2 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Apple Music plockar bort Zara Larssons musik i Kina För att hon dissar Kina och Huawei?
Apple Music plockar bort Zara Larssons musik i Kina
Zara Larsson

SVT rapporterar att den svenska artisten Zara Larssons musik inte längre ser ut att finnas kvar på den kinesiska versionen av Apples musiktjänst Apple Music.

Exakt varför Larssons musik inte längre finns på Apple Musik i Kina finns det inga uppgifter om. De flesta verkar dock tro att det beror på att Larsson uttalade sig kritiskt mot Kina i samband med att hon själv fick kritik för ett tidigare reklamsamarbete med Huawei. Då sa hon bland annat till TV4 Nyhetsmorgon angående Kinas kränkningar av mänskliga rättigheter:

"Det är inget jag står för. Och även om Huawei menar att de inte har några kopplingar till det, så är det svårt att bevisa eller motbevisa. Vi vet ju att kinesiska staten, det är ingen snäll stat och jag vill ju inte stötta det de gör."

Apple har än så länge inte kommenterat varför Zara Larssons musik inte längre går att hitta på Apple Music i Kina. Larssons presskontakt Therese Hädinggård vill inte heller kommentera det hela utan skriver i ett SMS till SVT:

"Vi ska prata om detta internt under dagen. I dagsläget inga kommentarer."

Mac, Apple Music, zara larsson, huawei, reklam, kritik, mänskliga rättigheter, kina, censur Tack till Tianzhu och Betongbror
Zara Larsson ångrar reklamsamarbete med Huawei "Det är inte den smartaste dealen jag gjort" Artisten Zara Larsson har den senast tiden fått ta emot en hel del kritik för det reklamsamarbete hon tidigare haft med den kinesiska telekomjätten Huawei. Kritiken har främst gått ut på att Larsson genom sitt samarbete med Huawei stödjer Kinas brott mot mänskliga rättigheter. Idag kommenterade Larsson sitt numera avslutade samarbete med Huawei i TV4:s Nyhetsmorgon. Hon sa då bland annat att "Det är inte den smartaste dealen jag gjort. Jag står för mänskliga rättigheter. Jag har avslutat samarbetet.". Vidare säger Larsson: "Alla som känner till mig vet att jag står för mänskliga rättigheter. Jag vill så gärna uttala mig om just Kina och vad de gör mot bland annat Hongkong eller de utsatta folkgrupperna.Men det känns som att jag hamnar mellan ”a rock and a hard place” för att om jag uttalar mig kring det här då kommer det tillbaka att jag gjort samarbetet med Huawei." Larsson uppger nu att hon nu letar efter en organisation att donera delar av pengarna som hon tjänat på samarbetet med Huaewi. Ovan och nedan hittas delar av Zara Larsson-kampanjen för Huawei P30-serie från förra året. Tumnagel
43.5°
0
23.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 11 aug 2020, 16:40
Apple Music plockar bort Zara Larssons musik i Kina För att hon dissar Kina och Huawei?
23.0°
0