förändringen har mötts av stark kritik, som att det bara kommer att göra det lättare för stalkers, ex-partners och andra att fortsätta övervaka och trakassera sina offer. När X berättade om förändringen i oktober sa de att förändringen görs för att vissa användare blockerade andra för att dela skadlig information om dem utan att det märktes av den blockerade personen.

Internet, Twitter, X, blockeringVia gizmodo.com

Läs gärna våra regler!