6 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Youtube bannar allt som sprider desinformation om vaccin Skit ska skit ha
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Youtube bannar allt som sprider desinformation om vaccin

Youtube har tidigare satt ner foten när det kommer till videor där det ljugs om coronaviruset, men nu har Youtube ändrat sin innehållspolicy för att även hålla videor borta där det ljugs om vaccin. Mer specifikt videor som innehåller desinformation om vaccin som godkänts av hälsomyndigheter eller World Health Organizatio, WHO, där det till exempel pratas om att vaccin kan ge patienter kroniska sidoeffekter.

Det finns vissa undantag och Youtube kommer fortfarande låta videor där det pratas om politik kring vaccin, nya vaccinprövningar samt historiska misslyckanden eller framgångar gällande vaccin samt även vetenskapliga diskussioner kring vaccin.

I uttalande till Washington Post berättar Youtube att anledningen till att denna policy-ändring tagit så lång tid har berott på att de velat styra upp läget kring ljugvideor om corona först.

Ovan har ni en video på Youtube om vaccin.

Internet, Youtube, vaccin, bann
YouTube förbjuder videos som ljuger om coronavaccin Det låter ju vettigt YouTube har meddelat att man kommer att utöka det förbud man har mot videoklipp gällande vissa konspirationsteorier och desinformations-kampanjer så att detta även omfattar lögner om vaccin mot coronaviruset. Det ska bland annat gälla videoklipp som hävdar att vaccinationer mot covid-19 kan leda till döden och att de som väljer att vaccinera sig mot viruset riskerar att få micro-chip implanterade i sin kropp. YouTube har sedan tidigare raderat videoklipp som försöker sprida lögner och konspirationsteorier om coronaviruset och den pågående covid-19-pandemin, detta förbud utökas alltså nu till att gälla även lögnaktiga videoklipp om coronavaccin. YouTube uppger för nyhetsbyrån Reuters att man sedan i februari plockat bort över 200.000 videoklipp från sin tjänst som man ansåg spred lögner om coronaviruset och pandemin. Tumnagel
56.6°
0
65.1° 0 André Stray André Stray
ons. 29 sep 2021, 16:15
Youtube bannar allt som sprider desinformation om vaccin Skit ska skit ha
65.1°
0